Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Kütüphanesiz Okul Kalmasın

Kütüphanesiz Okul Kalmasın

Kütüphanesiz Okul Kalmasın

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi, ?Kütüphanesiz Hiçbir Okul Kalmasın? projesi kapsamında, Yenimahalle İlkokulu´na bir kütüphane yaptı. Kütüphane, ASÜ, Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever Ramazan Özdemir işbirliği ile kuruldu.

 

- Kısa Vadede 3 Okula Daha Kütüphane Kurulacak -

 

Kurulan kütüphanenin açılışı için Yenimahalle İlkokulu´nda bir tören düzenlendi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ?Topluma Hizmet Uygulamaları? dersi kapsamında, daha önce benzeri bir projeyi gerçekleştirdiklerini anımsattı. Okullara kütüphane kurulması ile alakalı yapılan çalışmanın devam etmesi noktasında görüş alışverişleri olduğundan söz eden Şahin, ?Proje dâhilinde kütüphanenin fiziki olarak kurulması ve kitapların temin edilmesi gibi çalışmalar gerçekleştirildi ve bunlar paydaşların desteğiyle oldu. Tüm okulların bir kütüphanesinin olmasını önemsiyoruz. Çocuklarımızın çok sayıda kitaba erişmesi ve okuma alışkanlığı kazanması, onların gelecekleri açısından çok önemli. Bu konuya destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Planlamalarımıza göre, kısa vadede, 3 okulumuza daha kütüphane kuracağız? dedi.

 

- Projeye Destek Veren Herkese Teşekkür Ederiz -

 

ASÜ Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aybala Çayır ise çocukların bilgiye ulaşmada herhangi bir sorun yaşamasını istemediklerini ve bu amaçla kütüphane oluşturduklarını belirterek, ?Projenin gerçekleşmesinde bizlere destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Şahin´e, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal´a, Mahalle Muhtarı Ahmet Koçak´a, Hayırseverimiz Ramazan Özdemir´e, okul idareci ve öğretmenlerine çok teşekkür ederim. İnşallah daha çok okula ulaşacağız? dedi. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal da Rektör Şahin´e, sosyal ve bilimsel alanda Milli Eğitim Müdürlüğü´ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, ?İnşallah bu gibi çalışmalarla kütüphanesiz okulumuz kalmayacak? dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Etkinliğin son bölümünde, Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi´ne (ASÜBTAM) dikkat çekmek amacıyla, ilkokul öğrencilerinin anlayabileceği ölçekte deneylerden oluşan bir gösteri sunuldu. ASÜBTAM, başta köy okulları olmak üzere, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini bilim ve deneylerle tanıştırmak için çeşitli projeler hazırlıyor.

 



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli