Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu `Ulaşım` Gündemi İle Toplandı

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu `Ulaşım` Gündemi İle Toplandı

Kısa adı MÜSİAD olan (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) inşaat sektör kurulu 5. toplantısını gerçekleştirdi.

Kısa adı MÜSİAD olan (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) inşaat sektör kurulu 5. toplantısını gerçekleştirdi. 

Kent içi ulaşım ve ulaşım master planı gündemi ile toplanan MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu;  Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Yardımlı, Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mehmet Emin Kara, Doç. Dr. Ömer Köse, Yrd. Doç. Dr. Salih Bektaş, Doç. Dr. Ali Ural, MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Üyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Aktürk ve diğer katılımcılarla toplandı.

MÜSİAD Başkanı Abdulkadir Karatay yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; “Aksaray’ın temel üç sorunu vardır. Birincisi modern bir şehir için yapılaşmanın mimari ve estetik açısından önemi ve kentsel dönüşüm alanlarının tespit edilerek tarihi dokuya uygun dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesidir. İkincisi kent içi ulaşım ve yaşanan sorunlardır. Üçüncü olarak şehrin kaliteli ve yeterli düzeyde içme suyuna olan ihtiyaçtır.  Geçtiğimiz ay yaptığımız toplantıda kentsel dönüşüm toplantımızın ana gündem maddesi olarak ele alındı. Belediyemizin bu alanda çalışma yaptığını ve Aksaray’ın hem modern hem de tarihi dokusu ile özdeş bir dönüşüm için çalışmalar yaptığını ifade etmek isterim.

Değerli belediye başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı ve beraberinde başkan yardımcılarımız ile bu konu üzerinde titizlikle çalışarak kentsel dönüşüm yapılacak alanların vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını görecek ve mülklerini hakkıyla değerlendirecek projeler üzerinde çalışması bizleri son derece memnun etmektedir. Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı’nın kentsel dönüşüm konusunda gösterdiği hassasiyeti son derece önemsemekte ve takdirle karşılamaktayız. Bu toplantımızda ise en temel üç konudan biri olan ulaşım konusunu ele alacağız.

Ulaşımdan sorumlu Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Serdar Baydar başta olmak üzere tüm katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şehrimizin geleceği ve daha güzel bir Aksaray için belediyemiz, üniversitemiz, ticaret odamız ve sivil toplum kuruluşlarımızın, şehrin sorunları ve çözüm önerileri için bir araya gelerek çok değerli çalışmalarını bizlerle paylaşması ve ortak akılla çözüm üretmesi yıllardır özlediğimiz tablodur. “

 

Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Aksaray Belediyesi olarak kısa sürede ulaşım hizmetleri adına yaptıkları ve yapmayı hedefledikleri çalışmalar hakkında şunları söyledi;

Göreve geldiğimiz gün itibari ile çok kısa bir sürede Aksaray’ımız için Ulaşım Master planımızı hazırladık ve bu doğrultuda öncelikle şehir merkezimizde bir takım çalışmalar yaptık. İlk icraatımız Belediyemiz önündeki yolu genişletmek oldu. Mevcut durumda aksın düzensizliği ve kaldırımların birbirini karşılamaması, düzensiz parklanma ve yolun dar olması ciddi ölçüde probleme neden oluyordu. Öncelikle buradaki havuzu kaldırarak yolun aksını düzelttik, böylelikle yol genişlemişte oldu. Hala bu noktadaki düzenleme çalışmamız bitmedi mevcut projeye göre hareket ederek çalışmalarımız devam edecek. Aksaray Lisesi önündeki kavşağın yeninden düzenlenmesi ile birlikte bu yol için nihai durum ortaya çıkmış olacak. Belediyemiz yan ve arka bahçesinde de 40 araçlık otopark oluşturmayı hedefliyoruz.

Merkezde eski Valilik önü ve Medaş yanındaki yolu ulaşıma açtık ve trafiği ciddi manada rahatlattık. Sanayi girişine kavşak yapmak sureti ile buradaki sorunu da gidermiş olduk. Bu noktalardaki düzenlemelerimiz devam edecek.

Master Planı çerçevesinde bir takım yollarda yön çalışması, levha çalışması, kavşak ve sinyalizasyon çalışmaları yaptık yapmaya devam ediyoruz. Eski sinyalizasyonlarımızı modernize ediyoruz.

           Biz geldiğimiz gün itibari ile Aksaray merkezinin ulaşım yükünü çeken 3 noktada incelemelerde bulunduk. Bu noktaların sorunlarını tespit ettik ve hemen çalışmalara başladık.

           Master planımızda ana hedefimiz şehir merkezindeki trafiğin ana arterlere doğru tahliye edilmesi. 30 metrelik ve 40 metrelik yol olarak bildiğimiz iki tane çevre yolumuz var biz tahliyeleri merkezden bu yollara yapmak istiyoruz.

            Uzun vade de çevre yolu, katlı otoparklar, modern kavşaklar ve yeni yollar yapacağız. Asfaltsız ve çevre düzenlemesi yapılmamış yolumuz kalmayacak inşallah.

            Baydar son olarak, bu tip çalıştayların kendilerine çok büyük katkılar sağladığını belirterek, Müsiad’a, Akademisyenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

             

             Toplantıda kent içi ulaşım konusunda sunum yapan Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Bektaş; “Şehrimiz için ulaşım modelleri konusunda yaptığımız çalışma da otobüs ile ulaşım rantabl olarak öne çıkmaktadır. Son dönemlerde özellikle hafif raylı sistemlerle ile ilgili talepler gelmektedir. Ancak 9. Kalkınma planının ilgili maddesince hafif raylı sistemlerin kurulması için bir yönde saatte 15.000 yolcunun taşınması halinde hafif raylı sistem kurulabileceği aksi halde bu sistemin kurulmasının kanunen mümkün olmadığını belirtmek isterim. Belirtilen yolcu kapasitesine ulaşılmadığı zaman hafif raylı sistem, maliyet-kapasite ilişkisi içinde verimli olmamaktadır. Özellikle Aksaray için otobüs ile ulaşım daha doğru bir seçenek olarak öne çıkmaktadır. “

Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin; Toplantının organizasyonunu gerçekleştiren MÜSİAD’a ve değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.  Ulaşım konusunda özellikle belirtmek istediğim hususlar kısaca şu şekildedir:

“ Ulaşıma ilişkin bazı tedbirler alınmış ve bu tedbirler, şehir merkezindeki trafiği önemli ölçüde rahatlatmıştır. Ancak şehir merkezi yayalaştırılmadığı müddetçe, sadece sorunlar ötelenmiş olacaktır. Türkiye, kişi başına geliri son 12 yılda yaklaşık olarak dört kat artmış bir ülkedir. Refahın artması, beraberinde otomobil sahipliğindeki artışı da getirmiştir. Önümüzdeki yıllarda trafiğe daha fazla araç çıkacaktır. Şehir merkezinin acilen yayalaştırılması gerekir. “

“TOKİ ile Organize Sanayi arasında kesintisiz devam eden bir hat kurulması, diğer hatların bu hatta bağlantılar şeklinde kurgulanması, şehir trafiğinde büyük bir rahatlama (ve aynı zamanda bir kolaylık) sağlayacaktır.”

 

 



Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli