Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

LÖSEV'liler Ata'nın huzuruna çıktı

LÖSEV

LÖSEV'liler Ata'nın huzuruna çıktı

LÖSEV, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı ve Vakfın 25’inci yılı dolayısıyla Ata'nın huzuruna çıkarak çifte heyecan yaşadı.

ANKARA (İGFA) - LÖSEV’in on binlerce Lösemi mücadelecisi çocuğu ve aileleri, iyileşmiş genci, yetişkin kanser hastaları, Aile Komiteleri ve “Sevgiyi, İyiliği, Umudu ve Mücadeleyi” gittiği her yere taşıyan gönüllü ordusu Ata’nın huzurunda bir araya geldi.

Cumhuriyet’ten aldığı güçle yola çıkan LÖSEV, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygı, minnet ve şükranlarını sunmak için Anıtkabir’e akın etti. 30 Eylül’de gerçekleştirilen törene, LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, Vakfın Yönetim Kurulu Üyeleri, Lösemi ve kanser tedavisi gören çocukları, iyileşmiş gençleri, Aile Komiteleri, bağışçıları ve gönüllüleri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce kişi katıldı.

Büyük LÖSEV Ailesi Aslanlı Yol'dan ilerleyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ezer ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine LÖSEV motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi ve Dr. Ezer, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Anıtkabir avlusunda ‘Büyük LÖSEV Ailesi’ fotoğraf çekiminin ardından,alanda dev Türk Bayrağı açıldı. Ziyaret sonrasında düzenlenen Anıtpark ve Anıttepe Spor Tesisleri’ndeki etkinliklerde, LÖSEV kuruluşu olan LSV Eğitim Kurumları öğrencileri tarafından koro ve dans gösterileri sahnelendi. DJ Serkan Kızılbayır ve Seksen Desibel adlı müzik gurubunun sahne aldığı etkinliklerde Cumhuriyet’in 100’üncü yıl heyecanı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Etkinlikte konuşan Başkan Dr. Ezer, şunları kaydetti:

“8 Kasım 1998‘te bir masa, bir sandalye ile kurulmuş olan LÖSEV, mucize bir başarı öyküsüdür.1990’lı yıllarda LÖSEV kurulmadan önce yüzde 20’lerde olan tedavi başarısını bugün kendi hastanesinde yüzde 94‘lere çıkartmanın haklı gururunu yaşatmaktadır. Ancak yeterli değildir. Neden yüzde 100 başarıyı yakalayamıyoruz?Bu engele rağmen yüzde 94 başarı için gerçekten çok fazla bedel ödedik. Şunu iyi bilsinler kiengel oldukları LÖSEV ya da Dr. Üstün EZER değil, engel oldukları Lösemili Çocuklarımızın hayatıdır.Artık bıraksınlar da bürokrasi ile değil de yalnızca Lösemi Canavarı ile MÜCADELE EDELİM ve yüzde 100 başarıyı gerçekleştirelim.Karşılaştığımız engeller, ödetilen bedeller bize şunu göstermiştir ki:Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Gençliği ile Türk Halkına bıraktıkları miras değil emanettir. Miras yemeyip emanete sahip çıkarak ülkemizi kuruluş raylarına tekrar oturtacağız. Bugün LÖSEV çocukları – gençleri –aileleri ve gönüllülerinden oluşan on binlerce MAĞDUR insan bir araya gelmiş ve önemli bir mesaj vermiştir.

İnanıyoruz ki Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda sapmadan yürürsek sevgi, iyilik ve umut dolu mücadelemiz de sonunda BİZ KAZANACAĞIZ.25. yıl kutlamalarımız artarak devam edecektir. Önemli mesajlarımız olacak, lütfen bizi izlemeye devam ediniz.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu