Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Kadın Girişimcilerden Başkan Yazgı`ya Ziyaret

Kadın Girişimcilerden Başkan Yazgı`ya Ziyaret

Kadın Girişimcilerden Başkan Yazgı`ya Ziyaret

Türkiye Odalar Borsalar Birliği-Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hediye Pak, beraberindeki yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetle birlikte, ilk ziyaretini Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya gerçekleştirdi.
Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hediye Pak, yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya Kadın Girişimciler Kurulu’nun faaliyetleri ve amacı hakkında bilgiler verdi.
Kurul Başkanı Hediye Pak, amaçlarının kadın istihdamını artırmak, kız öğrencilere eğitimlerinde, hanımlara ise iş konusunda ve birçok konuda destek sağlamak olduğunu ifade ederek, “Türkiye Odalar Borsalar Birliği- Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu olarak 25 Aralık 2014 tarihinde seçimle göreve geldik. Kurulumuz 15 asil 15 yedek üye olmak üzere 30 kişiden oluşuyor. Kurulumuzun öncelikle amaçları, kadın istihdamını artırmak için çalışmalar yapmak. Yine bu kapsamda mevcut eğitimlerine devam eden kız öğrencilerimizin eğitimlerine destek olacak çalışmalar yapmak. İstihdama katılmak isteyip içinde bir istek ruhu barındıran fakat yeterli eğitim seviyesine sahip olmayan veya yeterli ortamın müsait olmadığından dolayı, iş hayatına girememiş bayanlar için, bir uygun ortam oluşturmak. Eğitimlerine destek olmak, yine üniversitede okuyan öğrencilerimizin koşluk sistemiyle yanların da veya bizim önere bileceğimiz firmalarda staj yapmalarını onlarında iş hayatına kazandırmaları anlamında çalışmalar yapmak, eğitimlerde ve seminerlerde bütünü kapsayan bir çalışma prensibimiz var. Bu çatı altında çalışıyoruz. Belediyemiz ile ortak projeler geliştirme niyetimiz var. Sizin de desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’da yaptığı açıklamada, kadınların yükünün ağır olduğunu ifade ederek, “Tabi girişimcilik önemli bir nokta. Kadınların bu işin içinde olmasının ayrıca bir önemi var. Ben eşimden de biliyorum. Kadınların hem evdeki yükü, hem de dışarıdaki yükü ikisini birden yapması bu anlamda sizin üstünlüğünüz biraz daha fazla oluyor. Şimdi kadın erkek eşit midir? Diyorlar değil, kadınlar biraz daha üstün çıkıyor. Bu nokta da iki tarafta da başarı var. Özellikle evine bakıyor eşine bakıyor aynı şeyi dışarıda performansı ile gösteriyor. Hakikaten ben şunu fark ettim, Bizim belediyemizde kadın müdürlerimiz de var. Hem çalışma ve disiplin açısından olsun hem de işe hassasiyetleri olsun daha farklı ve daha başarılı oluyor” dedi.
Aksaray Belediyesi olarak hanımların her zaman yanlarında olduklarını belirten Başkan Yazgı, “Kadın Girişimciler Kurulu olarak yapmış olduğunuz çalışmalar gayet güzel. Eğitim ve seminerlerde olsun birçok konuda bizimde belediye olarak yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Nasıl bir etkimiz olacaksa mutlaka yanınızda olmayı isteriz. 25 Aralık’tan itibaren başladığınız görevde bundan sonrada başarılı çalışmalara imza atacağınıza inanıyoruz. İnşallah birlikte güzel projelere imza atacağız” şeklinde konuştu.



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli