Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Öğrenciler Başkan Yazgı’ya Proje Sundular

Öğrenciler Başkan Yazgı’ya Proje Sundular

Lale Eğitim Kurumu Öğrencileri Atık Yağların Toplanması İle İlgili Başkan Yazgı’ya Proje Sundular

Lale Eğitim Kurumları 3. 4. ve 5. sınıf öğrencileri Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret ettiler. Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde proje hazırlayan Lale Eğitim Kurumları öğrencileri, Belediye Meclis salonunda Başkan Haluk Şahin Yazgı’ya hazırladıkları projeyi sundular. Atık yağların insan sağlığını tehdit ettiği için toplanmasını ve elde edilecek gelir ile engelli çocuklara yardım edilmesini amaçlayan projeyi Başkan Haluk Şahin Yazgı’ya sunan öğrenciler projenin hayata geçirilebilmesi için destek istediler. Proje ile ayrıca olarak insanları bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını Başkan Yazgı’ya ileten öğrenciler, bunun için yapılacak olan afiş çalışmalarında yine Belediyenin desteğini beklediklerini söylediler

 

                        Öğrencilerin destek istedikleri projede, lavaboya dökülen kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağların doğayı kirleterek zarar verdiğini ana tema olarak işlendi.

 

                        Projenin çok güzel olduğunu ifade eden Başkan Yazgı biran önce projenin hayata geçirilebilmesi için hemen çalışmalara başlanacağını belirterek öğrencilere duyarlılıklarından ve başarılarından dolayı teşekkür etti.

 

                        Projenin çok hoşuna gittiğini belirten Başkan Yazgı, “Siz öğrencilerimizden böyle bir projenin gelmesi beni çok gururlandırdı. Bu projede benim de görevim bu atık yağların toplanması ile ilgili hemen ekiplerimle bir çalışma başlatıyorum. Onunla ilgili bir bidonun hazırlanması, gereken alt yapının hazırlanmasından sonra sizlerden ve çevreden toplayacağımız atık yağları bir yerde depoladıktan sonra farklı bir alanda kullanmak için çalışmayı başlatalım. Bununla beraber atık pet şişelerini, kâğıtların, camlarım çevreyi kirletmesi de sizin dediğiniz gibi sıkıntılı bir konu, biz bununla ilgili bir çalışma başlattık. Aksaray’ımızı iki bölgeye ayırdık. İki bölgeye iki farklı özel işletme giriyor. Önce kamusal alanda atıklarla ilgili ürünleri topladıktan sonra ardından ilerleyen aylarda evlere doğru girmeye başlayacak.  Ayrıca şehrimizin muhtelif yerlerinde şişeye benzer bidonlarda hem camları hem de plastik maddeleri bir nokta da topluyoruz. Onlarda geri dönüşümle tekrardan daha faydalı bir şekilde kullanıma sunuluyor” dedi.

 

Başkan Yazgı kısa bir sohbetin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

                        Öğrencilerin hayvan barınağı ile ilgili sorduğu bir soruya Başkan Yazgı, “şuan içerisinde daha çok köpeklerimizin bulunduğu bir barınağımız var. Yeni bir hibe projesi aldık. Bu hibe projesi kapsamında mevcut hayvan barınağımızı büyütüyoruz. Biraz daha geliştiriyoruz. Bunu yaparken de tek başımıza değil, üniversiteyle bir işbirliği yaptık. Beraber bu hayvanlarımıza nasıl bakarız, nasıl sağlıklı bir ortam oluştururuz diye bir çalışmamız var” şeklinde konuştu.

 

 

                        Bir öğrencinin ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili sorduğu soruya ise başkan Yazgı, “Mart ayında yani bu ayın 20’sinde Kılıçaslan tepemizde 10 bin tane fidan dikmek suretiyle bir başlangıç yapacağız” dedi.

 

                        Diğer bir öğrencinin Başkan olmak zor mu sorusuna da cevap veren Başkan Yazgı, “İleride bizlerin bulunduğu yerlerde sizler olacaksınız. Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum ki, sevdiğiniz zaman hiçbir şey zor değil. Bir mesleği bir işi seviyorsanız, sevdiğiniz zaman hiçbir şey zor olmaz. Aksaray’ı sevmek, Aksaray halkını sevmek yapacağınız işlerde onu düşünerek o hassasiyet içinde çalışmanız size ayrıca bir güç veriyor. Tabi ki zorluklar oluyor, tabi ki karşılaştığımız problemler oluyor. Bazen eve gidemediğimiz, bazen eve çok geç gittiğimiz saatler oluyor. Çocuğumuzla görüşemediğimiz zamanlar oluyor.  Biz bunların hepsine göğüs gererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ama hedefimiz ne Aksaray’ı en iyi yere getirmek, Aksaray’ımız için en güzelini yapmaktır” diye ifade etti.

 

 



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli