Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Milli Kaynak Öğüten Değirmen;Üniversitemiz 11 Yaşında

Milli Kaynak Öğüten Değirmen;Üniversitemiz 11 Yaşında

Milli Kaynak Öğüten Değirmen;Üniversitemiz 11 Yaşında

   * 2005 yılının bitimine 1 gün kala TBMM´de kabul edilen kanunla kurulan, fakat dönemin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen kanunun yeniden görüşülerek kabul edilmesiyle 11 yıl önce 2006 yılının 17 Mart günü kuruluşu kesinleşen.

   Yarın 11. yaşını dolduracak olan Aksaray Üniversite kampus alanının çorak ve çürük arazisi  nedeniyle her sene yeni yatırımlara harcanabilecek  milyonlarca lira değerindeki  milli servetimizden oluşan kaynaklar tüm ikazlara rağmen toprağa gömülerek heba edilmeye devam ediliyor!!!

  * Üniversitemizin Cuma günü 11. yılını tamamlayıp Cumartesi günü gireceği 12. yılı ve bundan sonraki istikbali için öncelikle mevcut yerinin inşaat ve çevre düzenlemesindeki milli servet değermeni artı maliyetlerinin yanında bunların bakım ve onarımlarının da her sene çoğalan artı maliyetlerinin ortadan kaldırılması için buraya yeni hiçbir yatırımın yapılmaması.

      * Üniversitenin ihtiyacı olan tüm yatırımlar için mevcut milli servet değirmenin kaynakları öğütmesi menfiliklerini ortadan kaldıracak yeni bir yerin bulunarak tüm ihtiyaç duyulan ve ileride duyulacak yatırımların orada yapılması .

     *Dekanı geçen sene atanan ASÜ Tıp fakültesinin en kısa zamanda eğitime başlanmasının sağlanması ve üniversitemizin kollarının Eskil´den sonra diğer ilçelerimizle birlikte il geneline de yaygınlaştırılmasında.

 

    Yarın Selçuklu ve Osmanlı devletlerinde onlarca yüksek eğitim veren kurumların merkezi olan ilimizdeki 1 asır süren hiç hak etemediğimiz akademik eğitimsizliği ortadan kaldırarak bu eğitimi verecek kendi Üniversitemizin kuruluşunu sağlayacak kanunun yeniden TBMM´sinde kabul edilmesinin 11. yıl dönümü.

      Aksaray Üniversitesi´nin özelde Aksaray´a genelde ise bölgemize vereceği hizmetlerine ivme kazandırılarak devam edebilmesi için öncelikle her yıl milyonlarca kaynağının heba edilmesine sebep olan inşaat maliyeti ile çevre düzenlemesi maliyetlerini ve bunların bakımıyla onarımını arttıran kaynak İsrafının mutlaka önüne geçilebilmesi.

   Bunun için ise mevcut kampus sahasına yeni hiçbir yatırımın yapılmaması!

   Özelde Aksaray ve mücaviri olan bölgemize, genelde ise transit yollardan geçenlere verilecek sağlık hizmetlerini çağdaş seviyeye çıkartacak olan Tıp Fakültemizle diğer tüm Yüksek Okullarla Fakültelerin bu menfiliklerin olmadığı yeni bir yer bulunarak burada yapılması gerekmektedir.

   Hemşerilerimiz  Ak Parti Grup Başkanvekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz´le diğer vekillerimiz Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün,Rektör Profesör Dr.Yusuf Şahin ve Ak Parti il Başkanı Abdul Kadir Karatay ile  diğer siyasilerle atanmış ve seçilmişlere seslenerek;

  ?Üniversitemizin daha iyi imkanlara kavuşabilmesi ,mevcut kaynaklarının çarçur edilmeden en rantabl şekilde kullanılmasıyla mümkün olduğundan en kısa zamanda kaynak canavarı olan mevcut kampus sahasında yeni bina ve benzeri hiçbir yatırımın yapılmaması, yeni ağaç ve çim ekiminin yapılmaması, mevcut ağaç ve çimlerin sulanması için ise mutlaka yeni tatlı su kaynaklarının bulunması.

   Başta Tıp Fakültemizin eğitim binaları ile uygulama binaları olmak üzere kurulacak yeni Fakülte ile Yüksekokulların Genç Osman Köyündeki alan veya şu anki sahadaki gibi artı inşaat maliyetine sebep olmayacak yerler bulunarak burada yapılmasında.? Dediler.( Haber, belge, bilgi ve fotoğraflar Gazeteci Ali Genç Arşivi)

 



2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı