Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Milletvekili Turan YALDIR ?Aksaray´a Tıp Fakültesi Çok Yakışacak"

Milletvekili Turan YALDIR ?Aksaray´a Tıp Fakültesi Çok Yakışacak

Aksaray Milletvekili Turan YALDIR Aksaray´a Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin kararın Resmi Gazete ´de yayımlanmasının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Aksaray Milletvekili Turan YALDIR Aksaray´a Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin kararın Resmi Gazete ´de yayımlanmasının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Perşembe günü Resmi Gazete ?de yayımlanan kararın ardından Aksaray´a kurulması planlanan Tıp Fakültesi´nin resmi işlemlerinin önemli bir aşamayı geçtiğini belirten YALDIR. Tıp fakültesinin Aksaray için bir lüks değil Aksaray´ın coğrafi konumu itibariyle bir ihtiyaç olduğunu, geçmişte söz verilen ama 13 yılda çeşitli bahaneler ve sözlerle hep ertelenen bu üç büyük projenin destekçisi ve takipçisi olacağımızı dile getirdik dedi. Açıklamalarına ?Şimdi görüyoruz ki; geçmişte yer tahsisi yapılan, YÖK´ten senato kararı çıkarılan ama sonrasında ilgisizlikten ve takipsizlikten dolayı nüfus yetersizliği gibi mazeretlerle çevre illere kaptırılan Tıp Fakültesi için karar, 7 Haziran seçimlerinden hemen 80 gün sonra Bakanlar Kurulu kararı ardından gece yarısı Cumhurbaşkanı´nın imzası ile Resmi Gazete ?de yayımlandı? diyerek devam eden Turan YALDIR. ?Bu sürecin bu denli hızlı olmasında ki en büyük etkenin, Milliyetçi Hareket Partisi´nin 13 yıldır oyalanan ve geciktirilen bu soruna karşı ısrarlı ve amansız takibi olduğunu belirterek ?Bizlerin ortaya koyduğu belgeler ve analizler sonrasında Aksaray halkı artık yüksek sesle sorgulayarak kendisine her seçim dönemi verilen sözlerin hesabını sormaya başlamıştır.? Dedi.

Bir kez daha bu kararı sevinçle karşıladığını belirten Turan YALDIR ?Aksaray´ımıza hizmet yolunda bir çivi çakandan Allah razı olsun. Tıp fakültesinin ilimize kazandırılması sürecinde emekleri geçen eski milletvekili Mahmut ÖZTÜRK Bey´e Aksaray Üniversitesi eski rektörü Necdet SAĞLAM Bey´e şimdiki rektörümüz Yusuf SAHİN Bey´e ve Aksaray milletvekillerine teşekkür ederiz. İnanıyorum ki Aksaray´a tıp fakültesi çok yakışacak. İnşallah demiryolu projesi, havaalanı gibi geçmiş 13 yılda her seçim döneminde adayların ağızlarından düşmeyen, ısıtılıp ısıtılıp seçmenin önüne getirilip vatandaşımıza umudu verilen, Aksaray´ımız için hayır getireceğine inandığımız hangi konu varsa bunun destekçisi ve takipçisi olmaya devam edeceğiz.? dedi.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli