Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Koçak: 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Yayınladı

Koçak: 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Yayınladı

Koçak: 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Yayınladı

CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak Öğretmenler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Koçak mesajında şunları söyledi. Cumhuriyetimizin kurucusu ve önderi Mustafa Kemal Atatürk´e 95 yıl önce ´Millet Mekteplerinin Başöğretmeni´ unvanının verilmesi nedeniyle, 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü´nün bir yenisini daha kutlamanın mutluluğunu yaşamakla birlikte ülkemizin eğitim sisteminin ve öğretmenlerimizin içinde bulunduğu karanlık tablonun burukluğunu yaşıyoruz.

?Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir? diyen Mustafa Kemal Atatürk, geleceği kazanacak bir toplumun temel dayanağının yeni nesilleri yetiştirecek olan öğretmenler olduğunu dolayısıyla bir ülkede öğretmenin statü ve durumunun ülkenin aynası olduğunu belirtmiştir.

On yedi yıllık AKP iktidarı döneminde öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları sürekli gerilemiştir. Özellikle eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla Öğretim Birliği´ne vurulan darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama hevesi, bilimsel içerikten uzaklaştırılıp eğitimin dini referanslara göre şekillendirilmek istenmesi, öğretmenlerin yaşadığı sorunları daha da derinleştirmiştir. Ohal sürecindeki haksız ve hukuksuz uygulamalarla soruşturma bile açılmadan on binlerce eğitimci işlerinden edilmiş binlercesi sürgüne gönderilmiş ve eğitim büyük yara almıştır.

Bütün bu koşullarda çözüm üretilmenin aksine öğretmenlerimizin sorunlara daha da artarak büyümektedir.

Şöyle ki;

* Türkiye`de çalışan öğretmenler, OECD ülkeleri içinde en çok çalışan, en düşük maaş alan öğretmenler arasındadır. - Öğretmenlerin yüzde 80`i geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakılmış, üçte ikisi borçlanarak hayatını sürdürmek zorunda kalmıştır. - Öğretmenler, sık sık değişen eğitim politikaları nedeniyle siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı`nın elinde adeta oyuncak haline getirilmiştir. - Öğretmen açıkları sorununa kalıcı çözümler üretilmeyerek 400 bini aşkın işsiz öğretmenin ataması yapılmamış, bugüne kadar yüzlerce işsiz öğretmen resmen intihara sürüklenmiştir. - Eğitime bütçeden yeterli pay ayrılmaması nedeniyle öğretmenler öğrencilerden çeşitli adlar altında para toplamaya zorlanan birer "tahsildar" durumuna düşürülmüştür. - Demokratik haklarını kullandıkları ve sendikal çalışmalara katıldıkları için her yıl çok sayıda öğretmen soruşturma geçirmekte, sürgün ve cezalarla karşı karşıya kalmaktadır. Her fırsatta muhalif sendika üyelerine soruşturma açılmakta, bazıları hakkında sürgün, maaştan kesim cezaları hatta memuriyetten çıkarma cezaları verilmekte, bu tür keyfi cezaların tamamına yakını yargıdan dönmektedir.

Bütün olumsuzluklara rağmen ülkemizde iyi bir gelecek inşa etmek uğruna çabasını esirgemeyen bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, işlerinden ve öğrencilerinden hukuksuz Ohal KHK´ları ile uzaklaştırılan öğretmenlerimizin bir an evvel görevlerine dönmelerini, atanamayan yüzbinlerce öğretmenlerimizin sorunlarına biran evvel gerçekçi çözümler üretilmesini temenni ediyoruz.



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli