Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu Ankara´da Toplandı

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu Ankara´da Toplandı

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu Ankara´da Toplandı

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu Toplantılarının 3´üncüsü,Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Okutan´ın da katılımıyla Ankara Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi´nde gerçekleştirildi. Toplantı öncesi bir konuşma yapan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, toplumda trafik kurallarına uymanın, sevgi, saygı ve görgü kurallarına bağlılığı gerektiren bir medeniyet ve vatandaşlık görevi olduğu bilincini harekete geçirecek stratejileri geliştirmek zorunda olduklarını söyledi. Altınok; Türkiye´de trafiğe giren araç ve sürücü sayısında görülen hızlı artışa bağlı olarak Türkiye´deki trafik kazası sayısında da artış görüldüğüne işaret etti.

Kazaların Yüzde 90´nıSürücü Hatasından

İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerdeki araç, sürücü ve kaza sayısıyla kıyaslandığında Türkiye´de kaza ve ölüm sayısının yüksek olduğunun görüldüğünü vurgulayan Selami Altınok, bunun en önemli nedeninin ise "sürücülerde kurallara uyma konusunda görülen duyarsızlık" olduğunun belirlendiğini ifade etti. Kazaların yüzde 90´ının sürücü hataları nedeniyle meydana geldiğinin altını çizen Altınok, yapılan analizlere göre sürücü hatalarının yüzde 37´sinin hızlı araç kullanmak, yüzde 13´ünün geçiş önceliğine uymamak, yüzde 10´unun dönüş kurallarına uymamak, yüzde 8´inin takip mesafesine uymamak ve yüzde 6´sının da hatalı şerit değiştirmekten kaynaklandığına dikkati çekti.

Trafik Kültürü Hayat Felsefemiz Olmalı

Müsteşar Altınok, şunları söyledi: "Toplumda trafik kurallarına uymanın, sevgi, saygı ve görgü kurallarına bağlılığı gerektiren bir medeniyet ve vatandaşlık görevi olduğu bilincini hareket geçirecek stratejileri geliştirmek zorundayız. Trafik kültürünü, başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız olmak üzere toplumun tüm kesimlerine bir hayat felsefesi olarak benimsetme çabası içinde olmalıyız." Selami Altınok, Türkiye´nin trafik güvenliği alanında 2020 hedeflerine ulaşarak örnek gösterilen ülkelerden biri konumuna gelmesi için yapılan çalışmaların etkili ve sürekli bir şekilde sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı.

Trafik Kazalarında Azalma Oldu

Trafik güvenliği konusunda alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarının gözlemlendiğini dile getiren Altınok, 2015 ve 2016 yıllarında Ramazan Bayramı´nı kapsayan süreler içinde meydana gelen trafik kazalarındaki azalışın buna işaret ettiğini ifade etti. Selami Altınok, 2015´te Ramazan Bayramı süresince bir güne düşen ortalama trafik kazası sayısı 541 iken, 2016´da bu sayının yüzde 28´lik azalışla 394´e düştüğünü bildirdi. 2015´te Ramazan Bayramı süresince günde ortalama 18 olan ölü sayısının 2016 yılında yüzde 14´lük azalmayla günde 15´e, yaralı sayısının ise bin 285 kişiden yüzde 31´lik azalmaya 890 kişiye indiğini belirten Altınok, bu veriler yorumlanırken 2015 yılında Ramazan Bayramı´nda 4 gün, 2016´da ise 9 gün tatil olduğunun göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkati çekti.

Selami Altınok´un yaptığı konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu, 2011-2020 yıllarında ölüm vakalarının yüzde 50 oranında azaltılması amacıyla, 31 Temmuz 2012´de Resmi Gazete´de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile oluşturuldu. Karayolu trafik güvenliğine ilişkin çalışmaları yönlendirmek, idari ve yasal düzenleme çalışmaları yapmak, önerilerde bulunmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla faaliyet gösteren Kurul, İçişleri Bakanı veya Müsteşarı´nın başkanlığında, 13 bakanlık, 10 kurum ve kuruluşun üst düzey temsilcilerinden oluşuyor.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli