Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Kop İdaresinden Aksaray`a 12 Milyon Lira ödenek

Kop İdaresinden Aksaray`a 12 Milyon Lira ödenek

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi`nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP)  kapsamında Aksaray’a 12 Milyon TL ödenek tahsisi edildi.

Küçük ölçekli sulama projeleri için tahsis edilen ödenek Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve KOP idaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu tarafından imzalanan protokolle Aksaray İl Özel İdaresi’ne aktarıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza töreninde açıklamada bulunan Vali Şeref Ataklı, KOP tarafından 2011 yılından itibaren Aksaray’da uygulanan küçük ölçekli sulama projelerine 21 milyon 276 bin TL ödenek tahsisi edildiğini söyledi.

KOP idaresinin 2014 yılı yatırımları kapsamında açıklanan nihai programa göre Aksaray için 12 milyon TL ödenek tahsis edildiğini ifade eden Vali Ataklı, ‘Modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırmak, altyapıları geliştirmek adına KOP idaremiz tarafından sağlanan bu kaynağın Aksaray da kullanılması çiftçimiz ve üreticimiz açısından çok önemli. Bu kaynaklarla yapılan yatırımlar sayesinde geniş bir alanda modern sulama teknikleri geliştirilerek uygulanmış oluyor. Böylece katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi imkânı arttırılarak çiftçimiz üreticimiz daha çok gelir elde etme imkânına kavuşuyor.’ dedi.

Aksaray’ın suyu kıt olan bir bölge olduğunu mevcut suyun en uygun şekilde kullanması gerektiğini ifade eden Vali Ataklı, ‘’Modern sulama sistemlerinin geliştirilmesi, suyun etkin bir şekilde kullanılması için bu yatırımları gerçekleştirmiş oluyoruz. 5 yıl süreyle sulama projeleri devam edecek. Sonraki aşamada daha çok kırsal alandaki su imkânlarını değerlendirilmesi ve o yörelerde katma değeri yüksek ürünler üretilmesini sağlama amaçlı olarak bu projelere devam edeceğiz.’ dedi.

Vali Ataklı Aksaray’da toplam 23 projenin uygulanarak 74.512 dekar alanın basınçlı sulama imkânına kavuşturulduğunu, 2014 yılı için tahsis edilen ödenekle Ortaköy Balcı ve Ortaköy Cumali Köyünde göletten kapalı sistem sulama projelerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

KOP İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu da yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı KOP idaresi olarak 3 yıldır küçük ölçekli sulama projelerinin yapılması ile ilgili olarak Aksaray İl Özel İdaresine kaynak transferi yaptıklarını söyledi.

Aksaray’a tahsis edilen ödenekler ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi veren Babaoğlu: ‘2011 yılında 4 milyon 200 TL ödenek ile 14 proje, 2012 yılında 7 milyon lira ile 6 proje,  2013 yılında 10 milyon 75 bin lira ile 3 adet proje gerçekleştirilmiştir.  2014 yılı için 12 milyon TL ödenek aktarımı ile toplamda Aksaray’a 33 milyon 275 bin TL tahsis edilmiş oldu.’ dedi.

Sulama projelerinde kapalı sisteme geçiş, gölet, damla sulama gibi modern sulama sistemlerinin KOP idaresi tarafından desteklendiğini Aksaray İl Özel İdaresinin de bu anlamda başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Babaoğlu,  ileriki yıllarda dağlık, kırsal alandaki köy ve beldelerin sulama suyu projelerine ağırlık vereceklerini söyledi. Su kaynaklarının yetersiz olduğu bölgelerde modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması ve daha katma değerli ürün üretimine yönlendirerek Aksaray da üreticilerin gelir seviyelerini arttırmayı hedeflediklerini belirten Babaoğlu, küçük ölçekli sulama projelerine yapılan yatırımların aynı yıl kendisini amorti edebildiğini bu projeleri uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.

Açıklamaların ardından KOP İdaresi tarafından Aksaray’da tahsis edilen 12 Milyon TL ödeneğin Aksaray İl Özel İdaresine aktarılması protokolü Vali Şeref Ataklı ve KOP İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu tarafından imzalandı. Protokol imza törenine Aksaray İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ’da katıldı.

 



Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli