Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Aksaray`a desteklerimiz sürecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Aksaray`a desteklerimiz sürecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak ve Aksaray Üniversitesinin 2014?2015 Akademik Yılı Açılış Törenine katılmak üzere Aksaray?a geldi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak ve Aksaray Üniversitesinin 2014–2015 Akademik Yılı Açılış Törenine katılmak üzere Aksaray’a geldi.

İlk olarak Aksaray Valiliğini ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı,  Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve protokol üyeleri karşıladı.

Vali Şeref Ataklı’yı Valilik Makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, Valilik Şeref Defterini imzalayarak Vali Ataklı’ya hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Aksaray'ın önemli gelişmeler sağlayan illerden bir tanesi olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, kentin büyük yatırımların yanı sıra tarihi özellikleri ile de ön plana çıktığını söyledi.

Aksaray Üniversitesinin akademik yıl açılışı için kente geldiğini belirten Yılmaz, Bakanlık olarak Aksaray'a katkı yaptıklarını dile getirdi. Üniversiteye hükümetin sağladığı imkânların 145 milyon lirayı aştığını, KOP İdaresi ve Ahiler Kalkınma Ajansı vasıtasıyla Aksaray’a desteklerin devam edeceğini vurguladı.

Bakan Yılmaz’ın Aksaray ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Şeref Ataklı, Aksaray’ın tarımda, sanayide ve turizmde hızla gelişen bir il olduğunu söyledi. Vali Ataklı Aksaray ziyaretleri anısına Bakan Yılmaz’a ünlü el dokuma Taşpınar Halısı hediye etti.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve beraberindeki heyet ile Aksaray Üniversitesini ziyaret etti.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2014–2015 Akademik Yıl Açılış Törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz burada terfi alan akademisyenler cübbe giydirdi. Daha sonra “İnsani Kalkınma” konulu ilk dersi veren Bakan Yılmaz;  yaptığı konuşmasında çeşitli zamanlarda Aksaray’ı ziyaret ettiğini ve üniversitenin nasıl geliştiğine, nasıl büyüdüğüne bizzat tanıklık ettiğini söyledi.

Bakan Yılmaz, 2000’li yıllardan sonra Anadolu’nun dört bir yanında üniversitelerin kurulmasının önemli ve stratejik bir karar olduğunu belirtti. Bu karar alındığında “Yanlış yapıyorsunuz” diyenler olduğunu, “Bu üniversiteler tabela üniversiteleri olacak, içini dolduramayacaksınız” eleştirileri yapıldığını dile getiren Dr. Cevdet Yılmaz, “Ama bugün geldiğimiz noktada bu eleştirileri yapanların Aksaray Üniversitesi’ni gezmesi lazım. Yeni kurulan üniversiteleri, yeni nesil üniversiteler olarak adlandırıyorum. Bu üniversitelerimiz hızlı şekilde gelişiyorlar. Aksaray Üniversitesi 8 yılda çok iyi bir ilerleme kaydetti ve önümüzdeki 8 yıllarda bu büyüme daha da artacaktır. Bunlar çok güzel gelişmeler. Üniversitemizin bu gelişmesini, derinleşmeyle birlikte götüreceğinden şüphem yok. Bu gelişmeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise yaptığı konuşmasında; Üniversitelerin ülkelerin uygarlık yarışındaki itici gücü ve vazgeçilmez kurumlarından biri olmanın yanında, barındırdıkları dinamik insan unsurları ve küresel düşünce yapılarıyla toplumu çok kısa zamanda etkilemekte, topluma yön verdiklerini söyledi.

Üniversitelerin, yalnız hizmet veren değil, bilgi ve teknoloji üreten kurumlar olduğunu vurgulayan Vali Ataklı, ‘’ Bu özellikleriyle ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmekte, üretilen bilgileri insanlığın istifadesine sunmaktalar.  Bilgi üretimi, eğitim ve öğretimin şekillendirdiği insan gücüyle mümkündür. Günümüzde bilgi üretimi ve paylaşımı hayati önem kazanmış, ülkelerin her yönden gelişmelerinde vazgeçilmez temel şartlardan biri haline gelmiştir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, üreten, paylaşan, doğru bilgilerle beslenen, hür bir şekilde düşünen, fikirlerini hoşgörü ortamında tartışan bireyler olarak yetiştirmek mecburiyetindeyiz’ dedi.

 

Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz ise Aksaray Üniversitesinin kurulmasında imzasının bulunmasından dolayı büyük gurur duyduğunu belirtti.  Üniversite hayatının çok önemli olduğunu belirten Milletvekili Açıkgöz, öğrencilerden bu dönemi çok iyi değerlendirmelerini istedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da Aksaray Belediyesi olarak Aksaray Üniversitesi ve üniversite öğrencilerinin her türlü sıkıntı ve sorunlarını çözümü için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini göstermeye gayret edeceklerini ifade etti.

Aksaray Üniversite Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar ise Aksaray Üniversitesi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 vizyonuna ulaşması için, üzerine düşen vazifeyi yapmaya çalışan bir üniversite olduğunu söyledi.  

Acar konuşmasında “2011’de 8 bin 200 olan öğrenci sayısı, bugün 18 bin 202’ye, 4 olan fakülte sayısı 9’a, toplam akademik personel sayısı ise 480’den 680’e ulaşmış durumda” dedi. Son 3 yıl içinde hizmete giren ve devam eden yatırımlardan söz eden Rektör Acar, “Konferans Salonu, Merkezi Derslikler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Sosyal Yaşam Merkezi ve Cami, son 3 yıl içinde hizmete giren yatırımlar arasında yer almaktadır. Mühendislik Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nin ikinci etap binaları, Veteriner Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi binaları, tribün ve Rektörlük binası ile altyapı inşaat çalışmaları ise devam etmektedir. Kalkınma Bakanlığımızın ödenekleri sayesinde yapılaşmamızı hızlı şekilde sürdürüyoruz” dedi.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Şeref Ataklı ile birlikte Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’dan bilgi alan Bakan Yılmaz, Somuncu Baba Minyatür Müzesini gezdi.

Bakan Yılmaz daha sonra Güzelyurt İlçesini ziyaret etti.  İlçe Kaymakamı Mustafa Duruk, İlçe Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Yılmaz Vali Şeref Ataklı ve beraberindeki heyet ile restorasyonu yapılarak turizme açılan konakları gezdi. Bakan Yılmaz, Güzelyurt’un tabi güzellikleri ile çok önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade etti.

 

 



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli