Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

KAYSO'da Türkiye-Endonezya İş Forumu

KAYSO

KAYSO'da Türkiye-Endonezya İş Forumu

Endonezya yatırım fırsatları ve Kayseri ile karşılıklı iş fırsatlarının görüşüldüğü "Türkiye Endonezya Kayseri İş Formu" Kayseri Sanayi Odası’nda (KAYSO) gerçekleştirildi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, il protokolü ve sanayicilerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama ve ekibini KAYSO’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kayseri sanayisi hakkında bilgi veren Başkan Büyüksimitci, “Kayseri 5 üniversitesi, 5 Organize Sanayi Bölgesi, 1 Serbest Bölgesi olan, hem üreten hem de ürettikleri ile Türkiye ekonomisine 6 milyar dolar dış ticaret hacmiyle ciddi katkılar sağlayan bir ilimizdir. Şehrimize iki organize sanayi bölgesi daha kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Proje aşamasında olan bu çalışmalarımız tamamlanınca şehrimizde 7 adet OSB’miz olacak” dedi.

Kayseri’den Endonezya’ya yaklaşık 3,5 milyon dolar ihracat, 15 milyon dolarda civarında ithalat gerçekleştirdiklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci, bu rakamların yeterli olmadığını belirterek, karşılıklı ziyaretlerle dış ticaret verilerinin çok daha yukarılara çıkacağını söyledi.

Başkan Büyüksimitci, Türkiye ve Endonezya’nın BM, İslam İşbirliği Teşkilatı, G20, D-8 ve MIKTA gibi çok taraflı platformlarda işbirliği içerisinde olduğunu hatırlatarak, “Güneydoğu Asya’daki en büyük ekonomi olan Endonezya’nın dinamik nüfusu, büyüyen orta gelir sınıfı ve güçlü ekonomik potansiyeli, ticari ilişkilerimizin daha da geliştirilmesine katkı sunacaktır” dedi.

İki ülke arasındaki dostluğun çok uzun yıllara dayandığını ifade eden Başkan Büyüksimitci, “İnanıyorum ki bu ziyaretiniz, iki ülke arasındaki ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacak ve yeni işbirliği projelerine vesile olacaktır. Biz de Oda olarak bu ilişkilerin daha da güçlenmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama ise, Kayseri ile Endonzya arasındaki ticaret hacminin çok düşük olduğunu ve daha güçlü bir ekonomik işbirliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, özellikle enerji, sağlık ve inşaat alanlarında Kayserili firmalarla işbirliği yapabileceklerini, bunun içinde her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.



Atık su arıtma tesisi sayısı bini geçti!
KOSGEB şehir şehir girişimci arayacak
Bakan Şimşek'ten 'dış kaynak gelmiyor' iddialarına yanıt
Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı
TZOB: Bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türkşeker buğday alımı yapmalı
Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta
2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı