Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

MÜSİAD Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

MÜSİAD Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Aksaray ´da MÜSİAD Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Aksaray´ın Eskil ilçesinde Ortaokul ve Lise okullarında ilk 3 derece ile mezun olan 60 öğrenciye düzenlenen tören ile çeşitli hediyeler verildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aksaray Şubesi tarafından düzenlenen, ?7. MÜSİAD Eğitim Başarı Ödülleri? törenine MÜSİAD Aksaray Başkanı Eyüp Dağdaş MÜSİAD Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, Eskil Kaymakamı Yavuz Kartal, Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Bakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Kolukısa, İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Gündede, Sadrettin İriş, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdulkadir Karakaya ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necip Çeçen katıldı. İstiklal Marşı ve Kuran´ı Kerim Tilavetinin okunması ile başlayan törende

Açılış konuşmasını yapan Başkan Dağdaş dereceye giren öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Başkan Dağdaş konuşmasında
Bir çiçeği sularken ona hayat veririz ve bunun yanında yeni hayatlar yaratırız. Minik bir yüreği hayata hazırlamakta buna benzer. O hayata ne kadar güzel hazırlanırsa ve sarılırsa geride yaşamaya değer iyi bir gelecek bırakır. Hayat bize sunulan en güzel armağandır.

Bunun değerini de en güzel şekilde bilmek gerekir. Her nefes alışımızda ve verişimizdeki kısacık anı mutluluğa çevirmek gerekir. Bu mutluluğun temelinde iyi bir eğitim ve güzel bir gelecekte saklıdır.

Bir şeyler üretebilmek ve yaşamaya dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır.

Her insan tamamen bilgisiz doğar. Dünyada yaşamın sürdürebilmek için öğrenmesi, bilgi sahibi olması, eğitilmesi gerekir. Eğitim, eğitme eylemidir. Yani davranış kazandırma çabasıdır. İnsanın kişiliğinin oluşmasında en büyük etken eğitimdir. Eğitimden kasıt sadece okulda dört duvar arasında verilen dersler veya konular değildir. Eğitim önce aileden başlar Anne- Babaların çocuklarına öğretmiş olduğu her davranış, söz, terbiye eğitiminin kapsamına girer. Eğitimli kişilerin toplumdaki yeri başkadır. Eğitimli insan nerede nasıl davranması gerektiğini bilir. İstediği şeyleri elde etmek için neleri nasıl yapması gerektiğini; toplumda yer edinmek için nasıl konuşması gerektiğini, nasıl davranması gerektiğini iyi bilir. Eğitimli kişiler toplumun her kesiminden sevgi ve saygı görür.

Eğitim bir ülkenin de gelişmesini sağlayan en önemli hususlardan biridir. Toplumların veya ülkelerin gelişebilmesi için o ülke veya toplum bireylerinin iyi bir eğitimden geçmesi donanımlı insanlar olması gerekir. Bizim eğitim sistemimizde ne sadece öğretim ne de sadece eğitim vardır. İkisi beraber yürütülür. Milli Eğitimin amacı, bilgi ile yüklü öğrenciler, vatandaşalar yetiştirmek değildir. Asıl amaç kendisine, ailesine ve nihayetinde vatanına, milletine faydalı kişiler yetiştirmektir. Eski zamanlarda toplumlar savaşarak büyüyebiliyordu. Askeri alanda başarılı güçlü olan devletler, diğer devletlerin topraklarını savaşarak kazanıyor zenginleşiyorlardı. Günümüzde ise eğitime en fazla önem veren devletler, dünyanın en güçlü devletleri sayılmaktadır. Sahip olunan değerlerin çoğu eğitimle kazanılmaktadır. Bu nedenle her toplumda eğitime önem verilmeli, eğitimli insanlar yetiştirilmeye özen gösterilmelidir

Siz değerli gençler,

 Size düşen ise varlığınızı şerefli kılan yüce Allah´a karşı kulluk görevinizle beraber,  bu aziz milleti omuzlarınızda taşıyarak zirveye çıkarmaktır.

Unutmayın ki hepiniz içinizde bir dünya taşıyorsunuz.  Eğer isterseniz her biriniz,  Fatih Sultan Mehmet gibi, Yavuz Sultan Selim gibi, Kanuni Sultan Süleyman gibi, 2. Abdülhamit Han gibi İslam sancağını ve aziz milletimizi zirveye taşıyabilirsiniz.  Bunun için hep birlikte çok çalışmalı ve gayret etmeliyiz.

Değerli Arkadaşlar,  Sevgili Öğrenciler,

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); Hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı.  Tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin korunduğu, gözetildiği; kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, dünyada saygın bir Türkiye için yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının, 9 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul´da kurdukları bir ?İş Adamları Derneği´dir.

Kişilerin ve kurumların, ülkemizin ve toplumumuzun, bölgemizin ve dünyanın sosyal ve kültürel, siyasal ve ekonomik, bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan bir ?Gelişim - Diyalog - İşbirliği - Güç birliği Platformu ?dur. Türkiye genelinde 85´e ulaşan irtibat noktası, 63 farklı ülkede yaklaşık 159 irtibat noktasıyla. 11.000´den fazla üyesi olan, yaklaşık 1.600.000 kişiye istihdam sağlayan ve 45.000 işletmeyi temsil eden İş dünyası için olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, kurumsal kimliğini tamamlayarak, bunu ISO 9001:2000 Kalite Belgesi´yle tasdik ettiren güçlü bir ?Sivil Toplum Kuruluşu ?dur.

.İş birliği yanında, güç ve gönül birliğini de gerçekleştirmek düşüncesiyle yola çıkan;   toplumun kültür değerlerine, ticaret ahlâkına bağlı ve saygılı;  çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip; ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen; meslekî birikimi ve çağdaş donanımıyla,  işadamı ya da üst seviyede yönetici olma istidadı taşıyan Uluslararası bir Sermaye Platformudur.

 Bu sebeple, bugün düzenlediğimiz programla,  gençliğin yanında olmayı hakeden bir STK olarak sizlerden ricam odur ki;   bizim taşıdığımız bu bayrağı bizlerden alın ve daha yükseğe taşıyın. Sizler bunu başaracak cesaret ve güçtesiniz.  Tüm İslam coğrafyasının yegâne umudu Türkiye´nin siz değerli gençlerindedir.  Bizleri mahcup etmeyeceğinizden emin olarak sizleri ve çok değerli katılımcılarımızı Allah´a emanet ediyor, saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum dedi.   



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli