Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Milletvekili Serdengeçti ve Başkan Yazgı Sanayi Esnafıyla Buluştu

Milletvekili Serdengeçti ve Başkan Yazgı Sanayi Esnafıyla Buluştu

Milletvekili Serdengeçti ve Başkan Yazgı Sanayi Esnafıyla Buluştu

Başkanı Ömer Gizlenci, Müsiad Başkanı Eyüp Dağdaş ve Meclis Üyeleri Sanayi esnafıyla kahvaltıda bir araya gelerek, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Sanayi Projesi üzerine istişare yaptı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Milletvekili Mustafa Serdengeçti kahvaltı programından önce yaptığı açıklamaları ile Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Sanayi Projesi hakkında önemli bilgiler aktardı.  

                                                      ?BAŞKAN YAZGI SANAJİ PROJESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARDI´

Biz göreve başlar başlamaz yaptık bu işi. 3 sene zarfında hem bu görüşmeler, hem projelerin netleşmesi, fiyat konusu ve bu işi kimin yapacağı gibi önemli konular vardı. Esas önemli olan oydu. Yapacak olanın bize öyle bir imkân sunması lazım ki siz esnaflarımız kira öder gibi ödeyip kendi yerlerine sahip olmaları bulunmaları, bizim yola çıkış maksadımız buydu. Bu amaçla biz yola çıktık.

ESNAFLARIMIZIN İSTEDİKLERİ DOĞRULTUDA DÜKKÂNLARIN PROJESİ HAZIRLANDI

Şu an için ilk etap tamamen bitti. Vaziyet planlarını ve dağılımlarını yaptık bize esnaflarımız diyordu blokların uzunluğunu 100 metre ya da 120 metrede tut ki çok çok uzun olmasın aralarda yerler olsun dediler onu yaptık. Dükkânın ön tarafına bize biraz daha yer ver dediler biz bütün imkânları zorladık bütün şartları zorladık. belli bir alan içerisine yapmış olduğumuz bir çalışma olduğu için her alanı her imkânı sonuna kadar dedik ki 5 er metre daha verelim 10 metre olan yerleri 15 metre, 500 metre olan dükkânlara 20 metreydi 25 metreye çıkarttık. Böyle yapmakla büyük bir rahatlığı da sağlammış olduk yani buna da ekstra bir fiyat almadık.

                                   ?TOKİ MAYIS - HAZİRAN AYI GİBİ İHALEYE ÇIKACAK´

TOKİ Mayıs Haziran ayı gibi hemen ihaleye çıkacak ihaleye çıktığında %10 %15 kırımlar oluyor. Belki de sizlere açıkladığımız rakamların altında sonuçlanır. Sonuçlandığı andan itibaren de ilk temellerimizi atmaya başlayacağız. Benim hedefim şu burada bulunan bütün sanayi esnaflarımızı oraya taşımak ve bulunduğumuz yeri de yepyeni bir şehir yapmak. Yani biz bir şeyi kapatırken yeni bir şeyi de açıyoruz ki imkânlarımızı fırsatlarımızı daha da arttırıyoruz.

?KENDİ MÜTEAHHİTLERİMİZ KAZANSIN, BURADAKİ İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN ESNAFLARIMIZ KAZANSIN´

Sanayide bulunan esnaflarımızın büyük bir çoğunluğu inşaat sektöründen geçiniyor. Kereste, çimento, demir, kapı, pencere inşaat sektöründen çok büyük artıları var onlara çok büyük kazançları var biz bu alanı dükkânları yıktıktan sonra yapacağımız yeni parsellerle yeni adalarla diyecek ki burada ki mal sahiplerine burayı yepyeni bir şehir haline getirin. Buraya TOKİ´yi sokmadık. Çünkü TOKİ malzemeleri buradan almadığı için. Kendi müteahhitlerimiz kazansın kendi buradaki inşaat sektöründe çalışan esnaflarımız kazansın. Onlar vasıtası ile de şehrimiz kazansın yani siz kazandığınızı sonuçta yine buraya harcayacaksınız. Yine burada bir yatırım yapacaksınız. Biz sizi oraya götürmekle kalmıyoruz burada yapacağımız kentsel dönüşümle burayı bambaşka bir şehir haline getiriyoruz. Burada mal sahiplerimiz kazanıyor. Esnafımız oraya gittiği için yeni inşaatlar yapıldığı için tekrar bir kazanç oluyor yani iki ya da üç sefer kazanılıyor.

MİLLETVEKİLİ SERDENGEÇTİ ?BİZ BELEDİYE BAŞKANIMIZA HER ZAMAN YARDIMCI OLUYORUZ 

Milletvekili Mustafa Serdengeçti konuşmasında. ?Bu projelerin sahibi belediye başkanımız biz ona yardımcı oluyoruz ve her aşamasını da takip ediyoruz. Yeni Sanayi projesi gerçekten en uygun en hızlı yapılacak bir proje en düzenli şekilde. Yeni sanayide dükkânlarla ilgili belki 3 lira 5 lira fazla diye bir şikâyet geliyor. Bence fazla değil ama fazla diye çünkü o maliyette ve 10 yıl ödemeli maliyette o fiyatların çok uygun olduğunu düşünüyorum. Ama oranın gerçek değeri ne zaman belli olacak? Siz içine girip çalışıp pırıl pırıl ve çok iyi işleyen kâr eden bir sanayi olduğu zaman o dükkânlar çok değerlenecek. İşte asıl karı o zaman yapacaksınız. Her şey insanla güzel inşallah oraya en kısa zamanda geçin işleriniz başlasın, müşterileriniz gelmeye başlasın. Onda sonra bakın bakalım karlı mıymış zararlı mıymış?.. Bize düşende bunu bir an önce başlatmak. İnşallah her şey yolunda gider inşallah gönlünüzce olur. Bu bizim için önemli proje hayati proje bize bu maliyetin dışında yaklaşık 75 milyon değerinde alt yapı yapacak, cami yapacak, çıraklık okulu yapacak, arıtma tesisi yapacak bunların hepsini TOKİ kendi yapacak size maliyeti yansımayacak. Yeni Sanayi projesine başvuranların %80 i kiracı bunlar mülk sahibi olacaklar inşallah sanayi esnafımız rahat edecek biz sizlerin çalışkanlığınızla gurur duyuyoruz her zaman her zaman da yanınızdayız inşallah hayırlara vesile olur bir an önce başlar bir an önce biter.? Dedi.

Eyüp Dağdaş´da konuşmasında. ?Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı, sanayimizin çeşitli yerlerinde sanayi projesi ve Cumhurbaşkanlığı halk oylaması hakkında toplantılar icra etti. Belediye başkanımıza bizleri kırmayıp geldiği için teşekkür ediyorum.? Dedi.  

Milletvekili Serdengeçti ve Başkan Yazgı, 16 Nisan´da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili de sanayi esnafına çok önemli bilgiler aktardılar.



Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret
DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false