Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

MÜSİAD`dan uyarı: Korsan OSGB`lere dikkat!

MÜSİAD`dan uyarı: Korsan OSGB`lere dikkat!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aksaray Şube Başkanı Abdülkadir Karatay,

 

     Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aksaray Şube Başkanı Abdülkadir Karatay, son zamanlarda korsan olarak faaliyet gösteren “ Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri (OSGB)” hakkında işletme sahiplerini uyardı.

     Başkan Karatay, yaptığı açıklamada; “OSGB’ler ile ilgili olarak son zamanlarda bilgi kirliliği olarak tanımlayacağımız olaylardan dolayı,  bir çok olumsuz gelişmeler yaşanmıştır. Derneğimizin Sağlık Sektör Kurulunu;  kamuoyu’nu bilgilendirmek ve aydınlatmak adına,  bu konu üzerinde çalışma yapmak üzere görevlendirdik. MÜSİAD Aksaray Şubesi Sağlık Sektör Kurulu üyesi ve MEDESA Grup Şirket Müdürü  Dr. Muhsin Ekinci’nin konuya yönelik açıklamalarını kamu oyunun bilgisine sunarken, tüm işadamlarımızı ve sanayicilerimizi daha  dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.

     Aksaray Müsiad Sağlık Sektörü Kurulu üyesi ve MEDESA Grup Şirket Müdürü Dr. Muhsin Ekinci,  iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine yönelik kamuoyu’na yaptığı açıklamada;

     “ Son çıkan 6552 sayılı Torba Kanunda iş sağlığı ve güvenliğine yönelik köklü değişlikler olmaktadır.  Buna göre az tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan tüm işyerlerinde, işyeri hemşiresi çalıştırma zorunluluğu kaldırılmış, sadece 10 ve üzeri çalışanı olan çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde yükümlülük devam etmektedir. Ayrıca 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanlığı hizmetleri alması gereken az tehlikeli sınıftaki işyerlerinden, 10’dan az çalışanı olan işyerleri için bu zorunluluk ortadan kaldırılmıştır.” dedi.

     İlimizde yapılan çalışmalara da değinen Dr.Ekinci; “ İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri sunan kurumlara kısaca OSGB denilmektedir. Bir çok şehir de OSGB’ler kırmızı ve yeşil olarak adlandırılmış,  kırmızı OSGB’lere karşı dikkatli olunması istenmiştir.  Çünkü görevlendirilmeler yapılmamakta, düşük ücret politikası ile işverenler kandırılmaktadır. İlimizde de hem bu tarz OSGB’ler bulunmakta, hem de OSGB yetkisi olmadığı halde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri verdiğini iddia eden bir çok kişi veya firma bulunmaktadır.  Oldukça önem arz eden iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri; bu kişi veya firmalarca itibarsızlaştırılmakta, iş kazaları oranlarında düşüş yaşanmamaktadır. 2013 yılında yükümlülüğü olmadığı halde bir çok küçük işletme; idari para cezaları gerekçe gösterilerek korkutulmuş, bilgi kirliliği içinde işverenler aldatılmıştır. 2014 yılında ise; mevzuatta var olan boşluk değerlendirilerek OSGB yetkisi olmadığı halde, piyasada OSGB gibi iş yapmaya çalışan kişi ve firmalar türemiştir. Bu şekilde çalışan firmalara ülkemizin her yerinde rastlanılmakta ve bunlara “Korsan OSGB” denilmektedir. İşverenlerimizin bu tarz kırmızı ve korsan OSGB’lere karşı uyanık olması, kanun ve ilgili yönetmelikleri bilmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı çalışmaları ve değişiklikleri takip etmesi gerekmektedir.

     Sektörün bir rant kapısı olamayacak kadar önem arz ettiği bilinmeli, konuya yasal zorunluluktan öte,  vicdani olarak da yaklaşılmalı ve herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli ” diyerek sözlerini bitirdi.

 

 

 



Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli