Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

 

"Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldı. Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bağımlılık yapıcı madde ile mücadele eylem planı kapsamında kurumların yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.

Bağımlılık yapan maddelein kullanımına yönelik olarak bütün kurumların işbirliği ve koordinasyon içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapana Vali Ataklı; ?İnsanlarımızı  özellikle gençlerimizi bağımlılık yapan maddeler konusunda korumalıyız. Bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yaparak farkındalık oluşturmalıyız. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu tür kötü alışkanlıklardan korumak için spor ya da kültürel etkinlikler ile meşgul olmaları sağlamalıyız´ dedi.

Toplantıda Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş tarafından katılımcılara bağımlılık yapan maddeler hakkında bilgiler verdi. Ayrıca bu kapsamda madde bağımlılığını önleme adına yapılması gerekenler hakkında ayrıntılı sunum yapıldı.

 Türkiye´de uyuşturucu madde bağımlılarının tedavi edildiği AMATEM sayısının 27 olduğunu, Aksaray AMATEM´in de önümüzdeki ay içerisinde tamamlanarak Aksaray Devlet Hastanesi bünyesine alınmasını planladıklarını belirten Keleş,  ayrıca Gülağaç ilçesinde de bir ilk olarak uyuşturucu madde bağımlılarının tedavi edilebilmesi için bir rehabilitasyon merkezini kurulması için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Toplantıya, İl Jandarma Komutan Levent Ölmez, Belediye Başkan Vekili Hami Kuzucu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prf.Dr. Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Müftü Yardımcısı Süleyman Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, İl Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsrafil Aktürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Çalışma ve İş Kur Müdürü Bülent Bekin, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Erdal Güçlüer, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hikmet Durgut, Denetimli Serbestlik Müdür Ali Özgür Çardak, Yeşilay Cemiyeti Başkanı Fikret Köse katıldı.

Kurum temsilcileri bağımlılık yapan maddeler ve mücadele yöntemleri ile ilgili görüşlerini aktarırken etkin mücadele için önleme faaliyetlerinin ortak çalışmalarla yapılmasının önemini belirttiler.

 

 



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli