Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Ortaköy e Arif Çubukçu Diyaliz merkezi açıldı

Ortaköy e Arif Çubukçu Diyaliz merkezi açıldı

Ortaköy e Arif Çubukçu Diyaliz merkezi açıldı

 

Ortaköy İlçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan ?Arif Çubukçu Diyaliz Merkezi´ ile İlçe Devlet Hastanesi 4 yataklı yoğun bakım ünitesi düzenlenen törenle açıldı

Törende konuşan Vali Şeref Ataklı; devletin son yıllarda sağlık hizmetlerinde çok önemli atılımlar yaptığını belirterek:  ?Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde devletimizin gayretleri kadar sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın da önemli katkıları var´dedi.

Ortaköy Devlet Hastanesi bünyesinde hayırsever Eren Uğur tarafından yaptırılan diyaliz merkezine ek olarak, Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve hayırsever işadamı Arif Çubukçu´nun katkıları ile 11 diyaliz makinasının daha kullanılabileceği yeni bir diyaliz merkezi yaptırıldı. 

Arif Çubukçu Diyaliz Merkezi ile İlçe Devlet Hastanesi 4 yataklı yoğun bakım ünitesi düzenlenen törenle açıldı. Törene,  Vali Şeref Ataklı, AK Parti Grup Başkan Vekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can,  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Turgut, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Şeref Ataklı yaptığı konuşmasında: ?Devletimiz son yıllarda sağlık hizmetlerin çok önemli atılımlar kaydetti. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan bina, araç gereç,  personel, donanım ve ne gerekiyorsa bunlar azami düzeyde temin edilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.´ dedi.

Sağlık hizmetlerinden de Ortaköy ilçesinin en iyi şekilde yararlandığını belirten Vali Ataklı, ?Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde devletimizin gayretleri kadar sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın katkıları var. Vatandaşlarımız Ortaköy ilçesinde sağlık hizmetlerinin sunulmasına bağış yaparak katkıda bulunuyorlar. Hizmeti sadece devlete bırakmış olmuyorlar. El birliği içinde sağlık hizmetinin birlikte yürütmüş oluyoruz. Bu sevindirici ve memnuniyet verici bir durum. Hem dernek yetkililerine hem hayırseverimize teşekkür ediyorum´ dedi.

İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde yoğun bakım ünitesinin de açılarak hizmete sunulmasının önemini vurgulayan Vali Ataklı, ?Bu ünite dışarıya olan sevkleri büyük oranda azaltacak bir hizmet. Çünkü yoğun bakım ünitesi yetersiz olduğu zaman acil durumlarda en yakın merkeze sevk etmek zorunda kalınıyordu.  Bu ünitenin devreye girmesiyle hastalara burada müdahale etme imkânımız artmış oldu´ dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz´de yaptığı konuşmasında;  hükümetin sağlık alanında karşılaşılan, insan onurunu ayaklar altına alan uygulamaları bir tarafa koyarak sağlıkta insanımızın yüzünü güldürüp hayır dualarını almak için önemli hizmetler yaptığını söyledi. Vatandaşların ihtiyacı olan her türlü sağlık hizmetini sunmak için Ortaköy de olduğu gibi her yerle hastane, tıbbı ekipman, doktor ve diğer ihtiyaçların giderildiğini belirten İnceöz bu hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can´da yaptığı konuşmasında hayırseverler tarafından yaptırılan diyaliz merkezinin yanı sıra 250 bin TL ödenek ile  4 yataklı yoğun bakım ünitesinin hizmete girdiğini belirtti.

Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Şevket Bayrak ise yaptığı konuşmasında Ortaköy ilçesinde 82 diyaliz hastası bulunduğunu söyledi.

Diyaliz hastalarının haftada 3 gün 4 saat diyalize girmek zorunda olduklarını ifade eden Bayrak, diyaliz hastalarının böbrek nakli ile normal hayatlarına dönebildiklerini belirterek organ bağışının önemini vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından Arif Çubukçu Diyaliz Merkezi ve Ortaköy İlçe Devlet Hastanesi 4 yataklı yoğun bakım ünitesinin açılışı gerçekleştirildi.

 



Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false