Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

Mevlana şehri Konya´dan Somuncu Baba şehri Aksaray´a selam olsun

Mevlana şehri Konya´dan Somuncu Baba şehri Aksaray´a selam olsun

Mevlana şehri Konya´dan Somuncu Baba şehri Aksaray´a selam olsun

 

Şeyh Hamid´i Veli´nin hayat hikâyesinin anlatıldığı ?Somuncu Baba Aşkın Sırrı?adlı film vizyona girdiği 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren Türkiye´nin 81 ilinde büyük bir ilgi ile izleniyor.Aksaray´da her gün yaklaşık 1000 kişinin izlediği Somuncu Baba Aşkın Sırrı Filmi komşu il Konya´da da çok büyük yankı uyandırdı. Konya´da görev yapan Aksaraylı öğretmen Hale Şahin, Konya Meram Ticaret Borsası Ortaokulu 6-7-8 sınıf öğrencilerinden oluşan 60 kişilik grubu sinemaya götürerek  ?Somuncu Baba Aşkın Sırrı? filmini izlettirdi.

?Somuncu Baba Aşkın Sırrı?filmini izleyen ve çok beğendiklerini ifade eden Konyalı öğrenciler, önceden hazırladıkları dövizleri sinema salonunda açarak  ?Mevlana Şehri Konya´dan Somuncu Baba Şehri Aksaray´a Selam Olsun? mesajı ile büyük bir sürprize imza attılar. 

Projenin mimarı öğretmen Hale Şahin, tamamı Aksaray´da çekilen Somuncu Baba Aşkın Sırrı filminin bugüne kadar çekilen en güzel ve anlamlı tasavvuf filmlerinden biri olduğunu belirterek ? Aksaray´ımızın ve ülkemizin manevi değerlerinden biri olan Somuncu Babanın hayatının filme alınması ve özellikle filmin tamamının Aksaray´da çekilmiş olması bizleri çok mutlu etti. Günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğe vurgu yapan bu güzel tasavvuf filmini Konya´da öğrencilerimizle birlikte izledik. Nasıl Konya´mızda Mevlana hazretleri varsa Aksaray´ımızda da Somuncu Baba hazretleri vardır. Bizim bu filmi öğrencilerimize izletmekte ki amacımız yeni nesilin milli ve manevi değerlerimizi öğrenmesi ve yakinen tanımasını sağlamaktır. Bizden sonra gelecek nesillere de Mevlana Hazretlerini, Somuncu Baba Hazretlerini ve sahip olduğumuz diğer tüm değerlerimizi aktarmaktır. Ben buradan filmin çekilmesinde başta Aksaray Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı beyefendi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Kürşat Kızbaz´ın yaptığı Filmde Furkan Palalı, Tuvana Türkay, Altan Gördüm, Gürkan Uygun, Emin Olcay, Kenan Bal, Haldun Boysan, Altan Akışık, Suna Selen, Saruhan Hünel, Serdar Yeğin, Yunus Emre Yıldırımer ve Fırat Tanış gibi daha birçok ünlü oyuncu yer alıyor.

Şeyh Hamid-i Veli adlı dervişin ilahi aşk arayışı ve bu uğurda vermiş olduğu mücadelenin anlatıldığı filmin tamamı Aksaray´da 23 ayrı tarihi ve turistik mekânda çekildi.

 



Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Türkiye-Çin iş dünyası 'Ekonomik Forum'da buluşacak
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli