Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Onlar sizi bekliyor

Onlar sizi bekliyor

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile insana hizmet ilkesi çerçevesinde çok önemli hizmetler gerçekleştiren

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile insana hizmet ilkesi çerçevesinde çok önemli hizmetler gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Kadın Koordinasyon Merkezi bünyesinde ihtiyaç sahiplerine yönelik “Onlar Sizi Bekliyor” başlığı adı altında çok önemli bir yardım kampanyası başlattı.
Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,eşi Hasibe Yazgı, Belediye Başkan Yardımcıları ile yerel ve ulusal çok sayıda basın mensubu katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamak için böyle bir kampanyayı başlattıklarını söyledi.
Hedeflerinin Aksaray’da bulunan hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahiplerini bir araya getirmek olduğunu aktaran Yazgı, şunları kaydetti:

“Bugün Aksaray belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ve Kadın Koordinasyon Merkezi’nin yürüteceği anlamlı, bizim için de önem arz eden bir kampanyayı sizlerin huzurunda başlatıyoruz.

Aksaray Belediyesi olarak hayırsever vatandaşların katkıları ile yürüyecek olan yeni bir sosyal sorumluluk projesine öncülük ediyoruz. “Onlar Sizi Bekliyor” ismi verdiğimiz yardım kampanyası, evlerde kullanılmayan kıyafetlerin, ev eşyalarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefliyoruz. İhtiyaç sahibi ile hayırseveri buluşturacak bu kampanyayı sizlerin aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Yardım Kampanyamızın Amacı:

Toplumumuz gelenekleri ve görenekleri, güçlü aile bağları, sosyo-ekonomik imkânları ve yardımseverlik anlayışı ile yoksullukla mücadele edecek güç ve imkâna sahiptir. Yapılması gereken toplumun içindeki bu dinamiğin ortaya çıkartılması, harekete geçirilmesidir. Aksaray Belediyesi olarak amacımız; yoksullukla mücadele sürecinde etkin bir rol almak, rehberlik ve öncülük yapmak ve hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmaktır. Bu çerçevede hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini ihtiyaç sahibi ailelerimize gıdadan kıyafete, beyaz eşyadan mobilyaya, kırtasiyeden oyuncağa birçok kalemde ulaştırmak istiyoruz.

Yardım Süreci Nasıl İşleyecek?


Yardım talep eden kişi gerekli belgelerini teslim ettikten sonra belgeleri arşive alınacaktır. Sosyal İnceleme ekiplerimiz bu ailelerin sosyal durumunu incelemek üzere evini ziyaret ederek, gerekli araştırmaları yapacak Bu işlemlerin sonucunda aile için “Sosyal İnceleme Formu” dolduracak, tespiti yapılan ailelerin inceleme formları Kadın Koordinasyon Merkezi Yardım Değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilerek uygun görülen yardımlara karar verilecektir.
Ailelere gidecek yardımların tarihleri ve çıkışları düzenlenerek, ihtiyaç sahibi ailelerin yardımları ekiplerimiz tarafından kendilerine ulaştırılacaktır.

Belediyemiz aşağıda çıkarılan kalemler üzerinde yardım kampanyasını yürütmektedir.


Yardım Türleri
Gıda Yardımı
Giyecek Yardımı
Kitap, Kırtasiye ve Oyuncak Yardımı
Temizlik Malzemesi Yardımı
Eşya Yardımı
Çeyiz Yardımı
Psikolojik Destek
Hukuki Destek
Eğitim Desteği
Engelli Araç-Gereçleri (Tekerlekli Sandalye, Koltuk Değneği, İşitme Cihazı…)


Biliyorsunuz ki belediyemiz çeşitli yardım faaliyetlerine ve düzenlenen sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor. Başlatacağımız yeni kampanyamız Aksaray halkının desteği ile yürüyecektir. “Onlar Sizi Bekliyor” yardım kampanyasının ihtiyaç sahipleriyle hayır sahiplerini buluşturacaktır. Belediyemiz bu kampanyada aracı kurum olacaktır. Halkımız yardımlaşma ve dayanışma konusunda son derece duyarlı, hassas bir özelliğe sahip. Belediye olarak bunun daha da canlanmasına öncülük etmek istiyoruz.
Kampanyamızla ilgili detaylı bilgi almak için belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Kadın Koordinasyon Merkezi’mizin 203 01 15 nolu telefon numarasından veya Aksaray Belediyesi internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kampanyada Süre Sınırı Yok

Kıyafetlerin ve eşyaların teslim alındıktan sonra gerekli temizliklerinin yapılacağını, paketlendikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydeden Yazgı, “Hiç kimseyi rencide etmeden, kırmadan, halkımızı da bu sürecin tam merkezine alarak düzenlediğimiz bu yardım kampanyası, sürekli olarak devam edecek. Yani daimi bir sirkülasyon söz konusu olacak. Ve böylece hayır faaliyetlerinin toplumda canlı kalması sağlanacaktır. Yardımsever hemşerilerimizin bu kampanyaya gönülden destek olacaklarına inanıyorum.” dedi.

Başkan Yazgı, yaptığı açıklamaların ardından soruları yanıtladı ve bağış kutusuna ilk ürünü teslim ederek kampanyayı resmen başlattı.
Daha sonra kampanya ya 500 adet gömlek, ceket, elbise gibi çeşitli giyecek desteği veren Çevik Tekstil firması adına Oruç Emik ile ve yine 50 paket gıda yardımında bulunan Kule Alış Veriş Merkezleri adına Hakan Çavuşoğlu’na Teşekkür belgesi verdi.

 



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli