Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

Koşar "Sayın Başkan Aksaray’ı Aksaray’lı ile Yönetecektiniz Ne Oldu?"

Koşar

Koşar "Sayın Başkan Aksaray’ı Aksaray’lı ile Yönetecektiniz Ne Oldu?"

CHP Aksaray İl Başkanı Doğan Koşar yazılı basın açıklaması yaptı. Koşar açıklamasında şunları söyledi. Aksaray Belediyesi’nin hedeflerimizin %35’ini gerçekleştirdik açıklaması üzerine bir değerlendirme yapmıştım. Sayın belediye başkanı, yerel televizyonlarda değerlendirmemize yanıt verdi. Bizi tutarsızlık ve  matematik bilmemekle suçladı. Sayın başkandan bir ricamız var. Sayın başkan, bize laf yetiştireceğine, bize hizmetleri ile yanıt versin. Şoför esnafının aldığı otobüslerle övünmesin. Biz saat kulesi yakıştı demiştik, daha sonra plastik saat kulesi ile övünmeyi bırakın ciddi işlere bakın dedik. Bu tutarsızlık değildir. Asıl tutarsızlık, önceki dönem başkanımız Nevzat Bey’in yanında belediye meclis üyesi iken, Makas’a bizim paralarımızla yapılan anıtı yıkıp, yerine at heykeli koymak, meydandaki fıskiyeyi yıkıp, saat kulesi koyup paramızı çar çur etmektir. Zamanında neden sesinizi çıkarmayıp, paramızın çar çur edilmesine neden oldunuz. Bizi matematik bilmemekle suçlayan sayın başkan, 118 hizmetin 40’ını gerçekleştirdiğiniz zaman hedefin %35 ine ulaşmış olursunuz. Bu matematik bilmekle eş değerdedir diyor. Yaptıklarınızın maliyetine bakın, verdiğiniz sözlerin maliyetine bakın. Yaptıklarınız, sözlerinizin % 3.5’u etmez sayın başkan. Kim matematik bilmiyor?

                Sayın başkan bizi eleştirmesinler öneriler sunsunlar diyor.

1.ÖNERİ: Aksaray’ı Aksaray’lılarla yönetme sözü verdiniz. Göstermelik mahalle meclisleri topladınız. Mahalle temsilcilerini seçmediniz. 5393 sayılı yasanın 76.maddesinin size yüklediği Kent Konseyini kurma görevini yerine getirmediniz. Muhtarlar sizinle görüşemediklerini söyleyerek acizleniyorlar. Kurun kent konseyini, içinde mahalle temsilcileri, muhtarlar, muhalefetin il başkanları, kamu kurumları da olsun. Yasayı böyle yorumlayın. Gerçek bir halk temsili ile  Aksaray’ı yönetin. Paramızın nasıl harcandığını halk denetlesin. Araç kiralamak mı, satın almak mı karlıdır, festivallerde  harcadığınız parayı harcamak mı, bu paranın fakirlere harcanması mı doğrudur, ağaçları söküp petrol türevi heykeller dikmek mi doğrudur, belediyenin paraları film için harcansın mı harcanmasın mı halk karar versin.

2.ÖNERİ: Madem iktidarız diye övünüyorsunuz, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Sn. Mehdi Eker ile görüşün, Siloların olduğu yerin tapusunu alın, Eski terminal ile bu arsayı büyük bir parka dönüştürelim. Aksaray nefes alsın. Biliyorum, Terminaldeki esnafa yer vereceğiz. Oraya yüksek binalar dikeceğiz diyeceksiniz. Bunu Hamidiye Mahallesi kentsel dönüşümü ile yapabilirsiniz. Aksaray’lıya sorun. Referandumu yönetim biçimi haline getirin. Belirttiğim yere park mı yoksa yüksek binalar mı istiyor, Aksaray halkı karar versin.

3.ÖNERİ: Tacin Mahallesi kentin ortası ama hala köy görünümünde. Çünkü kentle ulaşımı zayıf. Mahallemizi kültür Park’ın yanından gelen yoldan alt geçit ile bağlayalım. Tacin Mahallesi’ni köy görünümünden kurtaralım. Çekimlerini yaptığımız Gerentol’u, Yeni Sanayi Mahallesi’ni bizzat bir gezin, burası, Aksaray’mı diye bir sorun. Oraları köy görünümünden kurtaralım. Önerilerimizi çoğaltabiliriz. Şimdilik bu kadar kamuoyuna  saygı ile sunarız.



9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Türkiye-Çin iş dünyası 'Ekonomik Forum'da buluşacak
Türkiye-Çin Ekonomik Forumu 6. kez düzenleniyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli