Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.  

Toplantıda kurulda yer alan Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aksaray Üniversitesi, Sağlık Müdürlüğü, Müftülük, Aksaray Belediye Başkanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Karayolları 38. Şube Şefliğinin ?Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde yaptıkları çalışmalar ile hazırladıkları raporları değerlendirildi. Aksaray Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdür Vekili 3.Sınıf Emniyet Müdürü Tarık Ziya Turan tarafından yapılan sunumda;  Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında 2020 yılına kadar özellikle ölümlü trafik kazalarında yüzde 50 düşüş oranın hedeflendiğini söyledi.

-Aksaray´da tescilli araç sayısı 116.550´ye ulaştı

Aksaray´da 2012 yılında 89 bin 411 tescilli araç bulunduğunu her yıl artan araç sayısının; 2015 yılında 107.942,  2016 yılında 115.531, 2017 yılı Şubat ayı sonu itibariyle 116. 550 ulaştığını belirten Turan;  polis sorumluluk bölgesinde 2016 yılında 13´ü ölümlü kaza, 288 yaralamalı, 245 maddi hasarlı olmak üzere toplam 546 trafik kazasının meydana geldiğini söyledi. Turan; Şehir içinde ise 3´ü ölümlü, 767´si yaralamalı, 685´i maddi hasarı toplam 1.455 trafik kazasının gerçekleştiğini söyledi.

Jandarma Bölgesinde meydana gelen trafik kazalarında ise 2016 yılı verilerine göre 12´si ölümlü, 264´ü yaralamalı toplam 276 trafik kasasının oluştuğunu bu kazalarda toplam 13 kişinin hayatını kaybederken 521 kişinin de yaralandığını belirtti.

Elektronik denetimler artacak

2016 yılında MOBESE kameraları aracılığı ile yapılan denetimlerde toplam 5.099 aracın denetlendiğini ifade eden Turan çeşitli trafik kurallarını ihlal ettiği belirlenen araç plakalarına idari para cezası uygulandığını belirterek elektronik denetimler sonucunda özellikle şehir içinde emniyet kemeri kullanım oranı ve diğer trafik ihlallerinin azaldığının tespit edildiğini vurguladı.

Vali Aykut Pekmez, ?Güvenli trafik için ilgili kurumlar daha etkin çalışacak?

Vali Aykut Pekmez yapılan denetim ve eğitim çalışmalarının önemine dikkat çekerek; Eylem Planı doğrultusunda 2020 yılı hedeflerinin gerçekleştirilmesi için ilgili kurumların koordinasyon sağlayarak daha etkin şekilde bu konuda çalışacağını söyledi.

Toplantıda daha sonra Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün şehir içinde yaptığı ve yapmayı planladığı, kavşak, kaldırım, yol çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar; şehir içi ulaşımı rahatlatmak için birçok proje yürüttüklerini söyledi. Mecut 4 otoparkın yüzde 60 doluluk oranı ile çalıştığını bu konuda vatandaşların daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bayar; özellik araç parkları konusunda 2 noktada katlı otopark inşaatının devam ettiğini mülkiyeti Aksaray Belediyesine geçen TMO´nun yerine de altı 1200 araçlık üstü yeşil alan olan yeni bir projeyi daha yakında başlatacaklarını belirtti.

Efor Kavşağında yapılacak alt geçit projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bayar, ihalesi yapılan Efor Alt Geçit Projesinin yakında başlayacağını Aksaray´daki trafik sorunlarının çözümü için çeşitli projeler hazırlayarak trafik akışını en iyi şekilde düzenlemeye gayret göstereceklerini bildirdi.

-Efor alt geçit projesi başlayınca bölgede trafik yeniden düzenlenecek

Vali Aykut Pekmez, Efor Alt Geçit Projesinin başlaması ile bazı yolların trafiğe kapatılacağını belirterek Aksaray Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi tarafından ortak yürütülen çalışmada bu projenin başlaması ile trafiğin yeniden düzenleneceğini sürücülerin belirlenen güzergâhlar dışına çıkmaması gerektiğini söyledi.

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı konusunda kurul üyelerinin görüşlerini alan Vali Aykut Pekmez; daha güvenli bir trafik için altyapının önemini belirterek trafiğe çıkan sürücülerinde mutlaka kendilerinin ve yayaların güvenliği için gerekli olan kurallara uymaları gerektiğini vurguladı.

Vali Aykut Pekmez başkanlığında yapılan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısına İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi DEmri,  Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüsnü Yıldız, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Refik Tezcan, Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Yrd. Doç. Salih Bektaş, Karayolları 38. Şube Şefi Mustafa Doğan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ferit Özkaraca katıldı.



Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli