Aksaray

02.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10

MHP İl Başkanı ve Ülkü Ocakları Başkanından Sendikaya ziyaret

MHP İl Başkanı ve  Ülkü Ocakları Başkanından Sendikaya ziyaret

MHP İl Başkanı ve Ülkü Ocakları Başkanından Sendikaya ziyaret

Türk Metal Sendikası Aksaray 1 Nolu Şube Başkanı Muhterem Taşdemir MHP nin ziyaretinden dolayı şunları söyledi.Aksaray MHP İl Başkanı Ramazan Kaşlı , Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Ali Akbulut ve yönetim kurulu üyeleri Sendikamız ile Mess arasında devam eden Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde 15 Aralık Cuma günü Şubemize destek ziyaretinde bulunmuşlar ve çalışanlarımızın haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını bildirmişlerdir . Bu süreçte bize gösterdikleri destekten dolayı teşkilatımız adına kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. 

Ziyarette ;

Türk Metal Sendikası Aksaray 1 Nolu Şube Başkanımız Muhterem Taşdemir Mess ile Sendikamız Türk Metal arasında devam eden Grup TİS nde yaşanan süreç ile ilgili olarak ;

? Sendikamız ile Mess arasında otomotiv ve beyaz eşya olmak üzere çok sayıda önemli söktörün büyük bir kısmını 130 000 çalışanı kapsayan Grup Toplu İş sözleşmemiz 2017 ? 2019 yılları arasında geçerli olacak ve 05 ekim 2017 günü başlamış ve 01 aralık 2017 tarihinde uzlaşma sağlanamayarak uyuşmazlığa gidilmiş ve arabulucu sürecine geçilmiştir .

Devam eden grup sözleşmemizde bu zamana kadar 6  oturum gerçekleştirilmiş olup 55 idari madde üzerinde anlaşma sağlanmış , 50 maddi içerikli madde ile 3 yönetmelikte anlaşma sağlanamamıştır .

Mess yönetiminin bu süreçteki  umursamaz ve uzlaşmaz tutumu sürdürmüş olduğumuz çalışma barışını ve sosyal diyalogu hiçe saymış ve sürecin tıkanmasına sebep olmuştur .

Sendikamızın 30 kasım 2017 yapılan başkanlar kurulu toplantısı sonrasında yayımlanan bildiri ile Mess in bu tutumuna karşılık etkili ve yaygın olarak eylemlerimiz başlatılmıştır .

İlk olarak sendikamıza bağlı işyerlerimizde fazla mesilerimiz kaldırılmıştır .Daha sonra ise kamuoyunun bilgisi olması adına üyelerimiz ile birlikte basın açıklamaları ile eylemlerimiz devam etmektedir. Devam eden süreçte  arabulucu kısmında da anlaşma sağlanamazsa grev kararı alma  ve işyerlerimizde grev uygulaması ile devam edecektir.?

Dedi .

Mhp İl Başkanı Ramazan Kaşlı ;

?Türk Metal Sendikası ile MESS arasında devam eden Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini biz Aksaray lı  siyasetçiler olarak yakından takip ediyoruz . Mess ile Türk Metal Sendikası arasında yapılan görüşmelerde bazı maddelerde anlaşmış bazı maddelerde anlaşılamamış.

MHP olarak biz milletimizin , vatanımızın bütünlüğü konusunda hassasiyetimizi gösteriyoruz. Çalışan işçilerinde ailesine bakabilme adına iyi ücret alabilmeleri adına mücadele eden Türk Metal Sendikası Toplu Sözleşme görüşmelerinde günün koşullarına göre  işçi kardeşlerimizin geçinebilmelerini  sağlamak için ücret talebinde bulunduğunu gördük . Şuan ülke üzerinde ekonomik bir baskı var işveren bunu bahane edebilir.

Biz metal işçisinin hak ettiği ücreti almasından yanayız. Metal işçisi ve tüm işçilerin Türkiye´de hak ettikleri ücreti almasından yanayız ve almalıdır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir. Bizi ekonomik baskılarla yıkamazlar .

Bizim Milliyetçiliğimiz Türkiye´deki tüm işçilerin haklarını almasıdır. Dedi.

 

 



Ticaret'ten bazı telefon aksamları ithalatına gözetim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi bugün
Öğrenciler istedi, istasyon açıldı
Sel, yıldırım ve fırtınaya dikkat! Meteoroloji uyardı
81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı
Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı
LPG'ye indirim geliyor!
Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL
KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk destek
İstanbul'da 1 Mayıs... 210 gözaltı!
Başkan Akbulut'tan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı
Metina'da 2 terörist etkisiz!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı