Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Nitelikli işgücü için eğitim programları devam edecek

Nitelikli işgücü için eğitim programları devam edecek

Nitelikli işgücü için eğitim programları devam edecek

 

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Şeref Ataklı başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.  

 

Vali Şeref Ataklı işbaşı eğitim programları ile nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik çeşitli meslek dallarında kurs programlarının devam edeceğini belirterek sanayide ve diğer alanlarda yetişmiş eleman  ihtiyacının karşılanması gerektiğini söyledi.

 

Girişimcilik eğitim programları ve açılan mesleki kurslarda eğitimlerinin amacına ulaşmasının önemli olduğunu belirten Vali Ataklı, bu programlardan mezun olan kişilerin kalifiye, aranan insanlar olarak istihdamda görülmesi gerektiğini belirtti.

 

Toplantıda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Bülent Bekin kurul üyelerine 2015 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 

Bekin, işe yerleştirme ile ilgili verdiği bilgide 2015 yılında Eylül ayı sonu itibariyle 1.389  erkek, 481 kadın olmak üzere toplamda 1.870 kişinin kurum tarafından işe yerleştirildiğini söyledi.

İşgücü uyum faaliyetleri, işsizlik sigortası ve kısa çalışma ödenekleri, engelli ve eski hükümlüler ile ilgili yapılan çalışma ve eğitim faaliyetleri hakkında kurul üyelerini bilgilendiren Bekin, ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon ve işbirliğinde çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

 

Bekin, İşbaşı eğitim programı ve girişimcilik eğitim programları düzenlediklerini belirterek programların başarılı şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

 

Toplum Yararına Programı kapsamında Aksaray´a yaklaşık 2000 kişilik kontenjan tahsis edildiğini belirten Bekin, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyeler, Orman İşletme Müdürlüğü ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla kişilerin 6-9 ay süresince istihdam edildiğini belirtti.

 

Toplantıda DSİ Genel Müdürlüğünce açılması planlanan işmakinası operatörlük kursu ile Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün hükümlülere yönelik eğitim programları hakkında bilgi sunulurken, kurul üyelerinin görüş ve önerileri alınarak Aksaray´da istihdama yönelik çalışmalar değerlendirildi.

 

Toplantıya Vali Yardımcısı Şahin Bayhan,  Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcilerinden oluşan kurul üyeleri katıldı. 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli