Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

KAYSO OSB'lerin sorunlarını dile getirdi

KAYSO OSB

KAYSO OSB'lerin sorunlarını dile getirdi

OSBÜK İç Anadolu Bölge Toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Büyüksimitci, OSB’lerin sorunlarını dile getirerek, Türkiye’nin yeni bir üretim havzasına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Türkiye’deki 394 organize sanayi bölgesinin çatı kuruluşu olan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından İç Anadolu Bölgesi’ndeki 13 şehirden 67 organize sanayi bölgesinin katılımıyla OSBÜK İç Anadolu Bölge Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Niğde Valisi Cahit Çelik, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ile İç Anadolu Bölgesi’ndeki organize sanayi bölgelerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Konuşmasında Kayseri sanayisi hakkında bilgi veren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri’nin 3 Organize Sanayi Bölgesi, 1 üretim ağırlıklı Serbest Bölgesinin yanı sıra, kurulum aşamasında olan iki OSB’si daha olduğunu belirterek, 2 binin üzerindeki işletmede 100 binden fazla istihdam sağladıklarını söyledi.

Kayseri Sanayi Odası’nın kuruluş çalışmalarını yürüttüğü 4. OSB’de son aşamaya gelindiğini belirten Büyüksimitci, “Yeni kuracağımız OSB’nin yer seçimi tamamlanmış ve sınırları kesinleşmiştir. 383 hektar olarak planlanan bölgemizde, 30 milyon metrekareden fazla talep aldık ama sanayicilerimizin taleplerinin ilk etapta 2 milyon 831 bin 505 m2’si ancak karşılanabilecektir. Yeni OSB’de ilk aşamada en az 10 bin 500 istihdam hedefimiz var” dedi.

4. OSB’nin şehrimizde planlanan ilk yeşil OSB olacağını açıklayan Büyüksimitci, yeni OSB’nin çevre dostu olması, enerji verimliliği ve yalın üretim gibi birçok konuda öne çıkacağını belirterek, yerleşim yerlerine ve demir yoluna yakınlığının da ciddi bir avantaj olduğunu söyledi.

OSB’lerin sorunlarına da değinen Büyüksimitci, en önemli sorunlarının başında istihdam geldiğini, mera vasfındaki taşınmazların ve bürokratik gecikmelerin süre kayıplarına neden olduğunu, parsellerdeki çekme mesafelerinin inşaat alanlarına dahil edilmesi gerektiğini, mevcut sulu söndürme sistemleri uygulamalarının sanayicilere ekonomik yük ve sorumluluk getirdiğini ve son olarak sigorta şirketlerinin firmalara sigorta yapmaktan imtina ettiklerini, bunun da firmaları ciddi anlamda sıkıntıya soktuğunu belirtti.

Türkiye’nin yeni bir üretim havzasına ihtiyacı olduğunu dile getiren Büyüksimitci, ülke yatırımlarının büyük bir kısmının Marmara Bölgesi'nde yoğunlaştığını hatırlatarak, “Ülkemiz yakın geçmişte çok büyük bir deprem felaketi atlattı. Özellikle 6 Şubat depremi yeni yatırımların bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koydu. Marmara Bölgesi'ne alternatif, İç Anadolu- Doğu Akdeniz kuşağında yeni bir sanayi havzasının planlanması, ülkemizin geleceği açısından ciddi öneme sahip. Ankara’dan başlayarak Kırıkkale, Konya, Kayseri, Niğde, Aksaray, Mersin, Adana ve Hatay’ı da içine alacak şekilde Orta Anadolu Üretim Havzası oluşturabilirsek, yaşanabilecek sosyal ve ekonomik kayıpların önüne geçmiş oluruz. Aynı zamanda oluşturulacak yeni üretim havzası ile bölgesel kalkınma farklılıkları azaltılacak ve bölgeler arası nüfus daha dengeli bir dağılım gösterecektir” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da, TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında bu konuya dikkat çektiğini hatırlatan Büyüksimitci, ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren yeni üretim havzasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek konuşmasını tamamladı.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı