Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Köylerde bir ilk daha

Köylerde bir ilk daha

Aksaray Valisi Şeref Ataklı: ?Güneş enerjisinden en etkin şekilde yararlanacağız?

Aksaray’da İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje ile merkeze bağlı 7 köyde, köy içme suyu tesislerinin ihtiyacı olan elektrik enerjisin karşılanması amacıyla güneş enerjisinden elektrik üreten sistem kuruldu.

 

Aksaray Valisi Şeref Ataklı beraberinde Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ve İl Genel Meclis Üyeleri merkeze bağlı Bağlı Köyünde devreye alınan sistemin açılışını gerçekleştirdi.

 

Vali Ataklı 80 güneş paneli ile yaklaşık 20 KWh elektrik üretecek sistemin, pompaların çalışması için gereken elektrik enerjisinin yüzde 90’nına yakını karşılayacağını söyledi.

Sistem hakkında bilgi alan Vali Ataklı, sistemin iyi kullanıldığında yazın şebekeden elektrik kullanılmaya gerek kalmayacağını, kış şartlarında pompaların ihtiyacı olan elektriğin ise en az yüzde 50’sinin güneş enerjisinden karşılanacağını söyledi.

Vali Ataklı daha sonra Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile birlikte Bağlı Köyü İçmesuyu tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak ‘Güneş Enerjisi Sisteminin’ açılışını gerçekleştirdi.

Vali Ataklı Aksaray’ın konumu itibariyle güneşlenme açısından çok iyi durumda olduğunu belirterek, güneş enerjisinden en etkin şekilde yararlanmak için gerekli çalışmaların devam ettirileceğini söyledi.

 

-Köylere çöp konteynerleri dağıtılacak, köylerin çöpleri toplanacak

 

Bağlı Köyü Muhtarı Mustafa Karip ve vatandaşlarla görüşen Vali Ataklı köyün sorun ve ihtiyaçları ile ilgili iletilen talepleri dinledi.

Vatandaşların mesken ruhsatları ve çöp konusunda talepte bulunmaları üzerine açıklamada bulunan Vali Ataklı, köylerde 2004 yılından sonra yapılan meskenler için proje zorunluluğu getirildiğini söyledi. Birçok köyde bu konuda çok talep geldiğini belirten Vali Ataklı yeni mesken yapan herkesin kanuni bir zorunluluk olan yapı proje ve ruhsatlarını almaları gerektiğini, ruhsatsız yapılarla ilgili yasal işlemlerin yapılacağını belirtti.

Çöp konusunda da çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Vali Ataklı ‘2015 yılından itibaren köylerin çöp konusunda bir sorunu olmayacak. İhale çalışmalarında sona gelindi. Çöp konteynerleri alınarak köylere dağıtılacak köylerin çöpleri de yerinden alınacak.’ dedi.

 

 

 

 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli