Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

MİLLETVEKİLİ ALTINSOY, TBMM’NİN GÜNDEMİNİ AKSARAY’A ÇEKTİ

MİLLETVEKİLİ ALTINSOY, TBMM’NİN GÜNDEMİNİ AKSARAY’A ÇEKTİ

MİLLETVEKİLİ ALTINSOY, TBMM’NİN GÜNDEMİNİ AKSARAY’A ÇEKTİ

 

              Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçesi üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclis kürsüsünde konuşma yapan Aksaray Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Hüseyin Altınsoy, “2.032 kilometresi hızlı tren hatta olmak üzere 14 bin kilometreye ulaşan modern demir yolu hatlarıyla milletimizin hizmetindeyiz. Bu minvalde, Aksaray-Ulukışla-Yenice demir yolu hattı ihalesinin bir an önce yapılmasını da talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

                AK Parti Aksaray İl Başkanlığı döneminde Aksaray’ın demiryolu projesi için Ankara’da çalmadık kapı bırakmayan Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Hüseyin Altınsoy, TBMM’deki kürsü konuşmasını yine Aksaray için değerlendirdi.

                Aksaray’ın derdiyle dertlenen ve gecesini gündüzüne katan Milletvekili Altınsoy, Ulaştırma ve Altyapı BakanıAbdulkadir Uraloğlu ile yaptığı ikili görüşmede Aksaray – Ulukışla – Yenice Demiryolu hattının yapımı ile ilgili istişarelerde bulundu ve ihalenin 2024 yılı ilk aylarında yapılacağının sözünü almıştı.

                AK Parti Grubu adına TBMM kürsüsündeHazine ve Maliye Bakanlığının bütçesi üzerine konuşma yapan Altınsoy, sözlerine Filistin ve Gazze'de masum çocukların katledilmesine neden olan İsrail yönetimini şiddetli kınama ile başladı.

Küresel ekonominin,Covid-19 salgını ve Ukrayna savaşının yanı sıra Orta Doğu’da beliren jeopolitik gelişmeler nedeni ile olumsuz etkilendiğiniaktaran Altınsoy, emtia fiyatlarındaki artış ve beraberinde tedarik zincirindeki bozulmalarla birlikte jeopolitik belirsizliklerin küresel ekonominin yavaşlamasına neden olduğunu, bu durumun başta enerji ve gıda olmak üzere, küresel ekonomide ciddi olumsuzlukları da beraberinde getireceğine işaret etti.

Türkiye ekonomisinin yaşanan zorlu küresel finansal koşullar ve jeopolitik gerginliklere rağmen büyüme eğilimini sürdürdüğüne dikkat çeken Milletvekili Altınsoy, “Şubat ayında yaşanan depremlere rağmen, bu yılın ilk yarısında yüzde 3,9'luk bir büyüme kaydedilmiştir. Ülkemizde güçlü seyreden yurt içi talep, emtia fiyatlarındaki artış ve enflasyon beklentilerinin seyri enflasyona yukarı yönlü baskı oluşturmaktadır. Para ve maliye politikalarının eş güdümlü yürütülmesi ve fiyat artışlarını beraberinde getiren tüm unsurlarla mücadele edilmesiyle 2024 yılının ortasından itibaren dezenflasyon süreci başlayacak ve fiyat istikrarı yeniden tesis edilecektir. Türkiye Yüzyılı'nın ilk bütçesi olan 2024 yılı bütçesi yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı destekleyen, vatandaş odaklı ve refahı yükselten bir anlayışla hazırlanmıştır. 2024 yılında merkezî yönetim bütçesinde bütçe giderlerinin 11 trilyon 89 milyar lira, bütçe gelirlerinin ise 8 trilyon 437 milyar lira olacağı, bütçe açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranının ise yüzde 6,4 olarak gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Bakanlığımızın 2024 yılı toplam bütçe teklifi 4,6 trilyon liradır. Bütçemizle Ziraat Bankası aracılığıyla hazine faiz destekli kredi toplam 227 milyar lira tutarındadır” dedi.

Çalışanların ve emeklilerin aylık ve ücretlerine enflasyonun üzerinde önemli artışlar yapıldığını, emeklilerin bayram ikramiyesi 2 bin TL’ye yükseltildiğini kaydeden Altınsoy, “Emeklilerimize tek seferlik olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılmıştır. Birçok kamu görevlisi 3600 ek göstergeden yararlanmaya başlamıştır. Ayrıca, uzman öğretmenlik, başöğretmenlik uygulaması getirilerek öğretmenlerimizin mali haklarında önemli artışlar yapılmış, hekimlerimizin mali haklarının yanında emekli aylıkları da önemli oranda artırılmıştır. Hastane yatak sayımız 2023 yılında 268 bine yükseltilmiştir. Yine 2023 yılında 194 bin hekimle vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz.”

Sakarya gaz sahasının devreye alınmasıyla birlikte Mayıs ayının sonuna kadar vatandaşların ücretsiz doğal gaz teminin sağlandığını da ifade eden Altınsoy, “Yine 1,6 milyon işverene asgari ücret desteği verildi. 2023 yılında da işçi başına aylık 500 TL asgari ücret desteği vermekteyiz. 2022 yılında enflasyonla mücadele kapsamında 290 milyar TL vergi gelirinden vazgeçtik. EYT'yle yaklaşık 2,5 milyon vatandaşımızı 2023 yılı içinde emekli olma hakkına kavuşturduk. Esnaf muafiyet sistemini geliştirerek yaklaşık 850 bin esnafımızın kazancına vergi istisnası getirdik. Asgari ücretin gelir vergisi ve damga vergisinden istisna tutulmasına yönelik düzenlemeyi hayata geçirdik. Gelir vergisi tarifesinde en alt dilime uygulanan vergi oranını yüzde 22'den yüzde 15’lere düşürdük” dedi.

                Kürsüdeki konuşmasında Aksaray’ı unutmayan Altınsoy, “2.032 kilometresi hızlı tren hatta olmak üzere 14 bin kilometreye ulaşan modern demir yolu hatlarıyla milletimizin hizmetindeyiz. Bu minvalde, Aksaray-Ulukışla-Yenice demir yolu hattı ihalesinin bir an önce yapılmasını da talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yerli ve millî savunma araçlarına da değinen Altınsoy, “İHA'larımızla, SİHA'larımızla, helikopterlerimizle, TCG ANADOLU uçak gemimizle savunma sanayimizi güçlendirdik. Yine yapılamaz denilen yerli ve millî TOGG aracımızı yollarımızda vatandaşlarımızla buluşturduk.2024 bütçemizde en temel önceliğimiz, milletimizin dayanışmasıyla deprem felaketinin üstesinden gelmektir. Türkiye Yüzyılı'nı inşa yolculuğumuzda güçlü ve müreffeh bir ülke olma vizyonuyla toplumumuzun tüm fertlerinin refahını arttırmak, ülkemizin dünyadaki konumunu güçlendirmek esas amaç olacaktır. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliği ve Cumhur İttifakı birlikteliğinde daha güçlü bir Türkiye'yi inşa edece bir bütçenin hazırlanmış olduğu da görülmektedir.

Ben, burada, sözlerime son verirken Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bütçe hazırlıklarında emeği geçen başta Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek olmak üzere tüm bürokratlarımıza, üyesi olmaktan onur duyduğumuz, otuz altı gün, 70 oturum, iki yüz on sekiz saat çalışan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Mehmet Muş ve Komisyon üyelerimize ve katkı veren milletvekillerimize teşekkür ediyor; Bakanlığımız bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”              

 



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı