Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Kadın Girişimciler İncesu’da Eğitim Düzenledi

Kadın Girişimciler İncesu’da Eğitim Düzenledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Aksaray Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Üyeleri, Habitat Derneğinin TOBB, İstanbul Teknik Üniversitesi, Coca Cola iş birliği ile düzenlemiş olduğu Kız Kardeşim Projesi kapsamında ilimiz İncesu Kasabasındaki Kadınlara yönelik olarak Finansal Okuryazarlık Eğitimi düzenledi. 
İncesu Kadın Girişimciler Derneğinde düzenlenen eğitimde, kadın girişimcilere Habitat Derneği Eğitmeni İlayda Karaca tarafından bilgiler verilirken, eğitim katılımcılar tarafından tam not aldı. 
Eğitim ile ilgili açıklama yapan TOBB Aksaray Kadın Girişicimler Kurulu Başkanı Berrin Özan, yaptığı açıklama da; “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan ve projeler geliştirerek girişimciliğe büyük katkı sağlayan Habitat Derneğinin Kız Kardeşim Projesinde, Aksaray olarak yer almayı başararak şehrimiz genelinde girişimcilerimize ve kadınlarımıza yönelik olarak eğitimler düzenlemeye başladık. Bu noktada geçtiğimiz haftalar içerisinde ATSO Hizmet Binamızda yaptığımız eğitimin ikinci ayağını İlimiz İncesu Kasabasındaki kadınlarımıza yönelik olarak düzenledik. 
Aksaray tarihinde çok nadir olarak kasabalarımızda eğitimler düzenlenmektedir. Aslına bakıldığında ilçelerimiz de ve kasabalarımızda girişimci olmayı isteyen o kadar çok kadınımız bulunmaktadır ki, bizler bu düzenlediğimiz eğitimde bunu çok net bir şekilde görme imkânımız olmuştur.
Finansal Okuryazarlık eğitimimizi İncesu Kasabamızda düzenlememizin bir diğer nedeni de Kadın Girişimcilerin kasaba içerisinde bir dernek kurmalarıdır. TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu olarak kasabamızda kadınlarımıza yönelik kurulan bu derneği faaliyete geçiren ve destekleyen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. 
Kadınlarımızın kasaba hayatlarında girişimcilik adına bir şeyler yapmaya çalışması ve kendi gelişimlerine katkı sunmaları kurul üyeleri olarak bizleri son derece mutlu etmiştir. Temennimiz İncesu kasabamızda kurulan Kadın Girişimciler Derneği gibi birçok girişimci derneklerin, ilçelerimizde ve kasabalarımız da kurulmasıdır. Bu düşüncelerimle eğitimimize katılan ve düzenlemesinde emeği geçen Habitat Derneğimize, Eğitmenimiz İlayda Karaca’ya, Tarım İl Müdürlüğümüzden Gökçe Hanım’a ve kurul arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum” Dedi. 
Etkinlik sonrasında katılımcılara Habitat Derneği tarafından Kız Kardeşim Sertifikası ve Fidan dağıtımı gerçekleştirildi.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu