Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Karatay; Türkiye için başkanlık sistemi kaçınılmaz

Karatay; Türkiye için başkanlık sistemi kaçınılmaz

Karatay; Türkiye için başkanlık sistemi kaçınılmaz

16 Nisan tarihinde yapılacak olan Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu için vatandaşlarla buluşan AK Parti İl Başkanı Karatay, ?Ülkenin birlik ve bütünlük içinde yoluna tüm hızıyla devam etmesi için başkanlık sistemi kaçınılmaz? dedi.

Türkiye´nin tarihini değiştirecek Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandum çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti Aksaray İl Teşkilatı, kapı kapı gezmeye devam ediyor. İl genelinde her kapıyı çalan AK Parti Teşkilatı, Aksaray´ın Güzelyurt İlçesi, Gülağaç İlçesi, Gülpınar Beldesi ve Demirci Beldesi´ni ziyaret ederek burada esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğodu, Mustafa Serdengeçti, İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yönetim kurulu üyeleri ve partililer ile birlikte vatandaş ve esnaflarla buluşan AK Parti heyeti, Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler veren Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Başkanlık sisteminin artık Türkiye için zaruri ihtiyaç olduğunu kaydetti. Ülkenin birlik ve bütünlük içinde yoluna tüm hızıyla devam etmesi için başkanlık sisteminin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Başkan Karatay, Başkanlık sistemi tartışmalarının Türkiye´nin gündemine yeni gelmediğini, 8´inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal´dan beri tartışılan, Türkiye´nin siyasal sistem sorunu olarak durduğunu kaydetti. AK Parti olarak bugüne kadar her platforma Başkanlık Sistemi´ni savunduklarını dile getiren Başkan Karatay, ?Başkanlık sistemi denilince insanların aklına hemen Amerika geliyor. ´Başkanlık sistemi varsa, o zaman federatif bir sistem olacak, o zaman Türkiye eyaletlere mi bölünecek´ deniyor. Öyle bir şey yok. Biz yeni Türkiye, yeni Anayasa yapılırken diyoruz ki, Türkiye´yi 2023´e, 2053´e taşıyacak, ülkenin hızlı karar almasını sağlayacak, sorumluluğunu üstlenmiş, yasama organı içinde çıkmayan bir yürütme ve bunun başında başkanın seçimle gelmesi gerekir diyoruz. Zaten yeni Anayasa´nın siyasal sistem bölümüne önerimiz Başkanlık´tı" dedi.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin Türkiye´ye yeni bir güç vereceğini ifade eden Milletvekili Aydoğdu ve Serdengeçti, ?Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye daha güçlü, daha verimli, daha hızlı ve daha güzel günlere kavuşacak? dediler.

AK Parti Heyeti´ni mutlulukla karşılayan vatandaşlar ise Türkiye´nin evete ihtiyacı olduğunu söylediler.



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli