Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Kimse aç kalmasın, ihtiyacı olan askıdan alsın

Kimse aç kalmasın, ihtiyacı olan askıdan alsın

Kimse aç kalmasın, ihtiyacı olan askıdan alsın

 

Aksaray´da Kadın Platformunun öncülük ettiği ?Askıda Ekmek´ kampanyası büyük ilgi görüyor. Ekmek üretimi yapan 70 fırına kampanya yazıları asıldı. İhtiyaç sahibi ailelerin ekmek ihtiyaçlarının kampanya kapsamında karşılanması hedefleniyor.

Vali Şeref Ataklı´nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi himayesinde kurulan Aksaray Kadın Platformu, öğrencilere eğitim bursu sağlayan Hanımeller Kadın Grubunun girişimleri ile Aksaray´da başlatılan ?Askıda Ekmek´ kampanyası büyük ilgi uyandırdı.

Vali Şeref Ataklı´nın eşi Adile Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın eşi Hasibe Yazgı, Aksaray Kadın Platformu ve Hanımeller Kadın Grubu ile sivil toplum kuruluşlarının kadınlardan oluşan başkan ve üyeleri; kampanya ortakları olan Aksaray Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy ve Şoförler Odası başkanı Veysel Öztürk ile fırınları ziyaret ederek kampanyaya destek istediler.

Fırın sahipleri ile görüşen ve kampanyanın amacını anlatan Vali Şeref Ataklı´nın eşi Adile Ataklı Hanımefenid; kampanyanın hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini birbirlerini hiç görmeden bir araya getirdiğini belirterek; fırıncıları ve vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.

Ataklı; ?Evlerine ekmek alan vatandaşlarımızdan ihtiyaç sahipleri için 1-2 veya kaç tane istiyorsa ekmeğin parasını fırınlarımıza bırakarak askıya ekmek koymalarını istesinler. Aksaray Esnaf Odaları Birliği ve Fırıncılar Odamız başlatılan bu kampanya ya büyük destek verdi. Fırınlarımıza ?Askıda Ekmek´ bulunur şeklinde yazılar asıldı. Vatandaşlarımız bu yazının bulunduğu bütün fırınlarımıza 1-2-3 yada kaç tane istiyorlarsa ekmeğin parasını bırakarak ihtiyaç sahiplerinin ekmeklerini almış olacaklar. Böylelikle hayırseverlerimizle ihtiyaç sahiplerini birbirlerini hiç görmeden buluşturmuş olacağız. Bu hayır işine bütün Aksaraylıları davet ediyor kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz.? dedi.

Ziyaret ettikleri fırınlara, kampanya yazılarını asan bayanlar, aralarında topladıkları paraları ekmek üretimi yapan fırın sahibi ve işletmecilerine bırakarak; ihtiyaç sahibi ailelerin alması için askıya ekmek koymalarını istediler.

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ve Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, fırıncı esnafının kampanya ya tam desteğini verdiğini belirterek böyle önemli bir kampanyanın ortağı olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek vatandaşlardan kampanyaya destek olmalarını istediler.

 



Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,70% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2495,97% 0,49
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli