Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

MEMLEKET İŞİ GÖNÜL İŞİ

MEMLEKET İŞİ GÖNÜL İŞİ

MEMLEKET İŞİ GÖNÜL İŞİ

Temel atma töreni, açılış ve bir dizi ziyaretler için Aksaray’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk ile birlikte iş insanları ve kanaat önderleri ile buluştu.

Şehrin gelişimine önemli bir katkı sağlayacak Hamidiye Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün temelini atan Bakan Özhaseki, beraberindeki heyet ile birlikte, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından AK Parti’nin 15 Temmuz Milli İrade Meydanındaki Seçim standını ziyaret etti.
 

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kalanlar Millet Bahçesi’nin de açılışını gerçekleştiren Özhaseki, AK Parti Aksaray İl Başkanlığı’nın düzenlediği programda teşkilat mensupları ile bir araya geldi.
Programın açılış konuşmasında ülke olarak kritik bir seçim süreci içerisinde olduklarını aktaran İl Başkanı Aktürk, “Artık çok kısa bir zaman kaldı. Şunu biliyoruz ki; bugün safları sıklaştırmaya her zamankinden biraz daha fazla ihtiyacımız var. Senlik-benlik gibi kısır tartışmaları bir kenara bırakmaya her zamankinden daha fazla mecburuz. İçerde terör örgütleriyle ve onların maşası taşeron örgütlerle kol kola gezenler, dışarıda evvelden beri zihinlerinin bir kenarında hastalıklı bir şekilde taşıdıkları Türk ve İslam düşmanları bir araya gelmişken, bizler milli ve yerli bir şuurla memleketin bekası ve istikbalin tesisi için birlikte hareket etmek zorundayız. Bu nedenledir ki; 31 Mart seçimleri sadece belediye başkanlarının ve yerel idarelerin belirlendiği bir seçimden çok daha fazlasıdır. Bir beka meselesidir” dedi.
Başkan Aktürk, “Güçlü ve lider ülke Türkiye” idealine inanarak, Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesinde olduğu gibi, “kim var?” diye seslenildiğinde arkasına, sağına ve soluna bakmadan “ben varım” diyebilen, “benim olmadığım yerde başkası yoktur” düşüncesini besleyen bir dava ahlakı ve şuuruyla bu ülkede taş üstüne taş koyanlardan olmak için gecemizi gündüzümüze kattık. Ülkemize çağ atlatan Sn. Cumhurbaşkanımız ile aynı çatı altında siyaset yapıyor olmanın engin gururunu hep birlikte yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Bu bilinçle, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesine Aksaray’dan güçlü bir omuz verebilmek için çabalıyoruz. Söyleyecek daha çok sözümüz, yürüyecek çok yolumuz var ve bizler bu kutlu yolda daha çok çalışacağız. Çünkü biz suskun dünyanın hür sesi olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bizden ne beklediğinin farkındayız. Tevazu Samimiyet ve Gayretle “Memleket İşi Gönül İşi diyerek yollara düşmeye, milletimize hizmet etmeye azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.”
Aksaray’da iki önemli projelerden bir tanesinin temelini atıklarını, diğerinin de açılışını gerçekleştirdiklerini aktaran Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de, “Dolu dolu bir gün geçirdik. Malum yine bir seçim dönemindeyiz. Yerel yönetim seçimleri gece gündüz demeden tüm teşkilatlarımız sabah akşam demeden durmadan çalışıyorlar. Gücümüz tamamen sahaya adadık. Ev ev kapı kapı geziyoruz. Esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Zaten biz belediye başkanlığı sürecinde de sahadaydık. Vatandaşlarımızla beraberdik. Şimdi bunu bir seçim havası, atmosferi içerisinde gerçekleştiriyoruz. Tabi girmedik kapı, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamak üslubuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın bize talimatları doğrultusunda elimizden gelen, gücümüzü tamamen sahaya adapte etmiş ve vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Bu kucaklaşmanın neticesi olarak da projelerimizi yakın zamanda tüm kamuoyuna paylaşacağız. Allah’ın izniyle gelecek dönemde tekrar belediye başkanı seçildiğimizde bunları hizmetlerimizle taçlandıracağımızı ümit ediyorum. Sizlerin de desteğiyle. Aksaray’ımız büyüyen gelişen bir şehir olduğunu her vesileyle söylüyoruz. Nüfusumuz artıyor. Dolayısıyla Aksaray’ın bir zaman kaybına tahammülü yok. Aksaray bu hızla giderken bir ray değişimine tahammülü yok. dolayısıyla bu bilinç ve şuurla tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımızın gece gündüz demden bu treni aynı şekilde devam ettirme mücadelesi içerisinde olacağına kanaatim tamdır. Bu vesileyle tekrar birliğimiz beraberliğimizi Allah daim eylesin, bu yolculukta beraber koşmayı, bu bayrak yarınlara beraber götürmeyi nasip buyursun.”

AK Parti olarak 22 yıldır hizmet belediyeciliği, marka şehirler, gönül belediyeciliği olarak çalışmalar yaptıklarına işaret eden Bakan Özhaseki ise “İnsanların gönlüne girebilmek için gece gündüz çalışacağız. Çalışmaya devam edeceğiz. Biz böyle yaparken son dönemde ‘Algı belediyeciliği’ diye bir şey başladı. Son derece üzücü hakikaten. Gerçeklik ayrı fakat o sosyal medyadaki dünya ayrı. Bu algı belediyeciliği modalaştı. Bu da ne yazık ki epeyden beridir devam ediyor. Biz tabi yolumuzu değiştirecek değiliz. Biz yine hizmet edeceğiz. Bizim derdimiz, davamız var ve yaptığımızı biliyoruz. Onlar da ne yaparlarsa yapsın ancak bulunduğumuz ortam itibarıyla söylüyorum, arkadaşlar çok çalışmalıyız. Bu gerçeklikleri anlatmalıyız ve yaptıklarımızı anlatmalıyız. Türkiye'nin geçmişten bugüne atlattığı badireleri anlatmalıyız. Çektiğimiz çileleri gerçekten söylemeliyiz, başarılarımızı da anlatmalıyız. Neticesinde gelecekle ilgili de gerek Aksaray’ımızda gerek diğer illerimizde neler yapacağımızı da söylemeliyiz.”
Çalışmaların yanında birliği ve dirliği asla bozdurmamaları gerektiğini vurgulayan Özhaseki, “Nefsimize uymayacağız. Hizmete devam edeceğiz. Siyasi gerçeklik uğruna, doğru bildiklerimizi söylemeye de devam edeceğiz. Asla ayrılmadan, birbirimizden kopmadan, dualar ederek ve gayret ederek iyi işler yapmaya devam edeceğiz. Rabbim utandırmasın, mahcup etmesin. İnşallah 31 Mart’ta da hep birlikte ipi göğüsleyeceğiz. Zafer inananların, çalışanların ve iyi insanların olacak” dedi.
 



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı