Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

Kurbanlık hayvan gebelik muayene ve yaş tayın istasyonu kuruldu

Kurbanlık hayvan gebelik muayene ve yaş tayın istasyonu kuruldu

Aksaray`da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan pazarında kurbanlık hayvan gebelik, muayene ve yaş tayini istasyonu kuruldu.

Aksaray'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan pazarında kurbanlık hayvan gebelik, muayene ve yaş tayini istasyonu kuruldu. Aksaraylı vatandaşlar gönül rahatlığıyla kurbanlarını alacak.

Bu hizmet ile Kurban Bayramı'nda vatandaşları, aldıkları hayvanın gebe çıkması veya yaşının küçük olması gibi zor durumlara düşüren olayların yaşanmaması amaçlanıyor. İstasyonda, ultrason cihazı ile veteriner hekimler tarafından kurbanlık hayvanların gebe olup olmadığına bakılarak, kurbanlık hayvanı alacak vatandaşa bilgi veriliyor. İstasyonda ayrıca, kurbanlık hayvanın hasta olup olmadığına ve dişine bakılarak yaşının tutup tutmadığına da bakılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Özateş konuyla ilgili yaptığı açıklamada  amaçlarının gebe hayvanların kesilmesini önlemek olduğunu söyledi. Mustafa Özateş; Gebelik muayenesi için hayvan pazarına bir stant açtık. Vatandaşlarımız aldığı büyükbaş kurbanlık hayvanların gebelik muayenesini ve yaş tayinini burada ücretsiz olarak yaptırabiliyor. Bu istasyon arife gününe kadar devam edecektir" dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, bölgenin en büyük hayvan pazarını çalıştırmakta olduklarını belirterek, "Aksaray hayvancılıkta 180 - 200 bin büyükbaş hayvan varlığı 350 bin anaç koyun ile birlikte toplam 600 bin hayvan varlığımızla bölgede lider konumundayız. Bundan dolayı biz Aksaray'a kurbanlık temin ettiğimiz kadar da bölge illere ve metropol şehirlere kurbanlık sevk etmekteyiz. Daha dün itibari ile İstanbul ve İzmir'e 5'er kamyon hayvan çıktı. Aksaray'da da hayvan konusunda bir sıkıntı yoktur" dedi.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise Aksaray'ın Türkiye hayvancılığın merkezi olduğunu belirterek, "Aksaray hem Türkiye'nin, hem de Aksaray'ın hayvancılığını karşılayacak merkezlerden birisi. Biz istiyoruz ki, damızlık hayvanlar asla kesilmesin, damızlık hayvana Türkiye'nin ihtiyacı var. Türkiye dünyanın en önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olma yolunda ilerliyor. Türkiye hayvan sayısının dışında hayvan kalitesinde de en ön sıralarda yer alıyor. Aksaray'da bulunan yaklaşık 600 bin küçük ve büyükbaş hayvanlar sıradan hayvanlar değil. Kültür ırkı olan hayvanlar bunlar" dedi.



9 günlük tatilde hava rekoru!
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
3 ilçe, 4 beldede seçimler yenilenecek
Aras, CHP Grup toplantısına katıldı
Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Erdoğan ile Şimşek arasında 'kriz' iddialarına açıklama
Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,54% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2500,70% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli