Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

MÜSİAD yeni projemiz; Lojistik Merkez Aksaray

MÜSİAD yeni projemiz; Lojistik Merkez Aksaray

AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, AK Parti İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı

        AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, AK Parti İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, 22.dönem AK Parti Milletvekili Ahmet Yaşar ve AK Parti yetkilileri MÜSİAD’ı ziyaret etti.

     Yaklaşan yerel seçimler öncesinde çalışmalarına hız veren AK Parti yetkilileri MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği)’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundular. AK Parti milletvekili Ali Rıza Alaboyun, MÜSİAD  Türkiye’nin en büyük ve etkin sivil toplum kuruluşlarındandır. MÜSİAD’ın yapmış olduğu çalışmalar ile hem ülkemizin hem de şehrimizin gelişmesinde önemli etkileri vardır. Yıllardır yaptıkları çalışmalarla kamuya ve özel sektöre hazırladıkları sektörel raporlar, çalışma raporları ve projeler ile önemli hizmetler sunan MÜSİAD, aynı zamanda ülkemizin insan kaynağı yetişmesinde de çok büyük katkılar sunmuştur.  Aksaray’da kurulduğu günden bu yana gündeme dair önemli çalışmalar yapan MÜSİAD’ın, bu dönemde daha çok katkı sunacağı düşüncesindeyiz. Aksaray’ın gelişmesi ve kalkınması için bizlere sunulan çalışma raporları ve projeler için MÜSİAD yetkililerine teşekkür ediyorum. İş adamlarımızın ve şehrimizin sorunlarına objektif yaklaşan ve çözüm önerilerini de beraberinde sunan MÜSİAD, yeni dönemde yeni projeler ile şehrin gündemine daha çok katkı sunacaktır. Özellikle turizm alanında yapılacak çalışmalar ile şehrin, turizm destinasyonlarından biri olarak ülkemize gelen yabancı ve yerli turistler için önemli merkezlerden olması sağlanabilir. MÜSİAD bu konuda aktif çalışmaları ile gündemi belirlemelidir. Bizler yapılacak olan çalışmalar da aktif olarak yer alacağımızı, Kültür ve Turizm Bakanlığımız nezdinde  hazırlanacak projeleri de bizatihi takip ederek çalışmaları nihai sonuca ulaştıracağımızı belirtmek isterim.

     AK Parti milletvekili İlknur İnceöz, MÜSİAD’ın çalışmaları her zaman için yol gösterici olmuştur. Aksaray’ın turizm haritasını çıkaracak bir çalışma yapılması da son derece önemlidir. Tarihi ve kültürel değerleri ile çok önemli bir potansiyele sahip olan Aksaray turizmden hak ettiğini alamamıştır. Ancak bundan sonra yapılacak çalışmalar ile şehrin turizm gelirlerinden faydalanması çok önemlidir. Aksaray’ın stratejik konumu, tarihi değerleri, kültürel varlıkları ve taşıdığı turizm potansiyeli mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Bunun içinde MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurumlarımız ve iş adamlarımızla turizm çalıştayları yapılarak bakanlık yetkililerinin dikkati çekilmeli ve projeler ile şehrimizin kalkınmasına katkı sunmalıyız.

     MÜSİAD Başkanı Abdulkadir Karatay; ” ziyaretlerinden dolayı değerli AK Parti  Milletvekillerimize ve AK Parti İl ve İlçe Başkanımıza teşekkür ederim. MÜSİAD, Aksaray’ın gelişmesi ve kalkınması için kurulduğu günden bu yana büyük ölçekli projeler üzerine çalışmaktadır. Organize sanayi bölgemizin gelişmesi ile uluslararası yatırımcılar Aksaray’ı tercih etmektedir.  Sahip olduğumuz coğrafi konumumuz ve değerlerimiz, olmamız gereken yerden çok geride olduğumuz için değerlendirilememektedir. Kavşak noktası olan ve ulaşım sorunu olmayan bir il olarak Aksaray bugün tüm Türkiye’nin lojistik merkezi olacak bir potansiyeli barındırmaktadır. Türkiye’nin üretim ve dağıtım üssü olacak coğrafi konum ve arazi uygunluğa sahip olan ilimiz, maalesef bu avantajını fırsata çevirememiştir. Bu yüzden son yılların en gözde sektörlerinden olan lojistik sektörü, Aksaray’da kurulacak “Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” ile şehrimizin çehresini değiştirecek ve gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak bir projedir. MÜSİAD olarak “Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” nin şehrimize kurularak,  Aksaray’ın Türkiye’nin lojistik merkezi olmasını istiyoruz. “

 

     MÜSİAD Başkanı Abdulkadir Karatay; “ Aksaray çok önemli turizm değerlerine ve kültür varlıklarına sahiptir. Geçen yıl yapmış olduğumuz çalışma da turizm bölgelerimizden sadece iki ilçemizi gezerek ön bir çalışma yaptık. Ön çalışma için bile gezmekle ve incelemekle bitiremediğimiz turizm değerlerimiz bizleri umutlandırdı. Kapadokya bölgesinin turizm gelirlerinden en az faydalanan illerinden biri olan Aksaray, aslında Kapadokya bölgesinin en çok turizm ve kültür varlıklarına sahip olan ili.  Ancak  planlı ve stratejik bir çalışma ile orta vadede turizm destinasyon merkezlerinden olabilecek ve önemli bir turizm gelirine sahip olabileceğimizi düşünmekteyiz. Bunun  içinde tüm kuruluşlarımızla ortak çalışma yapmalıyız. Yani siyaset, bürokrasi, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarımızla birlikte hareket ederek turizmde önemli başarılar elde edebiliriz. Toplum olarak irade göstermeli ve bu yönde gecikmeden çalışmalarımıza başlamalıyız.”



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli