Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Kılıç; Çalışmak Başarının Anahtarıdır

Kılıç; Çalışmak Başarının Anahtarıdır

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

 Aksaray siyasetinin renkli siması Celalettin Kılıç, birçok alanda görev yaparak Aksaray´ı yıllarca başarıyla temsil etti.

2001 yılından beri Ak Parti Aksaray Teşkilatının kurucu üyeliğinden Aksaray İl Genel Meclis Üyeliği, Başkan Vekilliği görevleri başta olmak üzere birçok alanda Aksaray´a hizmet veren Celalettin Kılıç, bugüne kadar 30 a yakın sertifika, Teşekkür ve takdir belgesi ile ödül aldı.

Aksaray´a hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade eden Kılıç, başarılı olmanın sırrının çalışmaktan geçtiğini özellikle vurgulayarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da Aksaray´a hizmet için çalışacağını kaydetti.

Celalettin Kılıç, bugüne kadar yaptığı çalışmaları şu şekilde değerlendirdi

14 Ağustos 2001 Yılında Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında kurulan Ak Parti Aksaray teşkilatı, Merkez İlçe kurucu üyeliği, Merkez ilçe Siyasi ve Hukuki işlerden sorumlu Başkan yardımcılığı ve Başkan vekilliği yaptı. 28 Mart 2004 - 29 Mart 2009,  30 Mart 2014 yerel seçimlerde 3 dönem devamlı Aksaray Ak Partiyi temsilen Aksaray Merkez İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 2 tam dönem Meclis Başkan vekilliği 2009-2014 ve 2014-2019 Ak Parti Grup Başkan vekilliği yaptı ve halen devam etmektedir. 2004-2019 yılları Arası İl Genel Meclisinde 15 yıl aralıksız 6 dönem İmar ve Bayındırlık, 3 dönem İçişleri Arge, 3 dönem Çevre, Sağlık Sosyal Hizmetler, 2 dönem Eğitim Kültür, 4 dönem Denetleme ve 5 dönem Plan ve Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı yaptı.  5 Dönem İl Daimi Encümenliği, 8 Dönem Aksaray Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Daimi Encümenliği ve 3 Dönem Aksaray Belediyesi gözetiminde olan İl Özel İdaresini temsilen; Mahalli İdareler Birliği Encümenliği, 7 yıl Aksaray Organize sanayi, İl Özel İdaresini temsilen, Müteşebbis heyeti üyesi olarak görev yaptı. 18 yıl Ak Partide, 15 yıl kesintisiz İl Genel Meclis Üyeliği ve şu an Ak Partide kurulduğu günden bu yana mevcut tek kişi olarak görev yapmakta.

Ak Partinin düzenlediği Siyaset Akademisi programlarına katılarak 3 adet Sertifika ve Takdir belgesi aldı. Ak Partinin 2006 yılında düzenlemiş olduğu Teşkilat nedir, Teşkilatçı kimdir? Kompozisyon yarışmasında dereceye girdi, zamanın Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül´ün elinden Teşekkür belgesini aldı. 2012 yılında merkezi Kayseri´de bulunan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisinin düzenlemiş olduğu Türkiye´nin Yerel Yöneticileri konulu programda; Türkiye genelinde En Çalışkan İl Genel Meclis Üyesi seçilerek o zamanki Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu´nun elinden plaket aldı.

YILIN EN BAŞARILI İL GENEL MECLİS ÜYESİ SEÇİLDİ

            Çeşitli Yerel Gazete ve Dergilerden 2011 Yılının  En´leri yarışmasında En Başarılı İl Genel Meclis Üyesi seçilerek Plaket aldı. Türkiye genelinde yayımlanan Vilayetim ve Yerel Yönetimler dergilerinde 3 adet makalesi yayınlandı. Antalya, İstanbul, Ankara, Afyon ve değişik İllerde. İç İşleri Bakanlığı, İller İdaresi, Mahalli İdareler, Vilayetler Hizmet Birliği ve Kurum ve Kuruluşlar tarafından düzenlenen 5302 sayılı İl Özel İdareleri Yasası, Yeni Cumhurbaşkanlık sistemi ile yapılan değişiklikler ile İl Özel İdarelerini ilgilendiren konularla ilgili ve, 6360 sayılı Büyükşehir Belediyeler yasası, Bütçe  ve Mali Denetim konularında Seminer ve Konferanslara katılarak 30 civarında Sertifika ve Katılım Belgesi aldı. İl Genel Meclisleri ile İl Özel İdareleri yasası ve işleyişleri ile ilgili birçok Panel ve Seminerlerde; İç İşleri Bakanlığı Teftiş Kurulu temsilcileri, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü temsilcileri, Eski Bakan, Müsteşar ve Valilerle birlikte Oturum ve Sunumlarda Konuşmacı olarak katıldı. Ülkemizde Yeni Başkanlık Sisteminde; 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Yerel Yönetimler Politikaları kurulu üyeliğine aday adayı oldu. 

AKSARAY´A YATIRIMLARIN YAPILMASINI SAĞLADI

Ankara´da 2006 ve 2007 yıllarında 60 ve 61. dönem İller Bankası Genel Kurul ve Divan üyeliği yaptı. 2009-2019 yılları arası 10 yıl sürekli Türkiye´de Belediyeler Birliği ile birlikte en üst birlik olan TC. Vilayetler Hizmet Birliği Aksaray temsilci üyesi olarak katıldı. 2 yıl Divan Başkan yardımcılığı, 2010-2012-2014-2015 ve 2016 yıllarında her yıl yapılan ve her ilden İl Valileri ve Temsilci İl Genel Meclis Üyelerinin katılımıyla yapılan seçim sonucunda seçilecek olan 3 Vali ve 3 Meclis üyesi seçimlerinde 5 dönem ilk 3 e girerek TC Vilayetler Birliği Daimi Encümenliği, Yönetim Kurulu Üyeliği,  Vibem Üyeliği ve Hesap İnceleme Komisyon Başkanlığına seçildi, şu an görevi devam ediyor. TC Vilayetler Hizmet Birliği Encümenlik görevi süresince; Aksaray´da Hacılar Harmanı Mahallesinde 200 Öğrenci Kapasiteli orta öğrenim yurdu, Atatürk Kültür Merkezi arkasında yaptırılan Vilayetler Birliği Anaokulu ve Valilik Hükümet konağının 2015 yılında yaptırılan restorasyonu için yaklaşık 1.000.000. TL ödeneğin VHB kaynaklarından proje yaptırarak Aksaray´ımıza gelmesine vesile oldu.

AVRUPANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE İNCELEMEVE ARAŞTIRMA GEZİSİNE KATILDI

             2012 yılında şimdiki Ankara Valisi Vasip Şahin ve zamanın Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve 4 TC VHB Encümeni arkadaş ile birlikte merkezi Fransa-Strazburg şehrinde bulunan, Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Temsilciler Konseyi ve merkezi Belçika-Brüksel´de bulunan Avrupa Belediyeler Birliği (CEMR) toplantılarına Gözlemci olarak katıldı. Avrupa´da seçilen Türk kökenli Avrupa Parlamentosu Milletvekillerini ve Bürüksel Belediye Başkanı seçilen Afyonkarahisarlı Emir Kır´ı ziyaret ettiler. 2007 Yılında Türkiye´deki İl Genel Meclisleri İle Avrupa Ülkelerindeki muadilleriyle karşılaştırılması konulu projelerine İspanya ve Bulgaristan Ülkelerinden iyi niyet mektupları aldı. Temsilciler İnceleme amaçlı Türkiye´yi ziyaret ettiler. Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya ve İngiltere ülkelerine inceleme ve araştırma amaçlı birçok gezilerde bulundu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim İktisat Fakültesi Yerel Yönetimler bölümünü kazandı, Öğrencilik halen devam ediyor.

         Celalettin Kılıç, ?Bugüne kadar katıldığım seçimlerde şahsıma destek veren Aksaray´daki STK Başkanlarına ve yönetimine, Her zaman destek ve emeklerini esirgemeyen Aksaray Basın mensuplarına, Aksaraylı Gönültaşlarıma ile hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen kanaat Önderlerimize ve halkımıza Teşekkür ediyorum? dedi.

İl Genel Meclisine seçilmesinden emeği olan ve Aksaray´a yapılan yatırımların sağlanmasına katkı sağlayanlara da Teşekkür eden Kılıç ? Aksaray´a gelen kazanımları ve imkânları sunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Hükümetleri ve Ak Parti Genel Merkez Teşkilatı, 2002-2019 yılları arasında görev yapan bütün Milletvekilleri, İl Başkanları, Aksaray İl, İlçe Teşkilatı Başkanı, üyeleri ve İl Genel meclisinde 2004-2019 yılları arasında görev yapan bütün Başkan ve üyelerinin emeği vardır. Hepsinden Allah razı olsun? dedi.  

 

 



Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
İllerde bugün hava durumu nasıl olacak?
Mobil Market'te ucuz ete hücum ettiler
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,53
  • EURO

    35,18% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,77
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı