Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

?Kop Okuyor? Projesi Aksaray´da Başarıyla Uygulandı

?Kop Okuyor? Projesi Aksaray´da Başarıyla Uygulandı

?Kop Okuyor? Projesi Aksaray´da Başarıyla Uygulandı

KOP İdaresine bağlı illerde başlatılan ?KOP Okuyor? projesi kapsamında Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından merkeze bağlı kasaba okullarında uygulanan ?Gönül Köprüsü? projesi, ödül töreni ve kapanış programıyla tamamlandı.

Programa, KOP yönetici ve uzmanları ile beraber merkeze bağlı 22 kasabamızın ortaokul ve liselerinde en çok kitap okuyan ve dereceye giren öğrenciler ile okul müdürleri ve kültür edebiyat - kütüphanecilik kulübü öğretmenleri katıldı.

Programın açılışında konuşan KOP idaresi Koordinatörü Alper Bilgiç, böylesine güzel bir proje vesilesiyle Aksaray´da bulunmaktan ziyadesiyle memnun olduklarını belirterek, KOP Okuyor Projesi kapsamında Aksaray´da uygulanan projelerden ilkinin Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade etti. Bilgiç,  projeyi amacına uygun ve güzel bir şekilde gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve proje içerisinde yer alan okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkürlerini belirtti.

Bilgiç, KOP Bölgesinde yer alan 8 il´den ?KOP Okuyor? Projesine toplam 683 başvurunun olduğunu, 75 projenin uygulamaya değer görüldüğünü belirterek,  Aksaray´ın da 6 projesinin kabul edildiğini ifade etti. Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından uygulanan KOP Okuyor-Gönül Köprüsü projesinin merkeze bağlı kasabaların ortaokul ve liselerinde uygulandığını ve bu proje ile okullarımızın kütüphanelerinin zenginleştirildiğini belirtti.

Proje ile ilgili genel değerlendirmelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, KOP İdaresinin desteğinde böylesine anlamlı bir projenin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz dedi. Doğan, bu projeyle özellikle taşrada yer alan okullarımızdaki öğrencilerimize ulaşmayı ve bu okullarımızın kütüphanelerini zenginleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bu çerçevede 2 bin civarında kitabın KOP destekleriyle ve yine 2 binin üzerinde kitabın ise Valiliğimiz, Belediyemiz, Müdürlüğümüz ve farklı yayınevlerinin bağışlarıyla 22 farklı okulumuza dağıtıldığını belirtti.

Doğan, yine proje kapsamında 22 okulumuzda düzenlenen kitap okuma yarışmasında ilk 3 dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiğini belirterek, birincilere 22 tablet, ikincilere 22 kitap seti ve üçüncülere de 22 kırtasiye setinin hediye edildiğini ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aksaray´ın eğitim ve kültür alanında önemli bir şehir olduğunu, tarih boyunca bu şehirde kıymetli âlim ve bilginlerin yetiştiğini vurgulayarak, tarihi kayıtlarda Aksaray´ın ?Darü´l İlm? olarak anıldığını söyledi. Doğan, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu bilinçle daha çok çalışarak daha gayretli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Doğan projenin uygulanmasına destek veren KOP İdaresine, Milli Eğitim Müdürlüğüne, projede yer alan okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine ve projeyi yürüten İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü AR-GE Birimine teşekkürlerini belirtti.

Program, projede yer alan okullarımızın öğrencilerine yönelik düzenlenen ödül töreni ve kokteylle sona erdi. 



2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse farklı heveslere kapılmasın
TBMM'de 23 Nisan 4 gün sürecek
Gündem olan 'Bombacı Mülayim' polis çıktı!
İletişim'den manipülatif ABD paylaşımlarına açıklama
Bursa’da özel çocuklara yönelik Mükemmeliyet Merkezi
Bakan Tekin 'Ay Yıldız Robotik Takımı' ağırladı
MEB'den 8 bin 406 işyerinin 'mesleki' sözleşmesine fesih!
LGS için örnek sorular yayımlandı
Anavatan'dan kurucu Genel Başkan'a anma
O hatta aktarmasız YHT seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
'Ulusal Vefa' bütçesi 2,8 milyar TL oldu
OSB’lerde yıllık kira artışları yüzde 102 seviyesinde gerçekleşti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9531,14%-0,18
  • DOLAR

    32,51% 0,18
  • EURO

    34,62% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2497,98% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı