Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Liseliler, Kapadokya´yı doğada eğitimle keşfediyor

Liseliler, Kapadokya´yı doğada eğitimle keşfediyor

Liseliler, Kapadokya´yı doğada eğitimle keşfediyor

Aksaray´da Atatürk Anadolu Lisesi, "Doğada Eğitim Projesi" kapsamında öğrencilerin doğa, tarih ve kültür açısından gelişimini sağlamak için, Kapuzbaşı Şelalesi ve Sultan Sazlığına 32 öğrenci ile eğitim gezisi düzenledi.

Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Musa Solak, yaptığı açıklamada, eğitimde okulda verilen bilginin tek başına yeterli olmadığını, bilginin pekişmesi ve kalıcı olması için "Doğada Eğitim Projesi"ni hazırladıklarını söyledi.

Projeyi geçen yıl uygulamaya koyduklarını ve düzenli olarak geziler düzenlediklerini belirten Solak, ?Projemiz kapsamında geçen yıl başladığımız eğitim gezilerini bu yıl da sürdürmekteyiz. Kapadokya içinde geziler yapmaktayız. Öğrencilerimiz, Kapadokya´nın oluşumunu, sahip olduğu coğrafi çeşitliliği bu gezilerle yerinde gözlemliyor? dedi.

Kapadokya´nın geniş bir coğrafyadan oluştuğunu, öğrenciler için iyi bir gözlem ve uygulama sahası olduğunu kaydeden Solak, şunları ifade etti:

"Eğitimde bilginin kalıcı olması için en iyi yöntem, görmek ve yaşamak. Kapadokya da doğası, tarihi ve kültürüyle birçok dersimizin kapsamına giriyor. Sıcak hava balonları, peribacaları, vadileri, dağları, akarsuları, şelaleleri, sazlıkları, tarih ve kültürü ile Kapadokya, öğrenciler için çok geniş bir gözlem ve uygulama sahasıdır."

Sultan Sazlığı ve Kapuzbaşı Şelalesi´ne düzenlediklerin eğitim gezisine 32 öğrenci ve 4 öğretmenin katıldığını vurgulayan Solak, ?Öğrencilerimiz, içinde yaşadıkları coğrafyayı gezerken, öğretmenlerinden de bölgeyle ilgili bilgi aldılar? dedi.

Sultan Sazlığı ve Kapuzbaşı Şelalesi´nin eğitim gezileri için önemli bir saha olduğunu vurgulayan Solak, şöyle devam etti:

?Sultan Sazlığı, 301 kuş türüne ev sahipliği yapan önemli bir sulak alan. Burada öğrenciler müzede yetkililerden bilgi aldıktan sonra sazlık içinde gezerek kuşları doğal ortamında görme şansı elde ettiler. Ardından Kapuzbaşı Şelalesi´ne giderken yol üzerinde rüzgar, güneş ve sudan nasıl elektrik elde edildiğini gözlemlediler. Kapuzbaşı Şelalesi´nde ise suyun dağ içinden çıkışını ve gücünü gözlemlerken, kaynağını ve oluşumu hakkında öğretmenlerinden bilgi aldılar. Öğrencilerimiz bir gün içinde hayatları boyunca unutamayacakları bir bilgi birikimine sahip oldular.?

Solak, Doğada Eğitim Projesi kapsamında eğitim gezilerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 



2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı