Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Kamu kurumlarına net talimat ‘rutini aşın’

Kamu kurumlarına net talimat ‘rutini aşın’

Aksaray Valisi Şeref Ataklı kamu kurumlarından rutin görevlerini aşması talimatını verdi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı kamu kurumlarından rutin görevlerini aşması talimatını verdi.  Vatandaşların sorunlarını ilk önce insana saygı prensibi ile değerlendirmelerini isteyen Vali Ataklı, ‘Vatandaşları anlamaya çalışmak, halini durumunu daha titiz değerlendirmek gerekiyor. Böyle yaparsak kazanırız, görevimizi en iyi şeklide yapmış oluruz’

 

Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında ayda bir olarak düzenlenen ‘Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı’ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ev sahipliğinde A.Kadir Üçyıldız Huzurevinde yapıldı.

Vali Ataklı, yasal mevzuat çerçevesinde her kurumun kendi görevini yaptığını ifade ederek kurum amir ve çalışanlarının rutini aşan bir anlayış içinde olması gerektiğini söyledi.

Vali Ataklı konuşmasında: ‘Rutini aşmak nedir? Vatandaşlarımız değişik vesilelerle gelir taleplerde bulunurlar. İhtiyaçlarını, isteklerini iletirler. Bu her zaman doğru taraf olmayabilir. Yanlış bir yere gelmiş olabilir. Onları kırmadan, terslemeden,  güler yüzlü bir şekilde ilgili yere yönlendirmek rutini aşmaktır.’ dedi.

-İnsana saygı

Kamu kurumlarında görev yapan herkesin vatandaşları anlamaya çalışarak, halini durumunu titizlikle değerlendirmesini isteyen Vali Ataklı, ‘Temel anlayışımız insana saygı, onun halini durumunu anlamak ve ona göre muamele etmek olmalıdır. Daha insani tavır ve davranış gösterip onları yönlendirmemiz lazım.  Böyle yaparsak biz kazanırız. Görevimizi daha iyi şekilde yapmış oluruz.’ dedi.

 

Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Mehmet Yüksek tarafından kurum çalışmaları hakkında ayrıntılı bir brifing verildi.

Yüksek, kurumun yaşlıya, engelliye, kadına, çocuğa yönelik kurumsal bakım hizmetleri sunduğunu bunun yanında sosyal yardım hizmetleri ile de vatandaşlara hizmet ettiğini söyledi.

 

Vali Şeref Ataklı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün dezavantajlı grup olarak nitelenen, özürlüler, çocuklar, kadınlar, toplum içinde belli problemlere sahip insanlar olabildiğini bu nedenle kurumun zor ama bir o kadarda önemli bir görev yaptığını söyledi.

Vali Ataklı konuşmasında: ‘Dezavantajlı gruplara sahip çıkmak onların ihtiyaç ve sorunlarını gidermek, toplum içinde huzurlu bir şeklide yaşayabilmek içinde gerekli bir şey. İnsanlarımızın onlara insani boyutta bir takım hizmetler sunmak gerçekten çok önemli. Devletimiz bu noktada etkili tedbirler aldı. İlimiz dede bu hizmetler en iyi şekilde veriliyor’dedi.

 

Aksaray’daki bütün kamu kurumlarından koordinasyon ve işbirliği içerisinde olmalarını isteyen Vali Ataklı, hizmetlerin aksamaya meydan verilmeden ve verilen görevlerin eksiksiz yerine getirilmesini istedi.

 

Vali Şeref Ataklı’nın başkanlık ettiği toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları Şahin Bayhan, Haluk Sezen, Kubilay Ant, Tolga Polat, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri katıldı.



Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli