Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye birincisi oldu

Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye birincisi oldu

Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye birincisi oldu

        Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Derya FENİK resim dalında, Yağmur AKTAŞ ise hikaye dalında Aksaray birincisi oldu. Aksaray´da Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törenle öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL ve Yeşilay Şubesi Aksaray Başkanı Fikret KÖSE tarafından verildi.

       Yarışmaya hikaye dalında katılan Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yağmur Aktaş, 17 Ağustos depreminde anne ve babasını kaybeden iki kardeşin yetiştirme yurdunda nasıl bağımlı hale geldiği ve bu bağımlılık nedeniyle ne gibi felaketlere uğradığını anlatan ?Doğmayan Gün? adlı hikayesi Ankara, İstanbul, İzmir gibi birçok büyükşehiri geride bırakarak Türkiye birincisi oldu. 5 bin lira para ödülünü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yusuf ALTINSOY´la birlikte 5 Mayıs´ta İstanbul´da Sepetçiler Kasrı´ndaki Yeşilay Cemiyetinin binasında yapılan törenle Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM´in elinden aldı.

      81 ilin yarıştığı bu anlamlı yarışmada Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yağmur AKTAŞ Türkiye birincisi olarak hem Aksaray´a hem de Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesine haklı bir gurur yaşattı.

       Türkiye birincisi olan Yağmur AKTAŞ: ?Etrafımda ve televizyonlarda bağımlı olan insanları görünce çok etkileniyor ve üzülüyordum. Okulda öğretmenlerimiz bağımlılıkla ilgili bir yarışma var deyince bu konuya duyarsız kalamayacağımı düşündüm ve hemen konuyla ilgili bir hikaye yazmaya karar verdim. Okuldaki Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimizin çok desteği oldu. Sonunda güzel bir hikaye ortaya çıktı. Hikayemin hem Aksaray hem de Türkiye birincisi olması beni çok duygulandırdı ve mutlu etti. Bu yarışmada emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize ve bana fırsatı veren Yeşilay Derneğine çok teşekkür ederim.? dedi.

       Bu yıl yedincisi düzenlen proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve liseler arasında bağımlılık temalı afiş, resim, karikatür ve şiir kategorilerindeki yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Yeşilay Genel Merkezi´nde ağırlandı. Öğrenciler, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini anlatan görsel ve edebi çalışmalarla yarışmaya dahil oldu. Sepetçiler Kasrı´ndaki ödül törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, milletvekilleri ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.

Daha sonra "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek? yarışmasının ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde, görsel ve edebi kategorilerinde derece girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada birinci olan öğrenciler 5 bin, ikinciler 3 bin, üçüncüler ise bin 500 lira ile ödüllendirildi. Programın ardından ödüllü eserlerin yer aldığı sergi ziyarete açıldı.     

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli