Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Kitap okumak geleceğe yatırımdır

Kitap okumak geleceğe yatırımdır

50?nci Kütüphane Haftası, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı?nın düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

50’nci Kütüphane Haftası, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Kitap okumanın ve kütüphane kullanımının öneminin vurgulandığı etkinlikte; kaliteli bir geleceğin donanımlı bireylerle, donanımlı bireylerin de ancak kitaplarla mümkün olacağı belirtildi. 

- Entellektüel Birikimi Genişleten En Önemli Sermaye Kitaplardır -

Kutlama programının açılışında konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, kültür dağarcığını, entellektüel birikimi ve dünyaya bakış açısını genişletecek en önemli sermayenin kitaplar olduğunu belirtti. Özellikle kimlik, kişilik ve dünya görüşlerinin şekillenmeye başladığı genç yaşlarda çok okumak gerektiğini kaydeden Rektör Acar, “Bu süreçte ne kadar çok kitap okur ve kendi kütüphanemizi oluşturup, saatlerimizi orada geçirmeyi alışkanlık haline getirirsek, o kadar kendimize, geleceğimize ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmış oluruz. Bir ülkenin geleceği, dünyayı daha geniş bir pencereden görebilen, birikim sahibi, meramını gayet usta bir şekilde ifade edebilecek nitelikli ve donanımlı insanlarla orantılıdır” dedi. İyi bir kültürel ve entellektüel miras bırakmak, memleketin geleceğine katkı vermek ve muhannete muhtaç olmadan geçim sağlamanın ancak kitaplardan elde edilecek birikimle mümkün olacağının altını çizen Prof. Dr. Mustafa Acar, herkese mutlaka bir kütüphane oluşturma tavsiyesinde bulundu.

- Okumak, Sırları Açığa Çıkarma Arzusunun Bir Tezahürüdür -

Rektör Acar’ın konuşmasının ardından kanun eşliğinde kısa bir sanat müziği dinletisi, dans ve halk oyunları gösterisi icra edildi. Hemen ardından kürsüye gelen ASÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muammer Doğan, “Kitaba ve Okumaya Dair Düşünceler” konulu bir sunum yaptı. Kitap okuma eylemine bir anlam ve bir misyon yüklemek noktasında “Acaba kitap okumak zorunda mıyım?” sorusunun önemli olduğunu kaydeden Doğan, kitap okumanın, sadece boş zamanların değerlendirilmesi için yapılan bir iş, bir eylem olmadığını belirtti. Okuyucunun durduğu yer ve referansların “neyi okumalıyım?” sorusunu cevapladığını anlatan Doğan, şöyle devam etti: “Mümin insanlar için bu sorunun “Yaratan Rabbinin adıyla oku” ayetiyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Okumanın gerekçesi adam olup, dünya nimetlerinden daha fazla pay almak değildir. Çünkü çok okuyanlar az okuyanlara göre her zaman daha zengin ve daha varlıklı değildirler. Okumak dünyayı algılayışımızla, hayata, kâinata ve kendimize bakış açımızla ilgilidir. Okumak bir şeyleri keşfetme duygusunun, insanın kendisini, kendisinin var olma sebebini, yaratıcısını bulma ve sırları açığa çıkarma arzusunun bir tezahürüdür.”

Sunumun ardından ASÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Elif Abacı kürsüye gelerek, bir teşekkür konuşması yaptı ve amaçlarının daha çok okura hizmet vermek, kütüphane kullanıcılarının beklentilerini karşılayabilmek olduğunu söyledi. Etkinlikleri Dekanlar, Milli Eğitim Şube Müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler ilgiyle takip etti.

 

 



41 ilde 'Narkoçelik-12'! 268 gözaltı
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki
Turist rehberi düzenlemesi TBMM'den geçti
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse farklı heveslere kapılmasın
TBMM'de 23 Nisan 4 gün sürecek
Gündem olan 'Bombacı Mülayim' polis çıktı!
İletişim'den manipülatif ABD paylaşımlarına açıklama
Bursa’da özel çocuklara yönelik Mükemmeliyet Merkezi
Bakan Tekin 'Ay Yıldız Robotik Takımı' ağırladı
MEB'den 8 bin 406 işyerinin 'mesleki' sözleşmesine fesih!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9531,14%-0,18
  • DOLAR

    32,51% 0,18
  • EURO

    34,62% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2497,98% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı