Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı

 

Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında ayda bir olarak düzenlenen ?Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı´  Aksaray Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ev sahipliğinde yapıldı.

 

Toplantıda Aksaray´da doğalgaz dağıtım faaliyetlerini yürüten Enerya şirketinin işletme müdürü Murat Küçükkaptan tarafından doğalgaz yatırımları ve yürütülen çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

 

Vali Şeref Ataklı kömür ve diğer katı yakıt türlerinin kullanıldığı bölgelerde hava kirliliği ile ilgili olumsuzlar yaşandığını belirterek; ?Doğalgaz vatandaşlarımız için büyük kolaylık ve konfor. Doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmamız lazım.´ dedi.

 

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda Enerya Aksaray işletme Müdürü Murat Küçükkaptan Aksaray´da 11 yıldır faaliyet gösteren şirketin toplam 558 km imalat yaparak 11 bin 500 adet binanın önüne doğalgaz servsis kutusu koyduğunu, toplamda 65 bin 500 abone sayısına ulaştıklarını ancak gaz kullanan abone sayısının 55 bin dolayında olduğunu söyledi.

Enerya´nın Aksaray´ında dahil olduğu toplam 11 ilde doğalgaz dağıtımı yaptığını belirten Küçükkaptan, Aksaray´da 2015 yılında 36 km imalat ile 1.450 binanın önüne doğalgaz servis kutusu yerleştirerek sisteme 4.000 yeni abone dahil ettiklerini söyledi.

               2016 yılında da yatırım planlamaları doğrultusunda yaklaşık 55 km imalat yapacaklarını ifade eden Küçükkaptan : ?Aksaray´da bugüne kadar yaklaşık 40 Milyon TL altyapı yatırımı gerçekleştirdik. 2016 yılında Yavuz Sultan Selim Mahallesi başta olmak üzere toplamda 1.300 binanın daha önüne ulaşmış olacağız. 2016 yılında da yaklaşık 4.000 aboneyi daha doğalgaz sistemine dâhil edeceğiz.´ dedi.

-Hava kirliliğine çözüm doğalgaz

Aksaray?ın doğalgaz kullanan illerden olduğunu ancak özellikle kış dönemlerinde hava kirliliği ile karşılaşıldığını ifade eden Vali Ataklı; ?Doğalgaz vatandaşımız için bir konfor, kolaylık. Sağlık açısından da çok önemli, doğalgaz hava kirliliğini engelleyici ve önleyici. Bu durumda doğalgaz kullanımını arttırmalı ve yaygınlaştırmalıyız. Maliyetlerinde makul vatandaşların karşılayabileceği oranda olması gerekiyor. Belirtilen yatırımlar gerçekleştirildiğinde özellikle hava kirliliği noktasında önemli bir rahatlama sağlanmış olacaktır.´ dedi.

 Toplantıda daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarının doğalgaz ve kendi alanlarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Vali Ataklı; işbirliği ve koordinasyon vurgusunu yineleyerek kamu hizmetlerinde aksaklığa meydan verilmeden hizmetlerin sunulmasına dikkat edilmesini istedi.

Vali Şeref Ataklı´nın başkanlığında yapılan,  kamu kurum müdürlerinin sorun ve ihtiyaçlarla ilgili görüşlerini paylaştığı toplantıya İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, Vali Yardımcıları Gürkan Karaman, Şahin Bayhan, Haluk Sezen, Şahin Bayhan, Armağan Önal,  Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri katıldı.



Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli