Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Mutluluk Çubuğu Nedir Ve Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Mutluluk Çubuğu Nedir Ve Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Mutluluk Çubuğu Nedir Ve Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Doğal veya medikal tedaviler, yaşadığınız erektil disfonksiyon problemini tedavi etmek için yeterli değilse, penis protezi(penil protezi) veya mutluluk çubuğu, şimdi düşünmeniz gereken kalıcı bir çözümdür.

Doğal veya medikal tedaviler, yaşadığınız erektil disfonksiyon problemini tedavi etmek için yeterli değilse, penis protezi(penil protezi) veya mutluluk çubuğu, şimdi düşünmeniz gereken kalıcı bir çözümdür.

Penil Protez Nedir?

Aynı zamanda mutluluk çubuğu nedir diye de sorulabilir. Kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen erektil disfonksiyon çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Şeker hastalığı, metabolik sendrom, Peyronie hastalığı (penis eğriliği), priapizm (uzun süreli ereksiyon), ateroskleroz (damar sertliği), prostat kanseri gibi nedenlerle prostatın alınması gibi durumlar sonucu oluşabilir.

Egzersiz eksikliği ve sigara içme kaynaklı ya da psikolojik olarak da oluşabilme ihtimali vardır. Sildenafil gibi ilaçlar erektil disfonksiyonu tedavi etmek için kullanılır ancak her zaman işe yaramayabilir. Bu durumda penis enjeksiyonları ve vakum cihazları gibi diğer cerrahi olmayan yöntemler kullanılır. Bu tedavilerin sonuç vermediği durumlarda “penil protezi nedir?” sorusuna başvurulur.

Ürologlara sıklıkla bu soru sorulur. Corpus cavernosum adı verilen penisin içi kanla dolu olan ve sertleşmeyi sağlayan bir tüpün içine yerleştirilen penis protezi sertleşme sorunu tedavisinde kalıcı çözüm sunar. Penil protezler, tek parça (malleable) ve üç parçalı şişme olmak üzere iki farklı tasarıma sahiptir.

Tek parça bir protez sert, bükülebilir çubuklar şeklindedir, bunlardan ikisi penise yerleştirilir ve elle döndürülerek dik konuma getirilir. Üç parçalı protez ise pompa kullanılarak şişirilebilen doğal görünümlü bir protezdir.

Tek Parçalı Penil Protez Nedir?

Tek parça penil protezin 135 derecelik geniş bükülme açısı sayesinde kullanımı kolaydır. Sıklıkla tercih edilen "Monolitik penil protez nedir?" sorusunun cevabı hastalar tarafından merak edilmektedir. Kullanışlı ve kullanımı kolay olan bu protezler manuel olarak dik konuma getirilerek sertleşir. Kullanmadığınız zamanlarda iç çamaşırının içinde saklanır ve dışarıdan fark edilmez.

40 yılı aşkın bir süredir kullanımda olan tek parça penil protez artık hidrofilik kaplamalı varyasyonlarda mevcuttur. Hidrofilik kaplamalar, hastaları enfeksiyon riskinden korurken, ameliyat sırasında hekimlere rahatlık sağlar.

Esnek yapısı sayesinde penise kolayca implante edilebilen tek parça penil protezin çeşitli boy ve çapları mevcuttur. Mekanik parçaların bulunmaması nedeniyle bu protezler uzun süre kullanılabileceği için hastanın ihtiyacına göre tercih edilmektedir.

Üç Parçalı Şişirilebilir Penil Protez Nedir?

Diğer tedavilerden fayda görmemiş erektil disfonksiyonlu hastalar ürologlara “Üç parçalı penil protez nedir?” diye sorarlar. Avrupa Üroloji Derneği tarafından hazırlanan bir kılavuza göre üç parçalı şişirilebilir mutluluk çubukları, yapay implant tedavileri arasında en tatmin edici protez türüdür (hastalarda % 92-100 ve partnerlerde % 91-95).

Testis içine yerleştirilmiş şişirilebilir bir pompa, karın içine yerleştirilmiş sıvı dolu bir rezervuar ve korpus kavernozuma yerleştirilmiş iki silindirik parçadan oluşan bu protezin parçaları birbirine özel bir tüp sistemi ile bağlıdır. Kullanmaya kalkıldığında, pompanın sıkışması rezervuardaki sıvının testis silindirini doldurmasına neden olur ve sertleşme doğal görünür.

Kullanılmadığı zaman pompanın aşağı düğmesi sayesinde sıvı hazneye geri döner ve sertleşme durur. Tek parça protezlerdeki sabit sertlik, üç parçalı protezlerde bulunmaz bundan dolayı sıklıkla tercih edilir. Hidrofilik kaplamaya sahip çeşitler protezi ve hastayı enfeksiyon riskinden korur ve antibiyotik absorbsiyon özelliği sayesinde olası enfeksiyon durumunda tedavi sürecine katkı sağlar.

Hastanın anatomisine bağlı olarak dar ve genişleyen çaplı varyantlar seçilebilir. Hem yatay hem de dikey olarak veya yalnızca yatay olarak genişleyen değişkenler de vardır. Penil protez ameliyatlarının bir kısmı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaktadır. "Erektil disfonksiyon tedavisinde kullanılan penil protezler nelerdir?" sorusu hakkında daha spesifik bilgiye ihtiyaç duyan hastalar bir üroloji uzmanına başvurabilir.

Penil Protez Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Cerrahi yaklaşım yani penil protez ameliyatı kullanılan implantın tipine, hastanın tıbbi geçmişine ve cerrahın yaklaşımına göre değişiklik gösterebilir. Genel anestezi altında yapılan ameliyatta penis, alt karın ve skrotumdaki küçük kesiklerden üç parçalı şişirilebilir penis protezi yerleştirilir.

Genellikle karın dokusu ile penisin birleştiği yerden veya testis torbasının (skrotum da denir) penisle birleştiği çizginin altından küçük bir cerrahi kesi ile gerçekleştirilir. Hastalar ameliyat günü evlerine gidebilir veya doktorun uygun görmesi halinde bir gece hastanede kalabilirler.

Bu, doktorunuzun yaklaşımına ve hastanenizin dahili prosedürlerine bağlı olarak değişebilir. Bu işlem yaklaşık bir saat sürer. Penil protez takıldıktan yaklaşık 3 ila 4 hafta sonra penis veya skrotum ağrıyabilir, şişebilir ve morarabilir. Bu gibi durumlarda doktorlar ağrı kesiciler yazabilir.

Hekim kabul ederse protez ameliyatından 4-6-8 hafta sonra hasta cinsel ilişkiye girebilir. Eskiden olduğu gibi hastalar istedikleri sıklıkta cinsel ilişkiye girebilmekte ve doğal olarak çocuk sahibi olabilmektedirler. Penil protezler penis ereksiyonunu artırır, ancak genellikle penisi uzatmaz.  Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.



Atık su arıtma tesisi sayısı bini geçti!
KOSGEB şehir şehir girişimci arayacak
Bakan Şimşek'ten 'dış kaynak gelmiyor' iddialarına yanıt
Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı
TZOB: Bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türkşeker buğday alımı yapmalı
Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta
2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı