Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Mide Botoksu Nedir?

Mide Botoksu Nedir?

Mide Botoksu Nedir?

 

Kilo verme yöntemleri arasında yer almakta olan mide botoksu, endoskopik yöntemler ile midelerin belli bölgeleri içerisine botilinum toksini enjekte edilme işlemleri arasında yer almaktadır. Bir cerrahi işlem olarak yer almamasından ötürü herhangi bir kesi işlemi sağlamadan mide botoksu tedavisinde %15 ila %20 oranlarında kilo kaybı hedeflenmektedir. Mide botoksu işlemleri ile ghrelin olarak adlandırılan açlık hormonlarında azalma yaşanmaktadır: Bunun dışında mide asit salınımları azalarak mide boşalması da yavaşlar. Bu şekilde, hastanın iştahının azalması ve geç acıkması sağlanır. Mide boşalmasında meydana gelmekte olan gecikmeler, mide sonrası oluşmakta olan ani kan şekeri yükselmeleri ve de düşmelerinde etkili olurken, stabil bir kan seviyesi sağlanmasına da yardımcı olur.

Mide Botoksu Nasıl Yapılır?

Mide botoksu, enjeksiyonların ağız ve endoskopi yöntemleri ile yapılmakta olan ağrısız bir operasyondur. İşlemlerin uygulanması sırasında bir anesteziye ihtiyaç duyulmaz ve bu işlemler, obezite tedavileri amacı ile diğer işlemlerde yer aldığı gibi bir operasyon olarak kabul edilmemektedir. Bu şekilde uygulanan işlemlerin çok daha sorunsuz ve güvenilir olmasına yardımcı olur. Hastalara verilen botoks miktarları, sağlık durumlarına bağlı bir şekilde değişiklik gösterebilmektedir. Yaklaşık olarak ise 15 dakika sürmekte olan mide botoks işlemleri, hastaların ağrı yaşamadan sorunsuz bir şekilde işlemleri gerçekleştirmesini sağlamaktadır.

Bu işlemler cerrahi operasyon olarak nitelendirilmemesinden ötürü, vücutta bir kesi açılma durumu bulunmamaktadır. Ağız ile uygulanmakta olan yöntemler olmasından ötürü, işlem bitmesinden sonrasında hasta birkaç saat gözetimde tutulmalıdır. Daha sonrasında ise taburcu edilerek günlük hayatına devam edebilmektedir.

Mide Botoksu Yan Etkileri

Mide botoksu işlemleri gerçekleştirmekte olan kişiler, işlem sonrasında birkaç gün içerisinde etkisi görülmektedir. Yöntemlerin uygulandığı birkaç gün içerisinde bireylerin acıkma hissiyatları içerisinde bir azalma ya da yavaşlamalar net bir şekilde görülür. Bununla beraber 2 hafta sonrasında ise hasta kilo kaybı yaşayarak 4 ila 6 ay içerisinde sürebilmektedir. Bunun nedeni ise mideye uygulanmakta olan botoksların etkisinin 4 ila 6 ay sonrasında bitmektedir. Bu nedenle vücut içerisine bir kalıcı hasara da sebep olmamaktadır. Ayrıca vücudun herhangi bir bölgesi içerisine de yan etkisi bulunmadığı da gözlemlenmiştir.

Bu operasyon, mide içerisinde düz kasları etkileyerek uygulanmaktadır. Bu şekilde sinir sistemleri ve sindirim sistemlerini olumsuz olarak mide botoksu işlemlerinden etkilenmez. Ancak kas hastalıkları bulunan ve botoksa karşı alerjisi bulunan kişiler için bu yöntemler olumsuz etkilere sebebiyet verebilir. Bu nedenle bu çeşit sorunları olan kişilerde mide botoksu işlemleri uygulanmaması gerekir. Bu şekilde oluşabilecek risk ve yan etkilerin en iyi şekilde önüne geçilmesi sağlanabilmektedir.

Mide botoksu işlemleri, alerjik reaksiyonu olmayan kişiler için faydalı işlemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Siz de mide botoksu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.



Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu