Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Milletvekili Aydoğdu, Siyasal Pazarlama Dersine Konuk Oldu

Milletvekili Aydoğdu, Siyasal Pazarlama Dersine Konuk Oldu

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, siyasal pazarlamanın estetik ve sanat tarafının olmasının yanında, fikirleri ve asıl niteliği gölgelemek gibi sorunlu bir yanının da olduğunu söyledi.

Milletvekili Aydoğdu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Yüksek Lisans çalışmaları kapsamında yürütülen ve Doç. Dr. Sevilay Uslu Divanoğlu’nun verdiği “Siyasal Pazarlama” dersine konuk oldu. Öğrencilerle buluşan ve siyasal pazarlama konusunda yaklaşık yarım saat süren bir sunum yapan Milletvekili, siyasetin kendi nesillerinin doğal bir uğraş alanı olduğunu belirtti. Siyasetin, meslek olarak tarif edilen yanıyla, “Ne olacak bu memleketin hali?” diyenler ekseninde yürüyen bir yanının olduğunu ifade eden Aydoğdu, batı dillerinde bu kavramın pek çok ayrımının bulunduğunu da iletti. Alman düşünür ve sosyolog Max Weber’in, “Meslek Olarak Siyaset” başlıklı makalesinin okunmasının faydalı olacağına değinen AK Parti Milletvekili, “Ben de ilk kitabımda, ‘Siyaseti Gösteriye Alet Etmek’ başlığı altında, asıl işin gösteri, siyasetin ise onun malzemesi olduğuna vurgu yapan bir yazıyla, siyasal pazarlama hususuna uzunca değindim. Sezai Karakoç, 1969’larda, ‘Artık gerçekten ziyade, gerçeğin takdimi önem kazanmıştır’ demişti. Dünya artık öyle bir noktaya gidiyor” dedi. İnsanların manipüle edilmesi, 18’inci yüzyılda kamuoyu fikrinin oluşması, gazeteler, kamuoyunu ikna etme gibi süreçlerin ardından, Batı mantalitesinin propagandayı keşfettiğini paylaşan Aydoğdu, bu keşfin, Avrupa’da uzun süre ahlak dışı bulunduğunu aktardı. 19’uncu yüzyıl İngiltere’sinde, bir dükkâna vitrin yapmanın bile gayri ahlaki sayıldığını anlatan Milletvekili, konuşmasına şöyle devam etti: “Zamanla insanlık bunu kabullendi. Artık fikirlerden ziyade, onu nasıl anlattığınız, nasıl pazarladığınız daha önemli bir hale geldi. Siyasal pazarlama artık bir sanattır ve günümüzde de çokça uygulanmaktadır. İnsan güzele yönelir ve kendini etkileyen şeyleri sever. Mehmet Kaplan’ın ifadesiyle güzellik, insana, hakikat olandan daha çok tesir eder. Bu açıdan siyasal pazarlama biraz estetiktir, biraz da sanatçılıktır. Ama bu durumun fikirleri ve pazarlanan siyasi objenin asıl niteliğini gölgede bırakan bir tarafı da vardır ve bu taraf aslında biraz da sıkıntılıdır…”

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, sunumunun devamında öğrencilerin sorularını cevaplandırdı ve siyasi hayatına ilişkin bilgiler verdi.



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli