Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

ÖN HAZIRLIKLAR BAŞLADI, YENİ HEDEF ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETMEK

ÖN HAZIRLIKLAR BAŞLADI, YENİ HEDEF ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETMEK

ÖN HAZIRLIKLAR BAŞLADI, YENİ HEDEF ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETMEK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Türkiye’nin üçüncü yerli ve milli elektrikli otomobilini Aksaray’da üretmek istediklerini, şehir ve üniversiteyi kapsayan bu yeni vizyon doğrultusunda ön çalışmalara başladıklarını söyledi.  
- ASÜ, Ciddi Bir Mühendislik Altyapısına Sahip Durumda -  

Aksaray Bilim Merkezinde, bu yıl Adana’da gerçekleştirilecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST) hazırlanan öğrenciler ve akademisyenlerle buluşan Rektör Alpay Arıbaş, şehir ve üniversite için yeni bir vizyon ortaya koydu. Otomotiv sektörünün şehirdeki potansiyeline dikkat çeken Prof. Arıbaş, Türkiye’nin üçüncü yerli ve milli elektrikli otomobilini Aksaray’da üretmek istediklerini ve bu hayali gerçeğe dönüştürmek için ön çalışmalara başladıklarını belirtti. Çok kıymetli hocalara, çok zeki öğrencilere, çok çalışkan sanayicilere ve akademik bakımdan çok ciddi bir mühendislik altyapısına sahip olduklarını belirten Alpay Arıbaş, “Potansiyelimize inanıyoruz. Kendimize güveniyoruz. Biz, bu işi yaparız!” dedi.  
- “Şehir İçin Yeni Bir Mefkûre Ortaya Koymak İstiyoruz”-  
Göreve geldikleri ilk haftalarda, ASÜ’yü ve şehri teknoloji yarışmalarında temsil edecek ekipler kurma sözü verdiklerini ve hemen gerekli çalışmalara başladıklarını anımsatan ASÜ Rektörü Prof. Arıbaş, “Roket, drone ve elektrikli otomobilden oluşan üç proje ortaya koyduk ve bunlarla alakalı öğrenci ve akademisyenlerden oluşan ekipleri kurduk. Bir ara -mali gerekçelerle- elektrikli otomobil projesini erteleme fikri gündeme geldi. Ancak cesur gençlerimiz ‘Ertelemeyelim, biz bu işin üstesinden geliriz’ diyerek hepimizi yüreklendirdi. Biz de hocalarımızla, sanayicilerimizle ve diğer paydaşlarımızla bu hususu etraflı biçimde görüşmeye ve hem üniversitemiz hem de şehrimiz için yeni bir vizyon, yeni bir mefkure ortaya koymaya karar verdik” diye konuştu.  
- “Aksaray Teknoparkta Tüm Süreçleri Yönetmek Mümkün” -  
TOGG ve İTÜ Teknoparkta üretilen Very’in ardından Türkiye’nin üçüncü elektrikli otomobilini Aksaray’da üretmek için heyecan ve kararlılıkla ön çalışmalara başladıklarını dile getiren Prof. Arıbaş, hedefleri şu şekilde anlattı: “Aksaray, otomotiv konusunda çok ciddi bir altyapıya sahip. Büyük firmalar ve bu firmalara iş yapan yan sanayi kuruluşları var. Sektör gelişmiş durumda. Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Aksaray Teknopark) bünyesinde otomotiv sektörüne dair bir kümelenme oluşturacağız. Kendi Ar-Ge ekibimiz ve firmaların Ar-Ge ekipleriyle birlikte çalışarak tüm süreçleri yönetebiliriz. Biz, hocalarımıza, gençlerimize, sanayicilerimize ve bu milletin ferasetine güveniyoruz. Allah’ın izniyle başarılı olacağımıza inanıyoruz.”  
Elektrikli otomobil çalışmalarını, danışmanlığını Prof. Dr. Tolga Taner’in yaptığı “Gürman İnovasyon Elektrikli Otomobil Takımı” yürütüyor. Ekip, Halil İbrahim Gürbüz, Mert Yaman, Seza Gökçe Çevik, Turgut Yardımlı, Bensu Uğraş, Mehmet Doğan, Hediye Özer ve Mehmet Alpaslan isimli öğrencilerden oluşuyor.
 



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu