Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Meslek Edindirme Kurslarıyla Hedef 1000 Kursiyer

Meslek Edindirme Kurslarıyla Hedef 1000 Kursiyer

Meslek Edindirme Kurslarıyla Hedef 1000 Kursiyer

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında İŞKUR faaliyetleri değerlendirildi Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Milli Seferberlik ve teşvikler hakkında Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ sunum gerçekleştirdi. Toplantıda Aksaray Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN ilçelerimizin Milli Seferberlik Projesine vermiş olduğu destekleri değerlendirdi. Toplantıya İlçe kaymakamları, belediye başkanları ile İl ve İlçe Halk Eğitim Müdürleri katıldı. 

GELENEKSEL EL SANATLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ ise gerçekleştirdiği sunumda Meslek Edindirme kursları kapsamında ilçelerimizde gerek Kaymakamlıklarımız gerek belediyelerimiz gerekse Halk Eğitim Merkezlerimiz ile iş birlikteliği içerisinde yapılabilecek projeler ve açılacak kurslar hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında ilçelerimizin ve beldelerimizin sosyo-ekonomik ve sosyokültürel yapılarını, gelişim süreçlerini yerel yöneticilerimiz ve sektörün temsilcileri çok iyi bilmektedir. Bu doğrultuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak ilçelerimizin ihtiyaçları öncelikleri ve İşgücü Piyasa analizi değerlendirmeleri doğrultusunda bütüncül bir yaklaşım ile değerlendirme ve karşılıklı istişare yapmak arzusundayız.

500 GİRİŞİMCİYE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSU VERİLECEK

Toplantıda Meslek Edindirme Kursları, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursları, İşgücü Piyasa analizi ve değerlendirmesi, artı istihdam, işbaşı eğitim programı, eski hükümlü ve engellilere yönelik hibe programları, Toplum Yararına Çalışma Programları ve İş Sağlığı ve Güvenliği konuları konuşuldu. İlk kez Halk Eğitim Merkezleri, Kaymakamlıklar ve Belediyelerin bir araya geldiği değerlendirme toplantısında dezavantajlı kesimlere yönelik istihdam ve meslek edindirme girişimcilik uygulamaları konusunda eylem planı masaya yatırıldı. Bu doğrultuda gençlere kadınlara engelli ve eski hükümlülere yönelik temininde güçlük çekilen mesleklerin ihtiyacın göz önünde bulundurularak kursların uygulanması konuşuldu. İŞKUR tarafından kursiyerler meslek öğrenirken aynı zamanda 20 - 45 TL arasında değişen günlük cep harçlığı ve sigorta hizmetlerinden faydalanıyorlar. Toplantıda ayrıca unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarına yönelik teşvikler konuşuldu. Bu doğrultuda halı dokuma, çini, çömlek, sepet örücülüğü kursları değerlendirildi.

Toplantıda ilçelerin tarım turizm ticaret ve sanayi potansiyelleri değerlendirilerek yeni yapılacak yatırımlar ve temininde güçlük çekilen işgücü kriterleri göz önüne alınarak yıllık planlama yapıldı. Ayrıca toplantı vesilesiyle Aksaray´da tüm ilçeler ile birlikte 500 girişimciye uygulamalı girişimcilik kursu sertifikası verilecektir.

 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli