Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Münazara Katılan Öğrenciler Göz Doldurdu?

Münazara Katılan Öğrenciler Göz Doldurdu?

Münazara Katılan Öğrenciler Göz Doldurdu?

Aksaray Belediyesinin katkılarıyla liseler arası düzenlenen ?Haydi Konuş Bakalım´ münazara yarışması geçtiğimiz hafta muhteşem finalle tamamlanmış ve yarışmanın kazananı Hazım Kulak Anadolu Lisesi olmuştu. Vali Aykut Pekmez, Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal yarışmaya katılan liseli öğrencilerle buluşarak göstermiş oldukları performans dolayı teşekkür ettiler. Milletvekili Cengiz Aydoğdu, yarışmaya katılan gençlerin geleceği inşa edecek potansiyele sahip olduğunu belirterek ?İstikbalimizin valileri, başkanları sizlersiniz. Ülke yönetecek olan öğrencilerimizin münazaranın tavır ve davranışlarını beni çok etkiledi? diye konuştu

Kılıçaslan Parkı içerisinde yer alan Piramit Kafede gerçekleşen toplantıya Vali Aykut Pekmez, Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, münazaraya katılan okul yöneticileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, münazaraya katılan öğrencilere verdiği İstanbul gezi sözünü hatırlatarak ?Bu gezi sözünü yerine getireceğim? dedi ve münazaraya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Geleceği sizler inşa edeceksiniz

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, gençlerin geleceği inşa edeceğine işaret ederek, ?Gençlerimiz imkân verildiğinde neler yapabilecekleri bizleri umutlandırıyor. Bu hayat dediğim şey bize verilmiş bir mühlet ve biz o mühlette kendi hayatımızı tıpkı bir sanat eseri gibi. Herkes dünyaya geldikten sonra kendi eserini portresini yapıp gidiyor. Sizler şu anda kendi şaheserinizi yapma imkânına sahipsiniz. Bunun için ben çok heyecanlandım bir an önce öğrenci kardeşlerimle yalnız kalmak hepsini tek tek tanımak ve onların dünyasına bir işaret bırakmak istiyorum. Dünyayı değiştirme imkânlarının içlerinde barındırdığını onlara fısıldamak istiyorum.  Herkes evrenseldir bunu unutmayın. Bizim birbirimize verdiğimiz sözler dünyaya hayata ve kendimize karşı aldığımız tavır bütün insanlığı ilgilendirmiyorsa biz hayatı boşa yaşamışız demektir. Sizin buradaki konuşmanız, durumunuz, tavrınız arkadaşınıza olan ilginiz, birbirinize olan sevginiz, annenize babanıza olan saygınız, öğretmenlerinizle ilişkiniz, okuduğunuz kitap ve söylediğiniz her cümle aslında bütün insanlığı ilgilendiriyor. Bunu biliyoruz. Sizleri böyle görünce Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Müthiş bir iş başarmışlar. Kendinizin farkında olduğunuzu anne ve babalarınıza sağlayabilirsek ve sizlerde kendine ne kadar değer verirseniz o denli başarılı olursunuz? diye konuştu.

Vali Aykut Pekmez, Haydi Konuş Bakalım münazara yarışmasının finaline katılarak öğrencilerin başarısına yakından şahit olduğunu belirti. Gençlerin büyük bir gayretin içerisinde bulduğunu ifade etti. Öğrencileri böyle gördükçe geleceğe olan güveninin arttığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü İl Hacı Ömer Kartal, yarışmanın en büyük destekçisi olan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ ya teşekkür etti. Milli Eğitim ve Belediye olarak okuma grubuyla başlayan ardından büyüyerek Anadolu Mektepleri adını alan projeyi ortak yürütüldüğünü açıkladı.

Toplantıdan son kısmında öğrenciler kendilerini tanıttılar. Protokol üyeleri öğrencilerle özel olarak ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı