Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Kılıç; Türkiye Çanakkale´de Buluşuyor

Kılıç; Türkiye Çanakkale´de Buluşuyor

Kılıç; Türkiye Çanakkale´de Buluşuyor

           

             Aksaray İl Genel Meclis Başkan Vekili,  T.C Vilayetler Hizmet Birliği Encümeni ve Yönetim Kurulu üyesi Celalettin KILIÇ, Çanakkale Eceabat ilçesinde yapımı planlanan TÜRKİYE ÇANAKKALE´DE BULUŞUYOR  projesi kapsamında yaklaşık 21 milyon lira harcanarak yapılmakta olan Kültür Merkezi ve Öğrenci misafirhanesinin son durumunu incelemek için İç İşleri Bakanlığı Müsteşarı tarafından görevlendirilmişti.

            Afyon İl Genel Meclis üyesi Selçuk ÇİRKİN, Sinop İl Genel Meclis üyesi Veysel ŞAHİN ile birlikte Çanakkale´de inceleme yapan Aksaray İl Genel Meclis Başkan Vekili,  T.C Vilayetler Hizmet Birliği Encümeni ve Yönetim Kurulu üyesi Celalettin KILIÇ, Türkiye için çok önemli bir projenin hayata geçirileceği müjdesini vererek konuya ilişkin açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 T.C Vilayetle Hizmet Birliği bütçesi ile 2014 yılında Çanakkale Eceabat ilçesinde yapımı planlanan TÜRKİYE ÇANAKKALE´DE BULUŞUYOR projesi kapsamında yaklaşık 21 milyon lira harcanarak yapılmakta olan Kültür Merkezi ve Öğrenci misafirhanesinin son durumunu inceledik.

                 Kültür Merkezi yaklaşık 900 öğrenci konaklama kapasiteli Yurt tarzında yapılmış ve şu an %80 civarında bitmiş durumdadır.  Türkiye´nin her tarafından Çanakkale´ye ziyaret amaçlı gidecek olan öğrenciler Atalarımızın Dünya ile savaştığı ve Türkiye birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan Çanakkale Destanı manevi duygusunu almak için gezilmesi ve görülmesi gereken en önemli diyardır. Öğrenciler okulları tarafından tur organizasyonları ile maliyeti az olsun diye akşamdan yola çıkıyorlar sabah Çanakkale´ye gittiklerinde o yorgun halleriyle manevi duygusu olan o yerleri uykulu ve yorgun ziyaret ediyorlar. Akşam olunca da çocuklar tekrar otobüse bindirilerek yaklaşık 1000 km gibi bir yol kat ederek Aksaray´a dönüyorlardı.

Bizlere hep örnek olarak anlattıkları bir şey vardı ; Japonlar çocuklarını okula başlamadan önce Amerika´nın 2. Dünya savaşında bombaladığı Hiroşima ve Nagazaki´yi gezdirirlermiş. Bizler neden Hiroşima ve Nagazaki´ den daha değerli ve manevi değeri büyük olan İslam mücadelesinin tek örneği olan Çanakkale mücadelelerini neden çocuklarımıza dinç kafa ve dinlenmiş olarak o duyguyu tattıralım diye T.C  Vilayetler Hizmet Birliği yönetimi olarak bu büyük Türkiye projesini hayata geçirmeye karar verdik. 5 yıldız otel konforunda, boğaza sıfır mesafede, 2 ve 4 kişilik odalardan oluşmaktadır. 2016 yılı mayıs ayında bitirilerek hizmete girmesi planlanmıştır.

 İnşallah 2016 yılında Çanakkale Kültür Merkezimiz bittiğinde  Aksaray ve diğer İllerden gidecek olan öğrenciler için temsilciler Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğünü arayarak  rezervasyon yaptıracak.   Çanakkale´ye gidince Öğrenciler tesisimizde konaklayarak dinlenecek sabah dinç ve zinde olarak Dedelerinin Destan yazdığı yerleri ziyaret edecek Seyit Onbaşı´yı, Niğde´li Ali Çavuşu daha iyi tanıyacaklardır. Tabyaları, Şehitliği ve Smilasyon merkezinde de canlı izledikten sonra memleketlerine döneceklerdir.

Bu Projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İç İşleri Bakanı ve T.C  Vilayetle Hizmet Birliği Başkanı olan Müsteşarlarımız Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU, Sebahattin ÖZTÜRK, Mükerrem ÜNLÜER, Daha önce ve şimdi görev yapmış olan Yönetim Kurulu Üyesi olan Valilerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimize, Genel Sekreterimiz, Mahalli İdareler Şube Müdürü  Ömer Hilmi YAMLI´ya   bu vesile ile  ziyaretimiz süresince bizleri ağırlayan Çanakkale Valimiz Hamza ERKAL, Vali Yardımcısı Can AKSAOY İl Kültür Turizm Müdürü Kemal DOKUZ bey´e ve emeği geçenlerde teşekkür ederim. Rabbim her zaman birlik ve beraberlik ve kardeşliğimizi bozmasın.?



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli