Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Kare kare Bursa’nın 'köşe taşları' belli oldu

Kare kare Bursa’nın

Kare kare Bursa’nın 'köşe taşları' belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Bursa’nın köşe taşları tarihi yapılar' temasıyla düzenlenen Bursa Ulusal Fotoğrafçılar Maratonu’nun kazananları belirlendi. Kentin ziynetleri olan tarihi yapılar, kare kare görüntülenerek, kıymetli bir arşiv olarak kent belgeliğine kazandırılmış oldu.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın tanıtımına katkı sağlamak, tarihi açıdan doğal bir plato olan Bursa’nın değerlerini fotoğraf sanatıyla buluşturmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bursa Ulusal Fotoğrafçılar Maratonu, kazanan eserlerin belirlenmesiyle tamamlandı.

Bursa ağırlıklı olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu 19 şehirden 300 fotoğrafçının başvurduğu maratonda toplam 742 fotoğraf yüklemesi yapıldı.

Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenen maratonda, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Alper Bilsel, Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve BUFSAD Başkan Yardımcısı Alper Keskin, Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Aziz Elbas, Gelişim Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Özlem Tuğçe Keleş, BUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Savaş ve FOTOGEN Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Çöplü’den oluşan Seçici Kurul, dereceye giren eserleri belirledi.

Yapılan değerlendirmede, maratona Uşak’tan katılan Ufuk Turpcan birinci olarak, altın madalya ile 15 bin TL’lik para ödülünü almaya hak kazandı.

Maratona İstanbul’dan katılan Adem Türkel ikinci olarak gümüş madalya ve 12 bin TL, Kayseri’den katılan İsmail Taşgeldi de üçüncü olarak bronz madalya ve 10 bin TL para ödülü kazandı.

Mansiyona değer görülen Fatih Bayçora, Mert İsmail Şanal ve Muhammet Musab Gümüş ile Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen Arif Miletli de 5 biner TL para ödülü almaya hak kazandı. Sergilemeye değer görülen 43 eserin sahibi de biner TL para ödülü almaya hak kazandı.

Bursa’nın köşe taşı olan tarihi eserlerini kare kare kayıt altına alarak, kentin kültürel hafızasını tazeleyen fotoğrafçılar, ödüllerini 10 Temmuz Pazartesi günü saat 18.30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle alacak.



Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!
İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı