Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Kentsel Dönüşüm ve Uygulama Alanları İle İnşaat Sektörü Masaya Yatırıldı

Kentsel Dönüşüm ve Uygulama Alanları İle İnşaat Sektörü Masaya Yatırıldı

MÜSİAD Aksaray Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı, Aksaray Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

MÜSİAD Aksaray Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı, Aksaray Ticaret Odasında gerçekleştirildi.Toplantıya, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Başkan Yardımcıları Yılmaz İlhan, Refik Gündoğar, Mustafa Karahancı, Güven Kemerkaya, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Kalkınma Kurulu Başkanı Hatice Şahin Eroğlu, MÜSİAD Aksaray Şube başkanı Abdulkadir Karatay, MÜSİAD Şube Başkan Yardımcısı Kerim Yardımlı,Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yusuf Şahin, Öğretim üyeleri,Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız,Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Yardımlı, STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş,Makine Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Boysak, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı M: Hilmi Kumkumoğlu ve belediyenin teknik elemanları katıldı.

          “Kentsel Dönüşüm ve Uygulama Alanlarının konu edildiği toplantıda konuşan Aksaray belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı İnşaat sektörünün önemine dikkat çekerek şunları söyledi“ Aksaray’ımızın en önemli lokomotifi inşaat sektörü. Benim hem bu sektörün içinden gelmiş olmam hem birçok kalemin inşaat sektöründen geçmesi dolayısıyla inşaat tarımdan sonra gelen en önemli sektörlerden bir tanesidir.Burada bizim belediyecilik anlayışı olarak yapmamız gerek şey yatırımcının ya da inşaat sektörü ile uğraşan herkesimin önünü açacak ve önlerindeki her türlü engeli kaldırmak maksadıyla bu tür çalışmalarımızın ana felsefesi ana mantığı budur. Bu doğrultuda çalışacağız. İmar belediyemizin en önemli yerlerinden bir tanesi belediyenin esas işleyişi ve kalbi orasıdır. Biz şunun farkına vardık o bölüm artık üçe bölünmeli bir kısım sadece projeye baksın,bir kısmı sadece dışarıdaki inşaatları kontrol etsin bir kısmı da sadece ihale ile uğraşsın dedik bu nedenden dolayı ilk başladığımız çalışma imar bölümümüzdeki bu düzeltme ve revizyon çalışmasıdır. Bununla ilgili meclisimizde aldığımız kararlarla da yeni takviye edeceğimiz arkadaşlarla inşallah burayı daha çok güçlendireceğiz.

Planlama ile ilgili kısıma diyelim ki müteahhitlerimiz, mimarlarımız, mühendislerimizin getirdiği planlara projelere bakacak bir ekip olacak Biz burada şöyle bir düstur koyduk gelen projeler bekletilmeden her türlü evrakı hazır olmak şartıyla birkaç gün içinde teslim edilip ruhsatının alınması Çünkü inşaat sektörü hızlı bir sektör.”

Başkan Yazgı, daha sonra toplantıda belediye başkan yardımcılarını tanıttı. Ve ilgilendikleri alanlarla ilgili bilgi verdi. Başkan yardımcıları Kentsel Dönüşüm ve inşaat sektörü hakkında görüşlerini dile getirdiler.

MÜSİAD Başkanı Abdulkadir Karatay konuşmasında şu görüşlere yer verdi “ MÜSİAD olarak 3.sünü yaptığımız inşaat sektörü kurul toplantısında ülkenin lokomotif sektörü olan inşaat sektörü ve özelliklede Kentsel dönüşüm hakkında neler yapılabilir Büyük şehirlerde ve Aksaray’da kentsel dönüşümle alakalı neler yapılabilir kentsel dönüşümü nasıl gündem yapabiliriz. Kentsel dönüşümde Aksaray’ı nereye taşıyabiliriz Kentsel dönüşüm sadece binaların dönüşümü mü yoksa A’dan Z’ye bir kent olma açısında insanların dönüşümü müdür bunlarla ilgili bir istişare toplantımız.

Sayın Belediye başkanımızdan ve başkan yardımcılarımızdan programla ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Sağ olsunlar teşrif ettiler Ben teşekkür ediyorum kendilerineİnşaat sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörü diyoruz kendisi ile beraber 216’ya yakın sektörü dinamik bir şekilde etkileyen bir sektör 2011 yılında yapılan araştırmaya göre Türkiye’de inşaat sektörü ekonomiye % 6 katkı sağlarken ekonomik olarak faydalandığı bölüm aynı oranda değil. Kentsel dönüşümde en önemli sorunlardan bir tanesi de bu yapılacak düzenlemelerin finans ayağının ciddi manada sıkıntı çekiyor olması.

 Şehrin dokusunun yeniden değiştirilmesi kentsel dönüşüm aslında fiziki olarak coğrafik ve ekonomik olarak bitmiş olan yerlerin yeniden şehre kazandırılması anlamını taşıyor.ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, “Aksaray’ımızdaki inşaat sektörü olmazsa olmazlardan Burada toplanmamızdaki amaç Aksaray’ımızı daha nasıl yaşanabilir bir şehir haline getirebiliriz. Bunu istişare edeceğiz Bu toplantının Aksaray’ımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum “dedi.Toplantıda Kentsel dönüşüm uygulama alanları görüşüldükten sonra Üniversite-STK’lar ve Özel Sektörün “Kentsel dönüşümle ilgili olarak yerel yönetimlerden beklentileri dile getirildi.Toplantıya katılan yetkililer, hem inşaat sektörü hem de Kentsel dönüşüm ve ulaşımla ilgili görüş ve önerilerini ifade ettiler. 



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı