Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

KOSGEB Destekleri ATSO´da Anlatıldı

KOSGEB Destekleri ATSO´da Anlatıldı

KOSGEB Destekleri ATSO´da Anlatıldı

 

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleri vatandaşlara anlatıldı.

Aksaray KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak KOSGEB´in ilk  kurulduğunda sadece sanayi sektörünü destekleyen kurumun artık kobi vasfı taşıyan herkese desteklemelerde bulunduğunu söylerken yeni destekleri de ATSO Üyeleri ve vatandaşlarla paylaştıklarını dile getirdi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise yapmış olduğu açıklama da; ?bilindiği üzere KOSGEB Kobi proje destek programı kapsamında 30 Ocak 2015-10 Nisan 2015 tarihinde ?yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi-kurumsallaştırma? ve ?tanınmış ürün/hizmet süreci oluşturma-markalaşma? konularında proje teklif çağrısına çıkılmıştır. Çağrı konularına toplam 2.358 adet proje başvurusu alınmış olup bunlardan 1.020 adedi ön değerlendirmeyi geçerek kurul değerlendirmesine hak kazanmıştır. Kurul tarafından yapılan nihai değerlendirme sonucu 686 adedi kurumsallaşma ve 213 adedi markalaşma olmak üzere toplam 899 adet projenin 45 milyon TL´lik bütçe ile KOSGEB tarafından desteklenmesine karar verilmiştir. KOBİ´lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmeleri büyük önem arz etmektedir.

Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ´lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmelerini zorlaştırmıştır.

Bu durum işletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olmakta ve işletmeleri kurumsallaşma, markalaşma ve ar-ge faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmaya zorlamaktadır.

KOSGEB, işletmelerin kurumsallaşmalarında ve marka yaratma hedeflerinde doğru stratejilere ihtiyaç duydukları gerçeğinden hareketle KOBİ´lerde kurumsallaşmanın geliştirilmesi? ve ?KOBİ´lerde markalaşmaya geçiş? konu başlıklarında hedef kitlelerden gelen yoğun talep ve işletmelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda,    iki yeni proje teklif çağrısına çıkmak üzere gerekli hazırlıklarını tamamlamıştır. Söz konusu proje teklif çağrıları kapsamında işletmelerin hazırlayacakları projelere 55 milyon TL´lik bir destek sağlanması öngörülmektedir.

Bu proje destekleri kapsamında bizlerde ilimizdeki Kobilerimizin yani sizlerin bu desteklerden faydalanmasını istiyoruz. Ülkemiz son yıllarsa KOSGEB aracılığı ile Kobilerimize büyük destekler vermektedir. Aksaray olarak projelerimizi üreterek bu desteklerden daha fazla yararlanmalıyız? dedi.

 

 

 



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı