Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Karabatak;Yeni mahallenin tapu sorunlarını çözeceğiz

Karabatak;Yeni mahallenin tapu sorunlarını çözeceğiz

MHP Belediye Başkan Adayı Op.Dr.Rıfkı Karabatak seçim çalışmaları kapsamında yeni Mahalle ve Kılıçarslan Mahallesini ziyaret etti.

MHP Belediye Başkan Adayı Op.Dr.Rıfkı Karabatak seçim çalışmaları kapsamında yeni Mahalle ve Kılıçarslan Mahallesini ziyaret etti. Ziyaretlere MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Rıfkı Karabatak beraberinde Belediye Meclis Üye Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu gözlerden kaçmazken Belediye Başkan Adayı Rıfkı Karabatak bu bölgenin imarının yapılarak tapu sorunlarının çözüleceğine dikkat çekti.

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden ve her gittiği yerde ilgi ile karşılanan Belediye BaşkanAdayı Op. Dr.Rıfkı Karabatak Yeni Mahalle ve Kılıçarslan Mahallesinde vatandaşa hitaben yaptığı konuşmasında; Yani Mahallenin sorun ve sıkıntıları iyi bildiğini dile getiren Karabatak, "tapu  sorunlarının giderilip Çocuklarınızın oynayacağı oyun alanlarından tutun da yol, su ve alt yapılarımıza kadar bütün sorunları çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Aksaray'da 10 yıl boyunca hiçbir hizmetin yapılmadığını ileri süren Karabatak, "Aksaray'da Belediye Başkanı olmak, Aksaray'ı bilmekten geçer.Aksaray'ın su, trafik, temizlik ve çevre sorununu bir bütün olarak düşünmek ve ele almak zorundayız. Ortaya koyacağımız çalışmanın neticesinde, Aksaray'ın topyekun ileriye gitmesi ve belli bir seviyede olması lazım. Seçildikten sonra ilimize en iyi hizmeti, en kaliteli hizmeti yapacağımıza inanıyoruz. Bunun için de sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

 

Jeotermal projelerinden de bahseden Karabatak Ziga ve Narlı Göl bölgesindeki termal suların Aksaray’a getirilerek seracılık ve kurutmacılık sektörünü geliştireceklerini vurguladı. Karabatak Narlı Göl Jeotermal sahasının Aksaray’a 36 km, Ziga jeotermal sahasının ise 23 km uzaklıkta olduğunu,Narlı Göl jeotermal sahasının M.T.A Tarafından 700 m derininde açılan 4 adet sıcak su sondaj kuyusundan 65 °C sıcaklıkta 110 litresn debili sıcak su temin edildiğini, Ziga Termal sahasında ise Aksaray İl Özel İdaresi tarafından açılan sondajda 250 m derinlikte 150 litre sn debili sıcak su temin edildiğini bu suları Aksaray’a getirerek seracılık, kaplıca hizmetleri, kurutmacılık sektörü ve konut ısıtmasında kullanılacağını belirtti. Karabatak Aksaray’a getirilmesi planlanan termal sularla hem organik tarım yapılabileceğini, hemde yeni iş sahalarını oluşacağını ifade etti. Yapılması planlanan organik tarımı geliştirici seraların oluşturulması ve bu seralarda Aksaray Belediyesince gerekli girişimlerin yapılarak, örnek seralar inşa edilip üreticiye teşviklerin sağlanacağını vurguladı.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı